Newsroom

Newsroom

"Είναι άδικο μια γυναίκα 56 χρόνων να φύγει σαν να την έχουν πνίξει"

Πυρ και μανία με τη ΔΕΗ είναι ο γιος της 56χρονης τετραπληγικής που “έσβησε” το μεσημέρι της Τετάρτης στα Χανιά της…

dei 29

Πυρ και μανία με τη ΔΕΗ είναι ο γιος της 56χρονης τετραπληγικής που “έσβησε” το μεσημέρι της Τετάρτης στα Χανιά της Κρήτης, μετά από διακοπή ρεύματος στο σπίτι της για οφειλή 800 ευρώ. “Είναι άδικο μια γυναίκα 56 χρόνων να φύγει σαν να την έχουν πνίξει” ανέφερε κλαίγοντας στο Mega ο γιος της γυναίκας που ζούσε με μηχανική υποστήριξη και ξεκαθάρισε ότι θα προχωρήσει σε καταγγελία μετά την έκδοση του ιατροδικαστικού πορίσματος.

Στο μεταξύ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Σταθάκης δήλωσε πως είχε παρέμβει προσωπικά στη ΔΕΗ και στον ΟΓΑ για την 56χρονη καθώς γνώριζε την οικονομική κατάσταση της οικογένειας, αλλά κυρίως το βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό της γυναίκας. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες για την οφειλή της οικογένειας στη ΔΕΗ, είχε πραγματοποιηθεί διακανωνισμός, ενώ η Επιχείρηση φαίνεται να ήταν ενήμερη για την κατάστασή της παρότι η ίδια το διαψεύδει. 

Η ΔΕΗ σε ανακοίνωση που εξέδωσε μετά το τραγικό συμβάν αναφέρει ότι η γυναίκα δεν είχε δηλωθεί στο Μητρώο Ευάλωτων Πελατών και δεν ήταν γνωστό ότι για να ζήσει χρειαζόταν μηχανική υποστήριξη, ώστε να συμπεριληφθεί στους πελάτες εκείνους στους οποίους δεν κόβεται το ρεύμα λόγω οφειλών. Παράλληλα πηγές που πάντως δεν κατονομάζονται φέρονται να δήλωσαν χθες Τετάρτη στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι ο μετρητής κατανάλωσης ήταν δηλωμένος σε διαφορετικό όνομα. 

Δείτε τα βίντεο από το enikos.gr

Στην Ελλάδα της κρίσης δυστυχώς το παράδειγμα της 56χρονης γυναίκας δεν είναι μοναδικό. Η ΔΕΗ έχει κόψει το ρεύμα τα τελευταία χρόνια σε χιλιάδες νοικοκυριά, αρνείται όμως πεισματικά να το κάνει για τη ΝΔ που της χρωστάει ακόμη περισσότερες από 400.000 ευρώ. Το ποσό αυτό ήταν μεγαλύτερο μέχρι το τέλος του 2013 όταν το Hot Doc αποκάλυψε ότι το κυβερνών κόμμα χρωστούμε μισό εκατομμύριο.

Η ΔΕΗ έχει προχωρήσει σε τρεις διακανονισμούς με τη ΝΔ, δύο των 24 δόσεων και μία των 40 και αποδέχεται το επιχείρημα της ΝΔ περί οικονομικής κρίσης εξαιτίας της οποίας όπως το κόμμα ισχυρίζεται αδυνατεί να πληρώσει το χρέος της. Φαίνεται πως αυτό το επιχείρημα δεν μπορούσε να γίνει δεκτό για την 56χρονη τετραπληγική που χάθηκε μία ώρα αφότου κόπηκε το ρεύμα στο σπίτι της. Το αν η ΔΕΗ γνώριζε για το πρόβλημα της, έχει τελικά μικρή σημασία.

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

5754833

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

Τα παράπονα της προς το ΠΑΣΟΚ εξέφρασε σε συνέντευξη η Εύα Καϊλή

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Κανάκης 1

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Αυλαία έριξε για φέτος το Ράδιο Αρβύλα, με τον Αντώνη Κανάκη να μιλάει για τη…

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

μητσο

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

Εκτός τόπου και χρόνου τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ