Newsroom

Newsroom

Ανοιχτή επιστολή του Κώστα Βαξεβάνη στον Αλέξη Τσίπρα στο HOT DOC που κυκλοφορεί

Χθες ήταν νωρίς, αύριο θα είναι αργά. Τώρα είναι η ώρα της αριστεράς και της ελπίδας γράφει ο Κώστας Βαξεβάνης…

slider 69

Χθες ήταν νωρίς, αύριο θα είναι αργά. Τώρα είναι η ώρα της αριστεράς και της ελπίδας γράφει ο Κώστας Βαξεβάνης στην ανοιχτή επιστολή προς τον νέο πρωθυπουργό της Ελλάδας και πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

Το τεύχος 69 του HOT DOC που κυκλοφορεί είναι αφιερωμένο στην πολιτική αλλαγή που συντελέστηκε στη χώρα την περασμένη Κυριακή.

Το HOT DOC ανοίγει καλοπροαίρετο διάλογο με τη νέα κυβέρνηση με ανοιχτή επιστολή προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Σε αυτή θέτουμε τα εξής ζητήματα:
Σε ποιους τομείς πρέπει να ρίξει το βάρος η νέα κυβέρνηση.
Με ποιους τρόπους μπορεί η κυβέρνηση να πετύχει την εμπέδωση του αισθήματος της Δικαιοσύνης.
Πώς μπορεί να σταματήσει η ατιμωρησία όσων μέχρι τώρα αποκομίζουν τεράστια κέρδη στην πλάτη του ελληνικού λαού, με την κάλυψη του πολιτικού καθεστώτος της μεταπολίτευσης.
Τί στάση πρέπει να κρατήσουν τα ΜΜΕ κι οι δημοσιογράφοι απέναντι στην κυβέρνηση Τσίπρα.

Διαβάστε την ιστορία του Συνασπισμού και του ΣΥΡΙΖΑ, από το 1992 έως το 2012: Ένα μικρό κόμμα με μεγάλες ιδέες που τελικά κατάφερε να γίνουν πλειοψηφικές. Πώς από το Συνασπισμό της Αριστεράς και της Προόδου μαζί με το ΚΚΕ, ο χώρος έφτασε στις μεγάλες εκλογικές νίκες του 2012 και του 2015. Όλα τα γεγονότα-σταθμοί και φωτογραφίες με τους πρωταγωνιστές.

Διαβάστε ακόμα ένα ταξίδι στις ιστορικές στιγμές της ελληνικής Αριστεράς με τίτλο “Οι ευκαιρίες που χάθηκαν”. Οι εκλογές του 1936, η Κυβέρνηση του Βουνού και το ΕΑΜ, τα “Δεκεμβριανά”, η ΕΔΑ κι ο Μπελογιάννης αλλά και η αμφιλεγόμενη σύμπραξη με τη Νέα Δημοκρατία το 1989. Μια ιστορία με πολλές ήττες αλλά και νίκες του λαού.

“Κλείνατε επ’ Αριστερά” είναι ο τίτλος της ανάλυσής μας για την αριστερή στροφή που παρατηρείται σε πολλές χώρες της Ευρώπης, πέντε χρόνια μετά το ξέσπασμα της κρίσης του ευρώ. Αφήνοντας πίσω τις σκληρές μαρξιστικές θέσεις τα άλλοτε μικρά αριστερά κόμματα αναλαμβάνουν να υπερασπιστούν τα συμφέροντα των πολλών.

Συνέντευξη της Μαριέλα και του Αλεχάντρο Κάστρο στο  HOT DOC. Τα ανίψια του Φιντέλ και παιδιά του Ραούλ Κάστρο επιμένουν πως “χρειαζόμαστε περισσότερο σοσιαλισμό” και πως οι Έλληνες μπορούν να αντισταθούν στην επέλαση των νεοφιλελεύθερων πολιτικών.

Δείτε το αφιέρωμα του  HOT DOC στην Αριστερά στη Λατινική Αμερική. Το πρώτο κύμα του ποπουλισμού με τον Περόν στην Αργεντινή, η Περουβιανή Επανάσταση του Βελάσκο, η μεγάλη Κουβανική Επανάσταση, ο Σαλβαντόρ Αλιέντε στη Χιλή κι ο Ούγκο Τσάβες στη Βενεζουέλα. 

Διαβάστε τη συνέντευξη της Τζοάνα Μπεατρίς Νούνες Βινσέντε στο  HOT DOC. Η επικεφαλής των Πορτογάλων Juntos Podemos μιλά για το μνημόνιο που έφυγε από τη χώρα του Ατλαντικού αλλά είναι ακόμη εκεί και για την απαίτηση για τιμωρία όσων ενεπλάκησαν σε σκάνδαλα που ζητά ο πορτογαλικός λαός. 

Στις αθλητικές μας σελίδες διαβάστε πώς Μαδριλένοι και Βάσκοι οπαδοί αντιστέκονται στην επέλαση του χρήματος και των χορηγών, βάζοντας μπροστά την αγάπη τους για τις ομάδες τους και το ποδόσφαιρο. 

hd 69 cover 0

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

5754833

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

Τα παράπονα της προς το ΠΑΣΟΚ εξέφρασε σε συνέντευξη η Εύα Καϊλή

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Κανάκης 1

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Αυλαία έριξε για φέτος το Ράδιο Αρβύλα, με τον Αντώνη Κανάκη να μιλάει για τη…

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

μητσο

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

Εκτός τόπου και χρόνου τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ