Η Δικαιοσύνη ερευνά Μητσοτάκη και Μαρέβα για το σπίτι στο Παρίσι

Παράλληλες εισαγγελικές έρευνες , καθώς και έρευνα της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής, με αφορμή την μηνυτήρια αναφορά του διευθυντή της εφημερίδας Documento, Κώστα Βαξεβάνη για τις ελλιπείς δηλώσεις πόθεν έσχες του Κυριάκου Μητσοτάκη από το 2006 έως και σήμερα, ως προς τη δήλωση των περιουσιακών στοιχείων της συζύγου του ,Μαρέβας Γκραμπόφσκι- Μητσοτάκη.

58b6ebe81dc52486778b464b

Στον οικονομικό εισαγγελέα το σκέλος της αναφοράς για τον τρόπο πληρωμής και τη νομιμότητα της προέλευσης των 470.000 ευρώ που φέρεται να κατέβαλε η Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη για την αγορά του σπιτιού στο Παρίσι καθώς και του τρόπου τραπεζικού δανεισμού της.

Έρευνα της Δικαιοσύνης σε δυο επίπεδα

Η μηνυτήρια αναφορά Βαξεβάνη , που στηρίζεται στις αποκαλύψεις της εφημερίδας Documento , είχε κατατεθεί στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, η οποία την διαβίβασε για διερεύνηση στον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας, Ηλίας Ζαγοραίο.

Ο τελευταίος, αφού μελέτησε ενδελεχώς όλα τα σκέλη της μηνυτήριας αναφοράς , διαχώρισε την υπόθεση ως εξής:

-Το σκέλος που αφορά στο πόθεν έσχες του Κυριάκου Μητσοτάκη και στη μη αναφορά των περιουσιακών στοιχείων της συζύγου του από το 2006 και μετά , δηλώνοντας ότι τελούσαν σε διάσταση, διαβιβάστηκε ήδη στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής προκειμένου να αποφανθεί εάν ο αρχηγός σήμερα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης είχε όλα αυτά τα χρόνια την υποχρέωση να συμπεριλάβει την σύζυγο του στις επίμαχες δηλώσεις .

-Το δεύτερο κομμάτι της μηνυτήριας αναφοράς που αφορά στο πόθεν έσχες της Μαρέβας Μητσοτάκη η δικογραφία δεν αποκλείεται να παραμείνει στην Εισαγγελία και να κινηθεί ανάλογα με την απόφαση της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής καθώς υπόχρεος φέρεται ο σύζυγός της και όχι εκείνη.

-Για το σκέλος τέλος που αναφέρεται στις αποκαλύψεις για το σπίτι στο Παρίσι, τις εταιρίες και την προέλευση των χρημάτων με τα οποία αποκτήθηκε η περιουσία της Μαρέβας Μητσοτάκη, η δικογραφία διαβάστηκε για περαιτέρω διερεύνηση στην Οικονομική Εισαγγελία.

Τα πόθεν έσχες και το σπίτι

Με την μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε ο Κώστας Βαξεβάνης κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη, της συζύγου του, και κατά παντός άλλου υπευθύνου, ζητείται:

Να διερευνηθεί τυχόν παραβίαση των διατάξεων των άρθρων 6 και 8 του Ν. 3213/2003 από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς και κάθε άλλον συμμέτοχο στις πράξεις και παραλείψεις του. Τα δύο άρθρα του νόμου περί πόθεν έσχες για τα οποία ζητείται η διερεύνηση αφορούν τη «μη υποβολή ή υποβολή ανακριβούς δήλωσης», καθώς και την «παρακώλυση ελέγχου – μη σύννομη δημοσίευση δήλωσης».

Να διερευνηθούν επίσης ο τρόπος πληρωμής και η νομιμότητα της προέλευσης των 470.000 ευρώ που φέρεται να κατέβαλε η Μαρία Εύα-Βιργινία (Μαρέβα) Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη για αγορά οικίας στο Παρίσι, καθώς και του τρόπου τραπεζικού δανεισμού της.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Documentonews.gr

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

5754833

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

Τα παράπονα της προς το ΠΑΣΟΚ εξέφρασε σε συνέντευξη η Εύα Καϊλή

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Κανάκης 1

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Αυλαία έριξε για φέτος το Ράδιο Αρβύλα, με τον Αντώνη Κανάκη να μιλάει για τη…

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

μητσο

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

Εκτός τόπου και χρόνου τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ