Συνάντηση Τσακαλώτου – Κατρούγκαλου και θεσμών – Στο επίκεντρο το ασφαλιστικό

Σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας συναντώνται αυτήν την ώρα με τους επικεφαλής των θεσμών οι υπουργοί Ευκλείδης Τσακαλώτος και Γιώργος Κατρούγκαλος.

56ee5fdb1dc524aa648b4673

Η συζήτηση αναμένεται να επικεντρωθεί στο ασφαλιστικό, με αξιωματούχο της κυβέρνησης να επισημαίνει ότι υπάρχει συμφωνία – σύγκλιση σε σημεία-κλειδιά του σχεδίου και σχεδόν πλήρης συμφωνία για το φορολογικό. 

Η ίδια πηγή ανέφερε ότι οι εκπρόσωποι των θεσμών θα αναχωρήσουν από την Αθήνα το απόγευμα και αναμένεται να επιστρέψουν μετά από τις διακοπές του Πάσχα των Καθολικών (27 Μαρτίου). 

Υπενθυμίζεται ότι στη χθεσινή συνάντηση των δύο υπουργών με τους θεσμούς δεν υπήρξε κατάληξη στη διαπραγμάτευση για το ασφαλιστικό, καθώς παρέμεναν δύο σοβαρά εμπόδια για την ολοκλήρωση της: τα ποσοστά αναπλήρωσης του ανταποδοτικού τμήματος των συντάξεων καθώς και το ύψος αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών, στο οποίο κυρίως η εκπρόσωπος του ΔΝΤ εξακολουθεί να προβάλει ισχυρές αντιρρήσεις.

Στέφανος Κασσελάκης: Στείλτε μήνυμα στη κυβέρνηση – στις 9 Ιουνίου η Ελλάδα θα μείνει έκθαμβη

κασε περιοδεια 1

Στέφανος Κασσελάκης: Στείλτε μήνυμα στη κυβέρνηση – στις 9 Ιουνίου η Ελλάδα θα μείνει έκθαμβη

Ο κ. Κασσελάκης πραγματοποίησε περιοδεία στην Ηλιούπολη και απευθύνθηκε στους συγκεντρωμένους ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση