Εκείνοι που δεν πήραν επαρκή ποσότητα ωμέγα-3 λιπαρών οξέων κινδυνεύουν με απώλεια μνήμης στην ενηλικίωση.
Οι επιστήμονες του Γαλλικού Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας και Ιατρικών Ερευνών έβαλαν ποντίκια σε υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή μέχρι την πρώιμη εφηβεία.
Στη συνέχεια κάποια ποντίκια άρχισαν να ακολουθούν διατροφή φτωχή σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα.
Όπως διαπίστωσαν οι επιστήμονες, τα ποντίκια αυτά είχαν στην εφηβεία μειωμένα επίπεδα θρεπτικών ουσιών στον προμετωπιαίο φλοιό και τον επικλινή πυρήνα.
Η πρώτη περιοχή είναι σημαντική για τη ρύθμιση των συναισθημάτων, ενώ η δεύτερη σχετίζεται με τους εθισμούς.
Η κακής ποιότητας διατροφή αποδυνάμωσε τις συνδέσεις μεταξύ των νευρώνων στις περιοχές αυτές, μειώνοντας την ανάπτυξη του εγκεφάλου.
Σύμφωνα με τους ερευνητές του Imperial College London, η κατανάλωση μιας χούφτας ξηρών καρπών καθημερινά μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων και καρκίνου.
Ειδικά τα καρύδια και οι ηλιόσποροι, έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά, τα οποία προστατεύουν το σώμα από τις κυτταρικές βλάβες.
Πηγή: MailOnline