Newsroom

Newsroom

Στους δρόμους της Βαρκελώνης δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές

Στους δρόμους της Βαρκελώνης βγήκαν την Κυριακή δεκάδες χιλιάδες πολίτες, απαιτώντας τη διεξαγωγή πρόωρων περιφερειακών εκλογών, μετά την απαγόρευση διεξαγωγής…

barcelona protests

Στους δρόμους της Βαρκελώνης βγήκαν την Κυριακή δεκάδες χιλιάδες πολίτες, απαιτώντας τη διεξαγωγή πρόωρων περιφερειακών εκλογών, μετά την απαγόρευση διεξαγωγής δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία της Καταλονίας, το οποίο είχε προγραμματιστεί για τις 9 Νοεμβρίου.

Το συλλαλητήριο διοργανώθηκε από το Omnium Cultural, μια καταλανική πολιτιστική ένωση, και την Εθνοσυνέλευση της Καταλονίας (ANC), η οποία αγωνίζεται για την ανεξαρτησία της περιοχής από την Ισπανία.

Περίπου 110.000 άνθρωποι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αστυνομίας, συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της Βαρκελώνης σε μια ογκώδη πολιτική διαμαρτυρία με σύνθημα «τώρα είναι η ώρα».

Οι διαδηλωτές, περίπου 110.000 άνθρωποι, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αστυνομίας, πλημμύρισαν την κεντρική πλατεία της Καταλονίας, φορώντας κίτρινες μπλούζες και κουνώντας την καταλανική σημαία, με κύριο σύνθημα «τώρα είναι η ώρα».

«Θέλουμε την ανεξαρτησία μας γιατί πληρώνουμε περισσότερα χρήματα στην Ισπανία, η οποία δεν επιστρέφει τίποτα σε μας» είπε ένας διαδηλωτής, όπως μεταδίδει το Γερμανικό Πρακτορείο.

Λαμία-Δηλητηρίαση μαθητών: Τι ανακοίνωσε η εταιρεία που φτιάχνει τα σχολικά γεύματα

λαμια δηλητηριαση

Λαμία-Δηλητηρίαση μαθητών: Τι ανακοίνωσε η εταιρεία που φτιάχνει τα σχολικά γεύματα

Την άμεση διερεύνηση της υπόθεσης ζήτησαν ορισμένοι γονείς, οι οποίοι μετέβησαν στον εισαγγελέα Λαμίας, ενώ…