Νέες μαρτυρίες "φωτιά" για την τραγωδία της Αίγινας – Ποιος οδηγούσε τελικά το ταχύπλοο;

Τελευταίες πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, ανατρέπουν τα δεδομένα για τη ναυτική τραγωδία της Αίγινας, τη στιγμή που δεκάδες ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα.

57c4838c1dc5246d088b482e

Το πόρισμα της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών που ερεύνησε τα δακτυλικά αποτυπώματα στο ταχύπλοο αφήνει κενά για το ποιος οδηγούσε το συγκεκριμένο σκαρί. Όπως αναφέρεται σε έγγραφο της Αστυνομίας προς το Λιμεναρχείο της Αίγινας, πολλά αποτυπώματα βρέθηκαν αταυτοποίητα, ενώ ταυτοποιήθηκαν αποτυπώματα του 77χρονου κατηγορούμενου και του δύτη που μετέβη αμέσως μετά το συμβάν στο σημείο για να παραλάβει τους επιβαίνοντες.

Στο έγγραφο αναφέρεται πως «ένα τμήμα παλαμικού που βρέθηκε στη μεταλλική επιφάνεια του χειριστηρίου μηχανών με το αποτύπωμα της δεξιάς παλάμης», ανήκει στον κατηγορούμενο. Πουθενά δεν αναφέρεται εάν έχουν βρεθεί δαχτυλικά αποτυπώματα του κατηγορουμένου στο τιμόνι, γεγονός που γεννά πολλά ερωτήματα για το ποιος τελικά ήταν ο οδηγός του ταχύπλοου.

Παράλληλα, συγκλονίζουν οι καταθέσεις των ανθρώπων που έζησαν τη φρίκη της ναυτικής τραγωδίας. Διασωθέντες και τραυματίες υποστηρίζουν ότι ο χειριστής του ταχύπλοου έτρεχε με μεγάλη ταχύτητα και δεν έκανε κάτι για να αποφύγει την σύγκρουση.

Στις καταθέσεις τους επισημαίνουν ότι ‘«ενώ ο καπετάνιος της λάντζας κόρναρε 1-2 φορές προς τον χειριστή της λάντζας ο οποίος και φάνηκε να μας αγνοεί συνεχίζοντας την πορεία του ευθεία καταπάνω μας».

Στις καταθέσεις τους οι μάρτυρες περιγράφουν λεπτό προς λεπτό τι έγινε μετά τον εμβολισμό, ενώ καταγγέλλουν την καθυστέρηση των ασθενοφόρων όταν έφθασαν οι τραυματίες στο λιμάνι της Πέρδικας.

«Επικρατούσε το απόλυτο χάος. Άνθρωποι ήταν σοβαρά τραυματισμένοι, άκουγονταν φωνές και κραυγές τρόμου και αγωνίας, βλεπαμε νεκρούς ανθρώπους να επιπλέουν. Δεν υπήρχαν εκείνη τη στιγμή ούτε σωσίβια στη θάλασσα. Μετά κολυμπούσαμε περιμένοντας βοήθεια. Στο λιμάνι της Πέρδικας αντικρίσαμε μία κατάσταση χάος καθώς δεν είχαν καταφθάσει ακόμη τα ασθενοφόρα. Οι διασωθέντες προσπαθούσαμε να παράσχουμε πρώτες βοήθειες ο ένας στον άλλον μέχρι που μετά από αρκετή ώρα έφθασαν τα ασθενοφόρα για να πάρουν τους πιο σοβαρά τραυματισμένους», αναφέρουν μαρτυρίες.

Οι μάρτυρες υποστηρίζουν ότι οι επιβαίνοντες στο ταχύπλοο επέδειξαν πλήρη αδιαφορία και δεν έκαναν οτιδήποτε για να τους βοηθήσουν.

«Διέκρινα τον χειριστή του ταχυπλόου που είχε σταματήσει στα 15 μέτρα από εμάς και μας κοίταζε και άκουσα τον 10 χρονο γιο μου να του φωνάζει ‘’ρίξε μας ένα σωσίβιο, τι μας κοιτάς’’. Αμέσως το σκάφος μας εγκατέλειψε συνεχίζοντας την πορεία του. Από το σημείο δεν διέκρινα ποιος ήταν ο χειριστής του σκάφους εκείνη την στιγμή», αναφέρει χαρακτηριστικά ένας διασωθείς.

Δύο επιβαίνοντες στο ταχύπλοο, υποστηρίζουν πως όταν έφθασαν στο λιμάνι της Πέρδικας επιβιβάστηκαν σε ταξί και μετέβησαν στο σπίτι του 77χρονου γιατί ‘«δεν ήξεραν τι να κάνουν»’ και όταν ηρέμησαν πήγαν στο Λιμεναρχείο της Αίγινας. 

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

5754833

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

Τα παράπονα της προς το ΠΑΣΟΚ εξέφρασε σε συνέντευξη η Εύα Καϊλή

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Κανάκης 1

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Αυλαία έριξε για φέτος το Ράδιο Αρβύλα, με τον Αντώνη Κανάκη να μιλάει για τη…

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

μητσο

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

Εκτός τόπου και χρόνου τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ