Έκλεισε η συμφωνία με τους δανειστές και επικυρώνεται στο Euro Working Group

«Λευκός καπνός» βγήκε από τις Βρυξέλλες αναφορικά με το κλείσιμο της αξιολόγησης. Πληροφορίες από τις Βρυξέλλες αναφέρουν ότι υπάρχει συμφωνία -staff level agreement- σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων με τους δανειστές και αυτή θα επικυρωθεί στο Euro Working Group.

5734b0861dc5245b4e8b4c74

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, πραγματοποιήθηκε άτυπη συνάντηση σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων κατά τη διάρκεια της οποίας προέκυψε ταύτιση απόψεων με τους δανειστές.

Το Euro Working Group έχει ξεκινήσει από τις 18:30 ώρα Ελλάδας, από το οποίο αναμένεται ουσιαστικά να επικυρωθεί η συμφωνία.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έρχονται από τις Βρυξέλλες, το κείμενο της συμφωνίας αυτή την ώρα εξετάζεται από την αρμόδια ομάδα εργασίας, εμπεριέχοντας και το μηχανισμό εξισορρόπησης δημοσιονομικών μεγεθών, γνωστό και ως «κόφτη».

Αξιοσημείωτο είναι πως, σύμφωνα με την Real.gr, ο επικεφαλής εκπρόσωπος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς ανακοίνωσε τη διεξαγωγή συνεδρίασης παρασκηνιακής ενημέρωσης (off the record), με αντικείμενο την εφαρμογή της συμφωνίας.

Όπως είπε, η ενημέρωση θα παρασχεθεί από τον επικεφαλής της Κομισιόν στην Τρόικα κ. Ντέκλαν Κοστέλο στις 13:30 της Παρασκευής.

Τέλος, μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για σύγκλιση έκτακτου Eurogroup ή teleconference από τους ΥΠΟΙΚ της Ευρωζώνης, πέρα από αυτό που έχει προγραμματιστεί για τις 24 του μηνός.

Μετέωρα: Συγκίνηση από αναρριχητές που αναφωνούν τα ονόματα των τριών αδικοχαμένων κοριτσιών στο δυστύχημα των Τεμπών (video)

anarixites

Μετέωρα: Συγκίνηση από αναρριχητές που αναφωνούν τα ονόματα των τριών αδικοχαμένων κοριτσιών στο δυστύχημα των Τεμπών (video)

Κατά την αναβίωση του εθίμου στον Άϊ Γιώργη τον Μαντηλά