Ιράκ: Πολύνεκρη επίθεση από βομβιστή αυτοκτονίας σε συγκέντρωση Κούρδων

Βομβιστής αυτοκτονίας πυροδότησε τα εκρηκτικά που έφερε επάνω του, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 30 άνθρωποι και…

irak 9

Βομβιστής αυτοκτονίας πυροδότησε τα εκρηκτικά που έφερε επάνω του, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 30 άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι 50. Η επίθεση σημειώθηκε κατά τη διάρκεια πολιτικής συγκέντρωσης Κούρδων στην πόλη Χανάγκιν 140 χιλιόμετρα βορειανατολικά της Βαγδάτης.

Ο βομβιστής διείσδυσε μέσα στο πλήθος που ήταν κοντά στα γραφεία της «Πατριωτικής Ένωσης» και πυροδότησε τα εκρηκτικά προκαλώντας την τραγωδία που ακολούθησε.

Την ώρα της επίθεσης οι συγκεντρωμένοι παρακολουθούσαν τη μετάδοση ενός βίντεο, όπου εμφανίζεται ο Ιρακινός πρόεδρος Τζαλάλ Ταλαμπανί να ψηφίζει. Ο Τζαλάλ Ταλαμπανί είναι Κούρδος και ψήφισε από τη Γερμανία, όπου νοσηλεύεται σε νοσοκομείο από το 2012.

Οι Ιρακινοί που ζουν στο εξωτερικό ψήφισαν σήμερα και χθες για τις βουλευτικές εκλογές.

Αστυνομικοί και στρατιωτικοί ψηφίζουν επίσης σήμερα, δύο ημέρες πριν από το υπόλοιπο εκλογικό σώμα προκειμένου να μπορέσουν να επιβλέψουν τη διενέργεια αυτής της εθνικής εκλογικής αναμέτρησης, της πρώτης από την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων το 2011.

Τα εκλογικά κέντρα όπου έγινε η πρόωρη ψηφοφορία βρέθηκαν στο στόχαστρο επιθέσεων, κάτι που αφήνει να προοιωνιστεί πως την Τετάρτη, την ημέρα των βουλευτικών εκλογών, αναμένονται πιθανόν χειρότερα.

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

ΚΚΕ

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

«Το ανιστόρητο σποτ προσφέρει άθελα του και μια πολύτιμη υπηρεσία. Φανερώνει ποιον πραγματικά θεωρεί αντίπαλο…