Η Ποταμίσια "μονταζιέρα" επιτίθεται στον Βαρουφάκη για το "αν χρειαστεί θα μπει έκτακτος φόρος"…ξεχνώντας τις λέξεις "σε όσου

Της Κωνσταντίνας Γιαννακοπούλου Το Ποτάμι, που μας έκανε την…τιμή πριν λίγες ημέρες να ασχοληθεί με τον Κώστα Βαξεβάνη και το…

foto bouleftwn

Της Κωνσταντίνας Γιαννακοπούλου

Το Ποτάμι, που μας έκανε την…τιμή πριν λίγες ημέρες να ασχοληθεί με τον Κώστα Βαξεβάνη και το koutipandoras.gr, για να λάβει την κατάλληλη απάντηση από τον εκδότη του HOT DOC (http://www.koutipandoras.gr/article/134142/o-diavolos-kryvetai-stis-leptomereies-kai-o-mpompolas-sto-potami), συνεχίζει να ερμηνεύει, κατά το δοκούν, την πραγματικότητα. Κόμματα όπως του Σταύρου είναι, απολύτως, λογικό να «εκνευρίζονται» από τη δημοσιογραφία που υπηρετεί ο Κώστας Βαξεβάνης και η συντακτική ομάδα του koutipandoras.gr και του HOT DOC. Οι ανυπόστατες αγωγές από πολιτικούς για αποκαλύψεις, που πετάγονται στο καλάθι των αχρήστων από την ελληνική Δικαιοσύνη την ώρα της κρίσης, με σκοπό την οικονομική εξόντωση του δημοσιογράφου προκειμένου να τον φιμώσουν, μιλάνε από μόνες τους.

Σήμερα, θα εκνευρίσουμε, για άλλη μια φορά, το Ποτάμι. Και αυτό γιατί, φαίνεται ότι το πολιτικό «αμάλγαμα» του selfie Αμυρά και της υπόλοιπης παρέας εμπνέεται από τη διαβόητη «μονταζιέρα» Μουρούτη στο Μαξίμου επί Σαμαρά. Το Ποτάμι με ανακοίνωση του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος, Δημήτρη Τσιόδρα, επιτίθεται στον Γιάνη Βαρουφάκη για τις χτεσινές δηλώσεις του, στις οποίες είπε ότι αν χρειαστεί, στην περίπτωση μη ισοσκελισμένων προϋπολογισμών, μπορεί να επιβληθεί έκτακτος φόρος, σε όσους έχουν να πληρώσουν. Ο Υπουργός Οικονομικών, για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις, κατέστησε σαφές ότι αν αναγκαστεί να καταφύγει σε τέτοιο μέτρο, θα γίνει με εισοδηματικά κριτήρια, θα επιβαρυνθούν, δηλαδή τα υψηλά εισοδήματα. (https://www.youtube.com/watch?v=NahYJSSw_xY)

Στην ανακοίνωση του Ποταμιού, ωστόσο, απουσιάζει αυτή η…ασήμαντη λεπτομέρεια. Όσοι πολίτες τη διαβάσουν θα φοβηθούν ότι κινδυνεύουν με νέο φόρο ενώ, ουσιαστικά, δεν αφορά στην πλειονότητα των Ελλήνων, καθώς τα εισοδήματά τους κατακρημνίστηκαν, εξαιτίας των μνημονίων. Την ίδια «παράλειψη», έκαναν και διάφορα σάιτ που…διακρίθηκαν στο παρελθόν για την υποστήριξή τους στη συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου και τις επιθέσεις τους στον ΣΥΡΙΖΑ.

Αν συνεχιστεί η τακτική «Μουρούτη», τα νερά του Ποταμιού θα γίνουν ακόμα πιο «θολά», ενώ δεν θα έχουμε άλλη επιλογή από το να συνεχίσουμε να εκνευρίζουμε τον Σταύρο.

 

Δείτε ολόκληρη την ανακοίνωση του Ποταμιού (το link στη σελίδα του Ποταμιού παραπέμπει, πλέον σε άλλο κείμενο, αν οφείλεται σε τεχνικό λάθος καλό θα είναι να διορθωθεί): 

«Oχι άλλοι φόροι. Η δήλωση του Γιάνη Βαρουφάκη ότι θα επιβάλλουν έκτακτο φόρο- αν χρειαστεί- είναι άλλο ένα δείγμα ότι η κυβέρνηση δεν έχει επεξεργασμένες λύσεις και πάει να αντιγράψει αποτυχημένες συνταγές του παρελθόντος.
Οι Έλληνες πολίτες υπερφορολογούνται και αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να χτυπήσουμε τη φοροδιαφυγή, τη διαφθορά και τη σπατάλη, και όχι να αυξήσουμε και άλλο τους φόρους.

Προεκλογικά όλοι είχαμε συμφωνήσει ότι με έκτακτες εισφορές και ξαφνικούς νέους φόρους δε χτίζεις ανταγωνιστική οικονομία. Και τώρα μετεκλογικά- αντί να κάνουμε τα λόγια πράξεις- κάθε μέρα ακούμε και για μια νέα εισφορά.

Χτες  είπαν ότι θα αυξήσουν το ανταποδοτικό τέλος για μια “νέα μεγάλη ΕΡΤ”, σήμερα είχαμε τις “υποσχέσεις”  για έκτακτους φόρους.

Αύριο τι θα ακούσουμε»;

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

5754833

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

Τα παράπονα της προς το ΠΑΣΟΚ εξέφρασε σε συνέντευξη η Εύα Καϊλή

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Κανάκης 1

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Αυλαία έριξε για φέτος το Ράδιο Αρβύλα, με τον Αντώνη Κανάκη να μιλάει για τη…

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

μητσο

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

Εκτός τόπου και χρόνου τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ