Newsroom

Newsroom

24ωρη απεργία στα Praktiker,ενάντια στη μείωση μισθού κατά 7%

Με 24ωρη απεργία απάντησαν οι εργαζόμενοι της επιχείρησης «Praktiker» στην προσπάθεια της εργοδοσίας να επιβάλει μειώσεις 7% στους μισθούς τους.…

praktiker

Με 24ωρη απεργία απάντησαν οι εργαζόμενοι της επιχείρησης «Praktiker» στην προσπάθεια της εργοδοσίας να επιβάλει μειώσεις 7% στους μισθούς τους. Οι εργαζόμενοι από τα καταστήματα της Αθήνας συγκεντρώθηκαν από νωρίς το πρωί στο κεντρικό κατάστημα της επιχείρησης στον Ταύρο, διεκδικώντας την υπογραφή επιχειρησιακής σύμβασης χωρίς μειώσεις. 

Οι απεργοί μοίρασαν ανακοινώσεις και ζήτησαν τη στήριξη εργαζομένων και ανέργων που βρέθηκαν στο κατάστημα, τους ενημέρωσαν για την επίθεση που δέχονται και για τα αιτήματά τους. Συνάντησαν τη θετική ανταπόκριση δεκάδων πελατών που αποφάσισαν να αποχωρήσουν και να εκφράσουν και με αυτόν τον τρόπο την υποστήριξή τους στο σωματείο και τους εργαζομένους. Η κινητοποίηση ενόχλησε την εργοδοσία, που κάλεσε αστυνομικές δυνάμεις, κατέθεσε μήνυση «κατ’ αγνώστων» και απειλούσε με συλλήψεις τους απεργούς με το επιχείρημα ότι παρακωλύουν τη λειτουργία του καταστήματος. Αύριο, Κυριακή, το σωματείο, στο πλαίσιο της απεργίας για την υπεράσπιση της κυριακάτικης αργίας, καλεί σε συγκέντρωση στις 10.30 π.μ. στο κατάστημα του Ελληνικού.

Τη στήριξή τους στον αγώνα των εργαζομένων εξέφρασαν με ανακοινώσεις η Επιτροπή Αγώνα Μοσχάτου – Ταύρου, η Λαϊκή Επιτροπή 5ου – 6ου Διαμερίσματος Αθήνας, η Ένωση Γονέων 6ου Διαμερίσματος Αθήνας, ο σύλλογος της ΟΓΕ στον Ταύρο, το σωματείο εμποροϋπαλλήλων του Πειραιά και η σωματειακή επιτροπή του συλλόγου εμποροϋπαλλήλων Αθήνας στην επιχείρηση «Διακίνηση». Στην κινητοποίηση συμμετείχε ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας και αντιπροσωπεία της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ.

Κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε και στο κατάστημα στα Praktiker στα Γιάννενα.

Μεθόδευαν καιρό τις μειώσεις
‘Οπως καταγγέλλει το Σωματείο, η εταιρεία επέδωσε στις 10 Γενάρη «ενημερωτικές επιστολές» σε όλους τους εργαζομένους, ανακοινώνοντας την περικοπή των μισθών. Παράλληλα, έκανε «συγκεντρώσεις προσωπικού» στα καταστήματα, με στόχο να δημιουργήσει κλίμα ανασφάλειας και να ασκήσει πίεση στους εργαζομένους να αποδεχθούν τις μειώσεις, ως το μόνο τρόπο για να διασφαλίσουν υποτίθεται τη δουλειά τους.
Η προσπάθεια πλαγιοκόπησης των μισθών είχε ξεκινήσει από τον περασμένο Οκτώβρη. Τότε η εργοδοσία, μπροστά στη λήξη της επιχειρησιακής σύμβασης στο τέλος του έτους, είχε προτείνει νέα Σύμβαση για το 2014, με μειώσεις 7%, ενώ εκβίαζε με ατομικές συμβάσεις στην περίπτωση που η πρόταση δε γινόταν δεκτή.

Η απόφαση του Σωματείου να προκηρύξει απεργία, βρίσκεται σε πλήρη αντιστοιχία με όσα είχε αποφασίσει η μαζική γενική συνέλευση των εργαζομένων στις 20 Γενάρη, όταν απορρίφθηκαν οι εκβιασμοί της εργοδοσίας και εξουσιοδοτήθηκε το ΔΣ του Σωματείου να οργανώσει κινητοποιήσεις. Το Σωματείο καλεί σε συσπείρωση και μαζικοποίηση των γραμμών του, για να υποχρεωθεί η εταιρεία να υπογράψει επιχειρησιακή σύμβαση, χωρίς μειώσεις στους μισθούς.
Ανακοίνωση για το θέμα έχει εκδώσει ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας εκφράζοντας την αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους και καταγγέλλοντας την εργοδοσία που έχει πρωτοστατήσει στο χτύπημα των εργατικών δικαιωμάτων.
902.gr

Εικόνες που «κόβουν» την ανάσα: Αεροπλάνο στο Ηράκλειο περνά ξυστά πάνω από τις ταράτσες (Video)

irakleio aeroplano

Εικόνες που «κόβουν» την ανάσα: Αεροπλάνο στο Ηράκλειο περνά ξυστά πάνω από τις ταράτσες (Video)

Ο φακός του neakriti.gr και της ΚΡΗΤΗ TV κατέγραψε μοναδικές εικόνες με αεροπλάνα που κάνουν…

«Λευτεριά στην Παλαιστίνη» – Χιλιάδες κόσμου στην πορεία προς την Iσραηλινή πρεσβεία (Εικόνες)

gaza 11 1320x880 1

«Λευτεριά στην Παλαιστίνη» – Χιλιάδες κόσμου στην πορεία προς την Iσραηλινή πρεσβεία (Εικόνες)

Ένταση και επεισόδια σημειώθηκαν ωστόσο μετά το τέλος της πορείας, με τις αστυνομικές δυνάμεις να…