Newsroom

Newsroom

Στα "χαρακώματα" η ΓΕΝΟΠ με την κυβέρνηση – Φόβοι και για μπλακ άουτ (Video)

Χαρακτηριστικά παλλαϊκού ξεσηκωμού προσλαμβάνουν οι αντιδράσεις και οι κινητοποιήσεις για την υπεράσπιση του δημόσιου αγαθού της ενέργειας και την αποτροπή…

deh 2

Χαρακτηριστικά παλλαϊκού ξεσηκωμού προσλαμβάνουν οι αντιδράσεις και οι κινητοποιήσεις για την υπεράσπιση του δημόσιου αγαθού της ενέργειας και την αποτροπή των κυβερνητικών σχεδίων για διάλυση της ΔΕΗ και προσφορά των επικερδών δραστηριοτήτων της στα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα. Οι κινητοποιήσεις κλιμακώνονται από τα μεσάνυχτα με τις επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες της ΓΕΝΟΠ και των σωματείων της ΔΕΗ, καθώς αύριο εισέρχεται για συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για τη λεγόμενη “μικρή ΔΕΗ”.

Αδαμίδης: Η κυβέρνηση θα ευθύνεται για το μπλακ άουτ

Με 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από το βράδυ και πάνδημο συλλαλητήριο στις 8 σήμερα στο Αμυνταίο θα απαντήσουν οι εργαζόμενοι και οι άμεσα θιγόμενη ελληνική κοινωνία, στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ. Ο πρόεδρος του σωματείου ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ εξήγησε το πρωί στο Mega ότι “το μπλάκαουτ εξαρτάται από την κυβέρνηση, από τον Ανεξάρτητο Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ) και τη διαχείριση που γίνεται από αυτόν. Δύσκολο να συμβεί μπλακάουτ, αυτές είναι κινδυνολογίες”. Πρόσθεσε μάλιστα ότι “μόνο επίτηδες μπορεί να γίνει μπλακάουτ από την κυβέρνηση για να ενεργοποίησει τον κοινωνικό αυτοματισμό. “Ποτέ δεν κατέβαζαν διακόπτες οι εργαζόμενοι” με σωστή διαχείριση από τον ΑΔΜΗΕ. Oι διακοπές θα είναι πολύ μικρής κλίμακας. Επίσης, διευκρίνισε ότι η διαχείριση που γίνεται κατά τη διάρκεια των απεργιών είναι καθαρά θέμα πολιτικής επιλογής, δηλαδή οι κυβερνήσεις επέλεγαν να μην υπάρχει μείωση διάθεσης ρεύματος στις μεγάλες βιομηχανικές μονάδες, αλλά στους καταναλωτές.

 

 

Δρίτσας: Η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ θα προκαλέσει νέο κύμα ανεργίας

“Η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ πρόκειται για ρεμούλα και όχι για ένα εθνικό σχέδιο, που εξυπηρετεί συγκεκριμένα πολιτικά συμφέροντα. Θα απολογηθεί και ο κ. Σαμαράς και ο κ. Βενιζέλος” κατήγγειλε σε υψηλούς τόνους, ο Θ. Δρίτσας στο ΣΚΑΙ, αναφερόμενος στην καταστροφική πολιτική της κυβέρνησης. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι σε όλα τα τα ευρωπαϊκά κράτη γίνεται η αντίστροφη συζήτηση που αφορά την επανάκτηση του δημοσίου σε τέτοιου είδους επιχειρήσεις διότι συμπέραναν μετά από τόσα χρόνια εφαρμογής πολιτικών άκρατου νεοφιλελευθερισμού ότι “η άναρχη εκμετάλλευση των ανθρώπινων εθνικών και περιβαλλοντικών πόρων δεν μπορεί να οδηγήσει σε ανάπτυξη, αλλά μόνο σε κατάρρευση. Ο περίφημος ανταγωνισμός όχι μόνο δεν φέρνει μικρές τιμές για τους καταναλωτές, αντίθετα φέρνει τεράστια πλούτη για λίγους”.

 

 

Προγραμματίζει διακοπές ρεύματος η ΔΕΗ

Από την πλευρά της η διοίκηση της ΔΕΗ προετοιμάζει κυλιόμενες διακοπές στην ηλεκτροδότηση ανά περιοχή, σε συνεργασία με τον Διαχειριστή του Δικτύου Διανομής, με σκοπό η πιθανή απώλεια ισχύος από τις μονάδες του Βορρά λόγω των κινητοποιήσεων να μην προκαλέσει κατάρρευση του συστήματος ηλεκτροδότησης της χώρας. Οι διακοπές ρεύματος θα έχουν διάρκεια τουλάχιστον μιας ώρας, σύμφωνα με πληροφορίες και αυτό θα προσαρμόζεται, αναλόγως με τυχόν προβλήματα που παρουσιάζονται. 

Τη νύχτα αναμένεται να αντιμετωπιστούν τα μεγαλύτερα προβλήματα, καθώς τα φωτοβολταϊκά που έχουν εγκατασταθεί τα τελευταία χρόνια έχουν τη μέγιστη απόδοση τις ώρες που η κατανάλωση κορυφώνεται λόγω ζέστης και χρήσης των κλιματιστικών. Το μέγιστο της ζήτησης αυτήν την περίοδο κυμαίνεται στα 7.000-7.500 MW μεταξύ 8 και 10 το βράδυ. Οι εφεδρείες του συστήματος πέρα από τις μονάδες της ΔΕΗ περιλαμβάνουν εισαγωγές καθώς και τις μονάδες των ιδιωτών ηλεκτροπαραγωγών, συνολικής ισχύος περί τα 2.500 MW.

 

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

ΚΚΕ

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

«Το ανιστόρητο σποτ προσφέρει άθελα του και μια πολύτιμη υπηρεσία. Φανερώνει ποιον πραγματικά θεωρεί αντίπαλο…

Συνελήφθη ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ μετά από καταγγελίες για σεξουαλικές επιθέσεις

Ντεπαρντιέ

Συνελήφθη ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ μετά από καταγγελίες για σεξουαλικές επιθέσεις

Υπό αστυνομική κράτηση βρίσκεται από το πρωί ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ που βρίσκεται αντιμέτωπος με κατηγορίες…