Newsroom

Newsroom

Δρυός πεσούσης…ξεκατίνιασμα

Το εμφυλιοπολεμικό κλίμα που προσπάθησε η ΝΔ να φέρει στην πολιτική προεκλογικά, φαίνεται πως είχε απήχηση αλλά στο εσωτερικό της.…

ndsyggrou 0

Το εμφυλιοπολεμικό κλίμα που προσπάθησε η ΝΔ να φέρει στην πολιτική προεκλογικά, φαίνεται πως είχε απήχηση αλλά στο εσωτερικό της.
Αν και σε μια γενική θεώρηση έχουμε δύο στρατόπεδα, με μια προσεκτική ματιά θα δει κανείς πως αυτή την στιγμή όλοι βάλουν εναντίον όλων, αποδίδοντας ευθύνες για την ήττα.
Τον μεγαλύτερο όγκο πυρών δέχονται οι Μουρούτης, Λαζαρίδης και Μπούρας, αλλά τα «σκάγια» παίρνουν και τους Σταμάτη και Παπασταύρου.
Στελέχη της ΝΔ τονίζουν ειδικά για την περίπτωση Μπούρα πως: «Ο Μπούρας άλλα έλεγε τη μια μέρα και άλλα την άλλη. Είχε χάσει κάθε έρεισμα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, εγκλωβίζοντας στα λάθη του και τον ίδιο τον Σαμαρά. Μετέτρεψαν τις εκλογές σε προσωπικό τους σόου και απέτυχαν παταγωδώς»,
Επισημαίνουν δε πως συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά, είχε προχωρήσει σε διαρροές, σε διάφορες ιστοσελίδες, που είχαν σαν στόχο τους Σταμάτη και Βούλτεψη, ενώ η εμμονή για επαφές με ανθρώπους του επιχειρηματικού κόσμου και ειδικά τον Δημήτρη Μελισσανίδη είχαν ως αποτέλεσμα να χαθεί για την ΝΔ, η έξωθεν καλή μαρτυρία.
Ειδικά για τον Μουρούτη ξεσπαθώνουν σε σχέση με τον ρόλο που έπαιζε από τα υπόγεια του Μαξίμου.
Αξίζει εδώ να αναφερθεί πως το περιβάλλον Σαμαρά χρησιμοποιώντας τον μηχανισμό της ΝΔ, καταφέρεται εναντίον μέσων που μέχρι πρότινος στήριζαν την παράταξη, επειδή τόλμησαν να υπονοήσουν αντιρρήσεις των 26 προέδρων της ΝΟΔΕ, σε σχέση με τον τρόπο που διεξήχθη η προεκλογική καμπάνια και στην συνέχεια θεώρησε πως δεν δημοσίευσαν την διάψευση που αυτοί απέστειλαν.
Καταπέλτης η επιστολή της ΔΑΚΕ με την υπογραφή του επικεφαλής της Ν. Κουτσιούκη όπου ζητώντας αλλαγή ηγεσίας αναφέρει μεταξύ άλλων:
 «Η Παράταξη έχασε επαφή και έκοψε τους δεσμούς της με την παραδοσιακή κοινωνική της βάση με συνέπεια τη διάρρηξη της συμμαχίας της με τους βασικούς της κοινωνικούς πυλώνες, τους εκφραστές της αστικής δημοκρατίας. Διαγραφές και νέες μεταγραφές επηρέασαν σημαντικά την ιδεολογική της φυσιογνωμία. Αλλοιώθηκε η σχέση εμπιστοσύνης με τους ανθρώπους του μόχθου, τον κόσμο της μισθωτής εργασίας και τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα.»
Ολοένα και περισσότερα στελέχη ζητούν την σύγκληση των οργάνων.
Οι νέοι βουλευτές ζητούν μετ’ επιτάσεως  την σύγκληση της Κοινοβουλευτικής ομάδας στην οποία επιθυμούν να λάβουν τον λόγο, χωρίς κάτι τέτοιο μέχρι στιγμής να είναι σίγουρο.
Ο Φαήλος Κρανιδιώτης, μιλώντας το πρωί της Τρίτης αφού τόνισε ότι είναι «στρατιώτης» της παράταξης, επεσήμανε πως θα πρέπει να αναζητηθούν ευθύνες για την πολιτική που ακολούθησε η ΝΔ από το 2010, αν τελικά πετύχει η στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα της διαπραγμάτευσης.
Από την δική της πλευρά η Φωτεινή Πιπιλή απέδωσε την ήττα που χαρακτήρισε «συντριπτική», στην ακροδεξιά στροφή και την «αντιαισθητική διαφημιστική καμπάνια».
Σχηματικά θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για την Καραμανλική, την ακροδεξιά και την καιροσκοπική παράταξη μέσα στην ΝΔ που ως καλοί «στρατιώτες» έχουν προχωρήσει στο «εφ όπλου λόγχη» με στόχο αλλήλους…

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

5754833

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

Τα παράπονα της προς το ΠΑΣΟΚ εξέφρασε σε συνέντευξη η Εύα Καϊλή

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Κανάκης 1

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Αυλαία έριξε για φέτος το Ράδιο Αρβύλα, με τον Αντώνη Κανάκη να μιλάει για τη…

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

μητσο

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

Εκτός τόπου και χρόνου τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ