Newsroom

Newsroom

Κατατέθηκε το αίτημα ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για Προανακριτική Επιτροπή

Κατατέθηκε στη Βουλή το αίτημα των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για συγκρότηση Προανακριτικής Επιτροπής προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες των 10 πολιτικών προσώπων που εμπλέκονται στο σκάνδαλο Novartis.

5a7881de1dc5248a0d8b45c1 2

του Άγγελου Προβολισιάνου

Και οι δύο Κοινοβουλευτικές Ομάδες της συγκυβέρνησης υπογράφουν το αίτημα για σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής, με σκοπό η Βουλή να διερευνήσει τα όσα καταγγέλλονται κατά των 10 εμπλεκόμενων πολιτικών προσώπων. 

Όπως προέκυψε μετά το πέρας της διάσκεψης των προέδρων της Βουλής, την ερχόμενη εβδομάδα θα διεξαχθεί και η σχετική συζήτηση στην Ολομέλεια, μετά την ολοκλήρωση της οποίας θα πραγματοποιηθεί μυστική ψηφοφορία για κάθε έναν από τους 10 εμπλεκόμενους. Δηλαδή, θα στηθούν 10 κάλπες και η κάθε μία θα αφορά την έγκριση ή μη της διερεύνησης των ενδεχόμενων ευθυνών τους από την Προανακριτική Επιτροπή. 

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ασάφεια επικρατεί για το πότε θα ξεκινήσει η συζήτηση στην Ολομέλεια. Συγκεκριμένα, όπως σημείωναν κοινοβουλευτικές πηγές, το πότε θα ξεκινήσει η συζήτηση θα εξαρτηθεί από το πόσοι από τους εμπλεκόμενους -συν τους πολιτικούς αρχηγούς- θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον για να μιλήσουν. Οπότε, δύο τα τινά: είτε η διαδικασία θα ξεκινήσει Τρίτη απόγευμα για να ολοκληρωθεί την Τετάρτη, είτε θα ξεκινήσει την Τετάρτη, στην περίπτωση που δεν προκύψει ενδιαφέρον από τους εμπλεκόμενους να τοποθετηθούν. 

Η πρόταση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ: