Ρένα Δούρου: "Έχει σημάνει η ώρα της Δημοκρατίας"

H προεκλογική εκστρατεία του ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε με κεντρική εκδήλωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Ακροπόλ στο κέντρο της Αθήνας.…

doyroy 1

H προεκλογική εκστρατεία του ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε με κεντρική εκδήλωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Ακροπόλ στο κέντρο της Αθήνας. Η υποψήφια για την Περιφέρεια της Αθήνας και βουλευτής Β’ Αθήνας, Ρένα Δούρου, μίλησε για ανατροπή της πολιτικής που σαρώνει τις ζωές των πολιτών και έστειλε μήνυμα αισιοδοξίας και νίκης.

Αναλυτικά η ομιλία της:

«Συμπολίτες και Συμπολίτισσες,

Φίλες και φίλοι,

Συντρόφισσες και σύντροφοι,

Ξεκινάμε σήμερα, από το κέντρο της Αθήνας μια πορεία νίκης. Μια πορεία ελπίδας. Μια πορεία ανατροπής. Ανατροπής όλων εκείνων των πολιτικών που εδώ και τέσσερα χρόνια ακυρώνουν τις ζωές μας.Ανατροπής όλων εκείνων των πολιτικών της δήθεν σωτηρίας που εδώ και τέσσερα χρόνια έχουν αλώσει κάθε κοινωνικό, εργασιακό δικαίωμα, κάθε δικαίωμα μας στην ίδια τη ζωή.

Σήμερα μονάχα για παράδειγμα η κυβέρνηση κλείνει παντού τις μονάδες του ΕΟΠΥΥ. Καταργεί την πρωτοβάθμια ιατρική φροντίδα. Εγκαταλείπει στην τύχη τους χιλιάδες ασθενείς συμπολίτες μας. Την ίδια στιγμή οδηγεί στην ανεργία χιλιάδες δημόσιους υπαλλήλους, με το πρόσχημα της «κινητικότητας» και στο όνομα της «διαθεσιμότητας».

Χρησιμοποιεί τούτη η κυβέρνηση μια νέα γλώσσα.Μια νέα γλώσσα στην υπηρεσία όμως μιας παλιάς, γνωστής ιδέας. Της πολιτικής, κοινωνικής και εργασιακής οπισθοδρόμησης. Της καταστροφής κάθε κοινωνικής κατάκτησης.Κάθε προόδου που κερδήθηκε με αίμα και αγώνες.

Το πρότυπο αυτής της κυβέρνησης των κκ Σαμαρά και Βενιζέλου είναι λοιπόν η επιστροφή στο παρελθόν. Εκείνο του 19ου αιώνα. Της εποχής του Καρόλου Ντίκενς. Της ανασφάλιστης εργασίας. Της παιδικής εκμετάλλευσης. Του στραγγίσματος της εργατικής δύναμης. Του παντοδύναμου εργοδότη.

Του αδύναμου εργαζόμενου. Είναι επίσης το πρότυπο της αποικιοκρατίας.

Των υπόδουλων κρατών. Των κρατών χωρίς ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική. Είναι, τέλος, το πρότυπο της κυριαρχίας μιας μικρής μειοψηφίας, πλούτου και εξουσίας, σε βάρος των πολλών. Του 1% σε βάρος του 99%.

Και οι κκ Σαμαράς και Βενιζέλος είναι οι γνησιότεροι εκφραστές αυτού του προτύπου.Του προτύπου που θέλει όχι μόνο τη χώρα μας, αλλά ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις κοινωνίες της Ευρώπης με  μειωμένο μισθό, με  μειωμένη ασφάλιση, με  μειωμένα δικαιώματα. Με  μειωμένη αξιοπρέπεια.Εμείς θέλουμε, γνωρίζουμε και μπορούμε να ξαναδώσουμε την αξιοπρέπεια στο λαό μας. Να ξαναδώσουμε στους πολίτες τη ζωή που τους κλέβουν με τα μνημόνια εδώ και τέσσερα χρόνια. Γνωρίζουμε και μπορούμε να ασκήσουμε διαφορετική  πολιτική. Διαφορετική διοίκηση.

Μας λένε, φίλες και φίλοι:

«Δεν έχετε εμπειρία. Δεν έχετε γνώση. Δεν μπορείτε να διοικήσετε το δήμο της Αθήνας ή την περιφέρεια Αττικής». Τους απαντάμε: Πράγματι. Δεν έχουμε εμπειρία. Είμαστε άσχετοι με τις τεχνικές της μίζας, της αρπαχτής, της εξυπηρέτησης των εργολαβικών συμφερόντων. Αλήθεια είναι. Γιατί εμείς έχουμε ένα διαφορετικό πρότυπο για την Αυτοδιοίκηση. Που τη θέλουμε πραγματική Αυτοδιοίκηση. Και όχι Ετεροδιοίκηση, όπως είναι σήμερα. Έχουμε ένα διαφορετικό πρότυπο για τη διακυβέρνηση.

Ένα πρότυπο εξουσίας από τον λαό, με τον λαό, για τον λαό. Ένα πρότυπο με τους πολίτες ενεργούς. Κυρίαρχους στις πόλεις και στη χώρα τους. Και όχι με τους πολίτες – κουκιά.Ή τους πολίτες – ψηφοφόρους. Ή τους πολίτες – πελάτες.

Έχουμε μπροστά μας ενενήντα μέρες για να κάνουμε τα αδύνατα δυνατά.

Ενενήντα μέρες για να δείξουμε ότι δεν υπάρχουν μονόδρομοι.

Ενενήντα μέρες για να ακυρώσουμε πρότυπα σαν αυτό που υπηρετούν οι κκ Σαμαράς και Βενιζέλος. Μέσα σε ενενήντα μέρες μπορούμε να δείξουμε ότι η αλληλεγγύη, η κοινωνική δικαιοσύνη, η ισότητα, η ελευθερία και η δημοκρατία δεν είναι έννοιες στα χαρτιά.

Αλλά πυξίδες για ένα νέο ηθικό παράδειγμα άσκησης πολιτικής.

Για να πάρουμε πίσω στα χεριά μας τις ζωές μας, περνά από τις μάχες της τοπικής αυτοδιοίκησης και των ευρωεκλογών,  οι οποίες δεν πρέπει να χαθούν.

Μάχες στις οποίες δεν περισσεύει κανείς και καμία. Μάχες που πρέπει να δώσουμε μαζί, ενωμένοι σαν μια γροθιά. Συλλογικά. Συντροφικά.

Με συνέχεια, συνέπεια και σταθερότητα, όπως κάνουμε πάντοτε.

Γιατί μπροστά μας καραδοκούν Λαιστρυγόνες.Έτοιμοι να διαστρεβλώσουν κάθε λέξη μας. Να εκμεταλλευθούν κάθε στραβοπάτημά μας. Με μονταζιέρες, παραπληροφόρηση και πρόθυμα, διαπλεκόμενα ΜΜΕ στη διάθεσή τους. Δεν έχουμε λοιπόν την πολυτέλεια της εσωστρέφειας.Γιατί έχει σημάνει η ώρα της Δημοκρατίας. Η μεγάλη ώρα της Αριστεράς.

Η ώρα που περίμενε αλλά δεν πρόλαβε να ζήσει ο καπετάν Γιαννούτσος, ο τελευταίος μαυροσκούφης του Άρη, που έφυγε από κοντά μας μόλις χθες.

Η ώρα για την οποία έδωσαν τη ζωή τους οι χιλιάδες μάρτυρες της Αριστεράς.Της εθνικής αντίστασης. Του ΕΑΜ. Της ΕΔΑ. Της γενιάς του 114. Του Πολυτεχνείου. Της Γένοβας και των πλατειών. Από το προσκλητήριο αυτό δεν πρέπει να λείψει κανείς. Γιατί πρέπει να φανούμε αντάξιοι του χθες. Και μπροστάρηδες του σήμερα.

Στις 18 Μάη θα νικήσουμε

Στις 25 Μάη θα νικήσουμε

Τρεις κάλπες μια επιλογή θα νικήσουμε

Καλούς αγώνες».

 

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

5754833

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

Τα παράπονα της προς το ΠΑΣΟΚ εξέφρασε σε συνέντευξη η Εύα Καϊλή

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Κανάκης 1

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Αυλαία έριξε για φέτος το Ράδιο Αρβύλα, με τον Αντώνη Κανάκη να μιλάει για τη…

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

μητσο

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

Εκτός τόπου και χρόνου τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ