Newsroom

Newsroom

Δικαστική απόφαση δικαιώνει οδοντίατρο για τα πνευματικά δικαιώματα

Νέα δεδομένα αναφορικά με την είσπραξη χρημάτων για πνευματικά δικαιώματα από ιδιώτες ανοίγει απόφαση ιταλικού Δικαστηρίου την οποία δημοσιεύει σήμερα…

Νέα δεδομένα αναφορικά με την είσπραξη χρημάτων για πνευματικά δικαιώματα από ιδιώτες ανοίγει απόφαση ιταλικού Δικαστηρίου την οποία δημοσιεύει σήμερα το www.koutipandoras.gr.

Το Δικαστήριο απεφάνθη ότι οι ιδιοκτήτες οδοντιατρείων δεν υποχρεώνονται να καταβάλουν χρήματα σε εταιρείες προστασίας πνευματικών δικαιωμάτων, για την αναπαραγωγή μουσικής εντός των επαγγελματικών τους χώρων.

Όπως αναφέρει η απόφαση, «ο όρος «παρουσίαση στο κοινό», κατά το άρθρο 8, παράγραφος 2, της οδηγίας 92/100, έχει την έννοια ότι δεν καλύπτει τη δωρεάν μετάδοση φωνογραφημάτων εντός ιδιωτικών οδοντιατρείων, όπως αυτό της κύριας δίκης, στο πλαίσιο ασκήσεως ελεύθερου επαγγέλματος, από την οποία επωφελούνται οι πελάτες των οδοντιατρείων ανεξαρτήτως της βουλήσεώς τους. Επομένως, η εν λόγω μετάδοση δεν γεννά δικαίωμα εισπράξεως αμοιβής εκ μέρους των παραγωγών φωνογραφημάτων».

Η απόφαση, η οποία έχει ημερομηνία 15 Μαρτίου 2012, ανοίγει το δρόμο για τη μη καταβολή χρημάτων σε εταιρείες προστασίας πνευματικών δικαιωμάτων από την πλευρά χιλιάδων ιδιοκτήτων καταστημάτων, οι οποίοι δεν επωφελούνται από την προβολή οπτικοακουστικού υλικού. Επιπλέον, δίνει τη δυνατότητα σε χιλιάδες ιδιοκτήτες να διεκδικήσουν και αναδρομικά τα χρήματα που έχουν καταβάλει σε τέτοιου είδους εταιρείες.

Διαβάστε την απόφαση του Δικαστηρίου εδώ.

http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=CELEX:62010CJ0135:EL:HTML

Λαμία-Δηλητηρίαση μαθητών: Τι ανακοίνωσε η εταιρεία που φτιάχνει τα σχολικά γεύματα

λαμια δηλητηριαση

Λαμία-Δηλητηρίαση μαθητών: Τι ανακοίνωσε η εταιρεία που φτιάχνει τα σχολικά γεύματα

Την άμεση διερεύνηση της υπόθεσης ζήτησαν ορισμένοι γονείς, οι οποίοι μετέβησαν στον εισαγγελέα Λαμίας, ενώ…