Newsroom

Newsroom

Γιγάντιο φτερωτό δεινόσαυρο ανακάλυψαν στην Κίνα

Ένα γιγάντιο δεινόσαυρο με φτερά ανακάλυψαν επιστήμονες στην Κίνα σύμφωνα με το περιοδικό «Nature». Ο επικεφαλής της ομάδας παλαιοντολόγων Xing…

Ένα γιγάντιο δεινόσαυρο με φτερά ανακάλυψαν επιστήμονες στην Κίνα σύμφωνα με το περιοδικό «Nature». Ο επικεφαλής της ομάδας παλαιοντολόγων Xing Xu του Ινστιτούτου Παλαιολογίας Σπονδυλωτών και Παλαιοανθρωπολογίας της Κινεζικής Ακαδημίας Επιστημών του Πεκίνου, ανακάλυψε τρία σχεδόν πλήρη απολιθώματα σκελετών του «ξαδέλφου» του διάσημου Τυραννόσαυρου, που καταδεικνύουν ότι ήταν το μεγαλύτερο ζώο με φτερά και πούπουλα που περπάτησε στη γη.

Ο Γιουτύραννος (Yutyrannus huali) που σημαίνει «όμορφος φτερωτός τύραννος», ήταν ένας σαρκοφάγος δεινόσαυρος, με μήκος 9 μέτρα και βάρος 1.400 κιλά, ζούσε πριν από 125 εκατομμύρια χρόνια στην περιοχή της βορειοανατολικής Κίνας. Ο νέος δεινόσαυρος είχε τρία δάχτυλα ποδιού και διέθετε φτέρωμα το οποίο όμως δεν του επέτρεπε να πετάει, για αυτό και οι επιστημονικές εκτιμήσεις κάνουν λόγο προστασία από το κρύο ή για την προσέλκυση του άλλου φύλου, κάτι που συμβαίνει και με τα πουλιά.
Ο μεγαλύτερος δεινόσαυρος με φτερά που ήταν γνωστός ως τώρα (Beipiaosaurus) είχε ανακαλυφθεί στην Κίνα το 1999, αλλά ήταν πολύ μικρότερος από το Γιουτύραννο.


Λαμία-Δηλητηρίαση μαθητών: Τι ανακοίνωσε η εταιρεία που φτιάχνει τα σχολικά γεύματα

λαμια δηλητηριαση

Λαμία-Δηλητηρίαση μαθητών: Τι ανακοίνωσε η εταιρεία που φτιάχνει τα σχολικά γεύματα

Την άμεση διερεύνηση της υπόθεσης ζήτησαν ορισμένοι γονείς, οι οποίοι μετέβησαν στον εισαγγελέα Λαμίας, ενώ…