Δολοφόνησαν σε στούντιο δημοσιογράφο που μαχόταν κατά της διαφθοράς στη Βραζιλία

Ένας δημοσιογράφος δολοφονήθηκε στη Βραζιλία, όταν ένοπλοι εισέβαλαν στο στούντιο κατά τη διάρκεια της ραδιοφωνικής εκπομπής του και τον γάζωσαν με σφαίρες. Οι…

gleydson carvalho 2new

Ένας δημοσιογράφος δολοφονήθηκε στη Βραζιλία, όταν ένοπλοι εισέβαλαν στο στούντιο κατά τη διάρκεια της ραδιοφωνικής εκπομπής του και τον γάζωσαν με σφαίρες. Οι δύο εκτελεστές, αφού πρώτα ακινητοποίησαν τον φρουρό της ρεσεψιόν, όρμησαν στον χώρο που ο Γκλέιντσον Καρβάλιου ηχογραφούσε την εκπομπή του και διέταξαν τον τεχνικό ήχου να κρυφτεί κάτω από το τραπέζι.

Ο Γκλέιντσον Καρβάλιου δέχθηκε πέντε σφαίρες και έπεσε νεκρός. Ο δημοσιογράφος εργαζόταν στην πόλη Καμοσίμ, στη βορειοανατολική Βραζιλία και είχε δεχθεί στο παρελθόν απειλές για τη ζωή του, καθώς ασκούσε έντονη κριτική σε διεφθαρμένους πολιτικούς.

«Εφθασαν στην πόρτα του ραδιοφωνικού σταθμού, είπαν ότι ήθελαν να μεταδοθεί κάτι, τους άνοιξαν την πόρτα, είπαν ότι επρόκειτο για επίθεση και ρώτησαν ποιος βρισκόταν μέσα στο στούντιο. Αμέσως μετά, το ένα πρόσωπο μπήκε (στο στούντιο) και εκτέλεσε τον Γκλέιντσον με τρεις σφαίρες στο κεφάλι και δύο στον θώρακα», εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας αξιωματικός της αστυνομίας, ο Ερμπερτ Σίλβα. 

Ο ένας φερόμενος ως δολοφόνος, ο οποίος έχει αναγνωριστεί, αναζητείται από τους άνδρες των υπηρεσιών ασφαλείας σε μια περιοχή που εν μέρει καλύπτεται από έρημο κοντά στην Καμοσίμ, μια πόλη 65.000 κατοίκων. Η αστυνομία συνέλαβε δύο οικείους του φερόμενου ως δολοφόνου και κατέσχεσε το όπλο με το οποίο διαπράχθηκε το έγκλημα.

 

Ιράν: Βρέθηκε το ελικόπτερο του Ραΐσι-Ούτε λέξη για την τύχη του προέδρου και του ΥΠΕΞ

elikoptero

Ιράν: Βρέθηκε το ελικόπτερο του Ραΐσι-Ούτε λέξη για την τύχη του προέδρου και του ΥΠΕΞ

Tο ελικόπτερο που μετέφερε τον πρόεδρο του Ιράν Εμπραχίμ Ραϊσί ανακαλύφθηκε από ομάδες έρευνας και…

Κασσελάκης από Εύοσμο: «Η ΝΔ κυβερνά πέντε χρόνια τώρα και δεν μπορεί ακόμα να λέει ότι για όλα φταίει ο Τσίπρας του 2015»

kasselakisευοσμοσ

Κασσελάκης από Εύοσμο: «Η ΝΔ κυβερνά πέντε χρόνια τώρα και δεν μπορεί ακόμα να λέει ότι για όλα φταίει ο Τσίπρας του 2015»

Ο Στέφανος Κασσελάκης συνεχίζει την περιοδεία του στη Θεσσαλονίκη