Εκπόρνευση παιδιών στο κέντρο προσφύγων του Ελληνικού καταγγέλλει ο δήμαρχος Αλίμου

Τη βίαιη εκπόρνευση ανήλικων παιδιών και κυρίως αγοριών κατήγγειλε δημόσια ο δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης. Το φαινόμενο αυτό έχει διαπιστωθεί βραδινές ώρες επί της Ποσειδώνος, κοντά στον καταυλισμό στο χώρο των Αφίξεων του πρώην αεροδρομίου. H είδηση αυτή έρχεται μετά την αποκάλυψη για κυνηγούς μεταναστών στα κέντρα της παραλιακής.

573f238f1dc52445358b5388

του Άγγελου Προβολισιάνου

«Σ’ ένα χώρο μεταξύ της Ποσειδώνος και του χώρου Αφίξεων στο πρώην αεροδρόμιο διαπιστώθηκε το φαινόμενο να εκδίδονται ανήλικα παιδιά, στην πλειοψηφία αγόρια 15 έως 17 ετών, τις νυχτερινές ώρες, κυρίως Παρασκευές και Σάββατα» λέει στο koutipandoras.gr ο δήμαρχος της περιοχής.

Ο κ. Κονδύλης κάνει λόγο για  ελλιπέστατη αστυνομική παρουσία στην περιοχή, γεγονός που οδηγεί σε τέτοιου είδους αποτελέσματα. «Μιλάμε για 6 με 12 αστυνομικούς, όπου στην ουσία είναι μια τυπική παρουσία. Και το θέμα είναι ότι μιλάμε για μια κωμόπολη, γιατί 6.000 άνθρωποι σε ένα χώρο απαρτίζουν μια κωμόπολη» τονίζει και προσθέτει ότι «αν εκεί εμφανιστεί ένας παλαβός, ένα εξτρεμιστικό στοιχείο δεν θα υπάρχει κάποιος να τον σταματήσει. Ή αν πλακωθούν κάποιοι μεταξύ τους δύσκολα θα τους χωρίσουμε».

Επίσης, επισημαίνει πως στο κέντρο προσφύγων έχει επικρατήσει ο άγραφος νόμος του ισχυρότερου. «Άμα δεν υπάρχει επαρκής φύλαξη των ανθρώπων, επικρατεί ο νόμος του ισχυρότερου έναντι των αδυνάμων. Αυτά τα φαινόμενα που είναι λίγο – πολύ γνωστά» εξηγεί.

Σχετικά με το τι μπορεί να κάνει ο Δήμος για να αντιμετωπίσει το φαινόμενο της εκπόρνευσης των προσφυγόπουλων, ο δήμαρχος απάντησε: «Εμείς, εκεί, έχουμε αναλάβει την καθαριότητα του χώρου, πλένουμε, απολυμαίνουμε κ.ο.κ. για να προστατεύσουμε την υγεία των ανθρώπων αλλά και ευρύτερα τη δημόσια υγεία της περιοχής. Το δεύτερο που έχουμε κάνει είναι μια παρέμβαση στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, μετά την οποία μας διέθεσαν ένα περιπολικό κοντά στο χώρο του αεροδρομίου. Από εκεί και πέρα, δεν μπορούμε να υποκαταστήσουμε την ελληνική αστυνομία ούτε το υπουργείο μεταναστευτικής πολιτικής».

Με τον δήμαρχο να καταλήγει επισημαίνοντας πως το όλο εγχείρημα της φιλοξενίας των προσφύγων και μεταναστών στο Ελληνικό χρειάζεται καλύτερη οργάνωση για να εξαλειφθούν αυτά τα αρνητικά φαινόμενα.

«Προσπάθεια δημιουργίας φοβικού κλίματος»

Ο εκπρόσωπος του Συντονιστικού Οργάνου για το Προσφυγικό, Γιώργος Κυρίτσης, δήλωσε βέβαιος για τον έλεγχο τέτοιων καταγγελιών από την αστυνομία, ενώ τόνισε πως το τελευταίο διάστημα υπάρχει προσπάθεια από ακραίους και ενδεχομένως επιχειρηματικούς κύκλους για δημιουργία φοβικού κλίματος.

«Είμαι βέβαιος ότι η Αστυνομία ελέγχει αυτές τις καταγγελίες που γίνονται επίσημα. Ο τελευταίο διάστημα υπάρχει μια προσπάθεια από ακραίους κύκλους της περιοχής, που ενδεχομένως σχετίζονται με επιχειρηματικά συμφέροντα – προφανώς και δεν αναφέρομαι στο δήμαρχο- να δημιουργήσουν ένα φοβικό κλίμα» σημειώνει ο κ. Κυρίτσης. 

Κυνηγοί μεταναστών στα νυχτερινά κέντρα της παραλιακής

Τη Δευτέρα στο Δημοτικό Συμβούλιο Αλίμου έγινε μία καταγγελία που σίγουρα χρήζει διερεύνησης. Δημοτικός σύμβουλος της Ελληνικής Αυγής, αφού πρώτα είχε γίνει ντελάλης του φόβου, αποκάλυψε πως γνωρίζει ότι νυχτερινά καταστήματα που θα ανοίξουν μετά το τέλος του Μαΐου θα προσλάβουν μπράβους για να… προστατεύουν τους πελάτες τους από πρόσφυγες και μετανάστες.

 «Δήμαρχε ξέρετε ότι έμαθα ότι κάτι νυχτερινά μπαρ που θα ανοίξουν μετά
το τέλος Μαΐου ετοιμάζουν μπράβους να βγαίνουν στην περιοχή για να
προστατεύουν τους πελάτες τους;» τόνισε ο Χαρίλαος Μέξας και πρόσθεσε πως «δηλαδή τι θα
γίνει, Φαρ-Ουέστ; Σε ποια έννομη πόλη γίνεται αυτό; Πού είναι η
Αστυνομία; Ελέγξτε το αυτό που σας είπα».  

Διαβάστε περισσότερα: Απίστευτη καταγγελία: Νυχτερινά κέντρα της παραλιακής επιστρατεύουν μπράβους για προστασία από πρόσφυγες και μετανάστες (ΒΙΝΤΕΟ)

Άστον Βίλα: Φίλαθλος έπαθε ανακοπή στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό – Η γυναίκα διασώστης που του έσωσε τη ζωή

Καταγραφή 2

Άστον Βίλα: Φίλαθλος έπαθε ανακοπή στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό – Η γυναίκα διασώστης που του έσωσε τη ζωή

Δραματικές στιγμές στο Villa Park πριν το παιχνίδι της Άστον Βίλα με τον Ολυμπιακό

Κρήτη: Βίντεο ντοκουμέντο «καίει» τον νονό που ασελγούσε στο βαφτιστήρι του – «Είμαι άρρωστος αλλά με προκάλεσε»

Krhtht

Κρήτη: Βίντεο ντοκουμέντο «καίει» τον νονό που ασελγούσε στο βαφτιστήρι του – «Είμαι άρρωστος αλλά με προκάλεσε»

Ο 50χρονος ισχυρίστηκε ότι τον προκάλεσε ο νεαρός και δήλωσε ότι είναι συντετριμμένος και άρρωστος

Γιάννα Τερζή: Απαντά μέσω ανάρτησης σχετικά με την κακοποίηση που υπέστη στην Eurovision – «Ναι, τώρα μπόρεσα…» (video)

image 7

Γιάννα Τερζή: Απαντά μέσω ανάρτησης σχετικά με την κακοποίηση που υπέστη στην Eurovision – «Ναι, τώρα μπόρεσα…» (video)

Ανάρτηση για την κακοποίηση που υπέστη πριν από 6 χρόνια έκανε η Γιάννα Τερζή