Δραγασάκης: Δεν θα υπάρξει 4ο Μνημόνιο – Θα βγούμε στις αγορές μέσα στο 2017

Την εκτίμησή του ότι δεν θα υπάρξει 4ο μνημόνιο και ότι η χώρα θα μπορέσει να βγει δοκιμαστικά στις αγορές μέσα στο 2017, εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο 2ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

58b93bbe1dc5247b3c8b488a

Διευκρίνισε ωστόσο, πως και μετά τη λήξη του 3ου μνημονίου, η χώρα θα παραμείνει σε καθεστώς αυξημένης εποπτείας εξαιτίας των δανείων που έχουμε πάρει ήδη. Επίσης, ακόμη και εκτός μνημονίου, θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε και τις αγορές οι οποίες θα τιμολογούν καθημερινά το αξιόχρεο της χώρας.

Παράλληλα, ο κ. Δραγασάκης αναφέρθηκε στη στάση του ΔΝΤ και απέδωσε τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στη διαπραγμάτευση, στο γεγονός ότι οι θεσμοί εμφανίζονται με αποκλίνουσες θέσεις και εκτιμήσεις.

«Το ΔΝΤ έχει θέσει ένα πακέτο νέων αιτημάτων που ήταν εκτός αρχικής συμφωνίας» υποστήριξε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αναφερόμενος στο αίτημα για νέα δημοσιονομικά μέτρα ύψους 3,6 δισ. ευρώ και κάλεσε τους θεσμούς, όταν ζητούν από την ελληνική κυβέρνηση να υπογράψει, να εξηγούν με σαφήνεια και το τι είναι αυτό που πρέπει να υπογράψει.

Ασκώντας κριτική στο ΔΝΤ για τις δυσοίωνες προβλέψεις του για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, έκανε λόγο για Tomsen statistics.

Ωστόσο, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης φάνηκε αισιόδοξος ότι μπορεί να υπάρξει συμφωνία σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων μέχρι τις 20 Μαρτίου.

«Το 3ο πρόγραμμα για την Ελλάδα δεν είναι προϊόν ισότιμου διαλόγου. Ο τρόπος με τον οποίο έγινε η διαπραγμάτευση εμπεριέχει έντονα το στοιχείο της ασυμμετρίας ενώ αρκετές φορές φτάσαμε και στα όρια του εκβιασμού. Επίσης, ο τρόπος με τον οποίο γίνεται η εποπτεία του προγράμματος δημιουργεί εμπλοκές και χωρίς να είναι θεσμοθετημένοι τρόποι απεμπλοκής» είπε ο κ. Δραγασάκης ζητώντας να υπάρχει ένα «εφετείο», το οποίο να λύνει σε πολιτικό επίπεδο τις διαφωνίες που υπάρχουν στο στάδιο της τεχνικής διαπραγμάτευσης.

Πάντως, ο κ. Δραγασάκης, υποστήριξε ότι η συμφωνία θα επιτευχθεί εγκαίρως και διατύπωσε τρεις λόγους για να υποστηρίξει τη θέση του.

1. Η συμφωνία υλοποιείται. Οι στόχοι υλοποιούνται και υπερακαλυπτονται.

2. Η πρόοδος δεν αμφισβητείται. Έχουμε το θετικό γεγονός ότι αυτά που λέει η κυβέρνηση υποστηρίζονται και από την Ευρώπη

3.  Ότι είναι θετικό για την Ελλάδα, είναι θετικό και για την Ευρώπη. Αν κλείσει η συμφωνία στην ώρα της θα είναι θετικό και για την Ευρώπη.

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

5754833

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

Τα παράπονα της προς το ΠΑΣΟΚ εξέφρασε σε συνέντευξη η Εύα Καϊλή

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Κανάκης 1

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Αυλαία έριξε για φέτος το Ράδιο Αρβύλα, με τον Αντώνη Κανάκη να μιλάει για τη…

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

μητσο

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

Εκτός τόπου και χρόνου τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ