Αρχαιολογία, οικολογία, δικαιώματα κι άλλες δεισιδαιμονίες

Ήταν Τρίτη βράδυ, πρώτες μέρες του Οκτωβρίου. Η ΕΣΗΕΑ είχε προκηρύξει 24ωρη απεργία και εκτός από τις δύο-τρεις, σταθερά απεργοσπαστικές ιστοσελίδες, δεν υπήρχαν ειδήσεις… που κακό, όσον αφορά τουλάχιστον στα κανάλια, δεν το λες.

59d5ff901dc52459638b473a

Του Κωνσταντίνου Ταχτσίδη

Τη σχετική μονοτονία της ήρεμης φθινοπωρινής βραδιάς όμως, ήρθε να τη σπάσει η απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ) για προστασία 280 στρεμμάτων αρχαιολογικού χώρου, από τα συνολικά 3000, της επένδυσης στο Ελληνικό.

Ναι, καλά διαβάσατε. Έχουμε φτάσει στο 2017, βάλλονται και δαιμονοποιούνται υγιείς θεσμοί όπως η Εκκλησία, η Siemens και η Eldorado, αλλά έχουν ακόμα δικαίωμα επιβολής άποψης, δημόσιοι υπάλληλοι παρωχημένων επιστημών όπως η αρχαιολογία.

Με το που έγινε γνωστή η απόφαση του ΚΑΣ, λειτουργοί της δημοσιογραφίας, πολιτικοί ογκόλιθοι και φιλελέ περσόνες, έσπευσαν στα social media να υπερασπιστούν το Διαφωτισμό και τις οικουμενικές αξίες της επιστήμης. Το γεγονός ότι το ΚΑΣ δεν σταμάτησε την επένδυση στο Ελληνικό, αλλά αντιθέτως της δίνει και προστιθέμενη αξία λόγω της χωροθέτησης αρχαιολογικών χώρων, δεν έχει σημασία, γιατί θα χαλούσε μια όμορφη “σοβιετική” ιστορία.


Και σα να μην έφταναν όλα τα παραπάνω, αναμένεται να ψηφιστεί στη Βουλή και το νομοσχέδιο έκτρωμα της κυβέρνησης, που προτρέπει όλους τους νέους της χώρας μας να αλλάξουν φύλο. Ας ελπίσουμε πως η εκκλησία μας, η ΝΔ και η Χρυσή Αυγή θα αντισταθούν στο σκοταδισμό των συριζανέλ και θα ξαναγυρίσουμε σε ρεαλιστικά πρότυπα, που προάγουν το θεσμό της οικογένειας, της θρησκείας και της πατρίδας… όπως ο Αδάμ και η Εύα, ο Κρίνος και η Παναγία και η παιδεραστία σε εκκλησιαστικά ιδρύματα.

ΥΓ. Βγήκαν πάλι, με αφορμή τον αγιασμό στη Βουλή, οι γνωστοί άγνωστοι εχθροί της Ορθοδοξίας και γράφουν ότι “γίναμε Τεχεράνη“. Μέγα λάθος. Η Τεχεράνη, πριν την ισλαμική “επανάσταση” του 1979 στο Ιράν, όπου και επεβλήθη θεοκρατική δημοκρατία από το Χομεϊνί, ήταν μια χαρά, κοσμική και πολιτισμένη πόλη. Η Αθήνα πάλι, έτσι ήταν πάντα… καθόλη τη διάρκεια του 20ου αιώνα.

Δε γίναμε λοιπόν Τεχεράνη. Η Τεχεράνη από ένα χρονικό σημείο και μετά έγινε Αθήνα.


ΥΓ2. Η προσωπική στοχοποίηση αρχαιολόγων όπως η Μαρία Ανδρεαδάκη-Βλαζάκη και η Δέσποινα Κουτσούμπα, για πολιτικούς και ιδεολογικούς λόγους, είναι αποδεκτή μόνο αν ανήκεις στη Σικελική μαφία. Εκτός και αν δεν υπάρχουν τελικά και τόσο μεγάλες διαφορές με κάποια πολιτικο-οικονομικά συμφέροντα που δρουν στη χώρα μας…

Πηγή: altsantiri.gr

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

5754833

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

Τα παράπονα της προς το ΠΑΣΟΚ εξέφρασε σε συνέντευξη η Εύα Καϊλή

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Κανάκης 1

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Αυλαία έριξε για φέτος το Ράδιο Αρβύλα, με τον Αντώνη Κανάκη να μιλάει για τη…

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

μητσο

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

Εκτός τόπου και χρόνου τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ