Aπό τα ροδοπέταλα…στα αγκάθια για τους δυο ''αιώνιους''

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός εμφανίστηκαν κατώτεροι των περιστάσεων στα δεύτερα παιχνίδια των πλέι οφ. Πλέον καλούνται να κάνουν την ολική επαναφορά ...και να πάρουν αυτό που θέλουν. Την πρόκριση στο Final-4

58fb169f1dc524351e8b456f

Του Βαγγέλη Σπυράκη

Το βράδυ της Παρασκευής, ο δρόμος προς το Final-4 για τις ελληνικές ομάδες γέμισε με αγκάθια. Οι δύο ”αιώνιοι” έχουν επιλέξει τα τελευταία χρόνια να κάνουν την ζωή τους δύσκολη για να φτάσουν στο Final -4. Θα δούμε αν φέτος θα δικαιωθούν καθώς, μπορεί για τον Παναθηναϊκό η προσπάθεια να φαντάζει όχι απλά ως δύσκολη αλλά ως θαύμα , για τον Ολυμπιακό όμως μπορεί να πετύχει την ανατροπή.

Δικαιολογίες δεν υπάρχουν, ο Παναθηναϊκός σκότωσε την ευκαιρία που άρπαξε και μόχθησε τις τελευταίες αγωνιστικές να πάρει , αυτό του πλεονεκτήματος έδρας, όμως στο πρώτο παιχνίδι αυτοκτόνησε έχοντας διαφορά +16, ενώ στο δεύτερο άμβλυνε τις εντυπώσεις καθώς το διαιτητικό τρίο ήταν προκλητικό και είχε έρθει για να …γκρεμίσει το ΟΑΚΑ.  Αλλά και πάλι έβλεπες από την μία, ένα σύνολο (σ.σ Φενέρ) που ήξεραν τι ήθελαν από το παιχνίδι και από  την άλλη, τους ”πράσινους” να πελαγοδρομούν στην επίθεση και άμυνα.

Βέβαια ναι ο Παναθηναϊκός έχει βαριά φανέλα και μας έχει συνηθίσει σε ανατροπές, έστω και στο παρελθόν.  Μπορεί να κάνει την ολική επαναφορά στην Πόλη, αν καταλάβει ότι καμιά ομάδα δεν είναι ανίκητη στην φετινή διοργάνωση και φυσικά οι παίκτες θυμηθούν να παίξουν το μπάσκετ που ξέρουν. Είπαμε καλή η Φενέρ αλλά με ροτέισον 7 παιχτών δεν θα αντέξει πολύ.

Από την άλλη ο Ολυμπιακός , έκανε τα εύκολα δύσκολα  στο ΣΕΦ,  καθώς έπεσε στην παγίδα των Τούρκων, της Εφές. Μια κακή βραδιά και έβαλε από το πουθενά την ομάδα του Περάσοβιτς στο κόλπο της πρόκρισης. Οι παίκτες του Σφαιρόπουλου είχαν πελαγώσει ανεξήγητα και εμφάνιζαν στο παρκέ ένα ασυνήθιστο πρόσωπο επιμονής σε παιχνίδι μακρινών σουτ, χωρίς σκέψη και υπομονή, και όπως ήταν φυσικό έχασαν στη λεπτομέρεια.

 Ο,τι έγινε όμως έγινε. Ο Ολυμπιακός οφείλει να ξαναφορέσει το καλό του ευρωπαϊκό κουστούμι , να δείξει αυτό που έκανε από οποιαδήποτε ομάδα φέτος , ότι μπορεί να συσπειρώνεται όταν στριμώχνεται και να αντιδρά, και να πάει στην Πόλη να κάνει το break.

Τώρα οι καταστάσεις είναι για… άνδρες και άπαντες πιστεύουν ότι όσο δύσκολες είναι οι αποστολές των δύο ”αιωνίων” , αμφότεροι μπορούν να τα καταφέρουν χάρις στον μπασκετικό ανδρισμό που διαθέτουν και την ποιότητα. 

Άλλωστε, τέσσερα break σε πανίσχυρες έδρες όπως ΟΑΚΑ, Μαδρίτη και ΣΕΦ στα οκτώ πρώτα παιχνίδια των πλέι οφ και παραλίγο και πέμπτο στη Μόσχα, λέει πολλά για το πόσο αμφιροππές είναι οι αναμετρήσεις στα playoffs

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

5754833

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

Τα παράπονα της προς το ΠΑΣΟΚ εξέφρασε σε συνέντευξη η Εύα Καϊλή

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Κανάκης 1

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Αυλαία έριξε για φέτος το Ράδιο Αρβύλα, με τον Αντώνη Κανάκη να μιλάει για τη…

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

μητσο

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

Εκτός τόπου και χρόνου τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ