Newsroom

Newsroom

Οι "πληγές" της Κεφαλονιάς μέσα από φωτογραφίες

Η Κεφαλονιά μετράει τις πληγές της μετά, τον ισχυρότατο σεισμό των 5,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε το ξημέρωμα…

kefalonia 2 0

Η Κεφαλονιά μετράει τις πληγές της μετά, τον ισχυρότατο σεισμό των 5,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε το ξημέρωμα της Δευτέρας. Το επίκεντρο του σεισμού καταγράφηκε στο ίδιο ρήγμα με το σεισμό της προηγούμενης εβδομάδας.

Από την ισχυρή δόνηση προκλήθηκαν ζημιές στο λιμάνι του Ληξουρίου, ενώ θα επνεξεταστούν τα κτίρια της πόλης για να διαπιστωθεί αν έχουν υποστεί επιπλέον βλάβες από το νέο σεισμό.  Παράλληλα, ο σεισμός προκάλεσε κατολισθήσεις στον επαρχιακό δρόμο Ληξουρίου-Αργοστολίου.

Καθησυχαστικός σε ό,τι αφορά τον νέο ισχυρό σεισμό στην Κεφαλονιά εμφανίστηκε πάντως, μιλώντας στο Hot Doc Radio και τον Κώστα Βαξεβάνη, ο σεισμολόγος Άκης Τσελέντης, στρέφοντας τα “πυρά” του κατά των συναδέλφων του που το πρωί υποστήριζαν πως ενεργοποιήθηκε άλλο ρήγμα.

Ο κ. Τσελέντης σημείωσε ότι επρόκειτο για αναμενόμενο μετασεισμό, ο οποίος θα έχει τη δική του σεισμική ακολουθία και μπορεί να δώσει και μετασεισμό μεγέθους 5,2 ρίχτερ, ενώ ανέφερε πως η σεισμική ακολουθία θα συνεχιστεί για τους επόμενους δύο μήνες.

Δείτε στις φωτογραφίες του φωτογραφικού πρακτορείου Eurokinissi, ένα δείγμα όσων υπέστη η Κεφαλονιά από τον πρωινό μετασεισμό.

Παρέμβαση Ρουβίκωνα για την Παλαιστίνη στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

ισν

Παρέμβαση Ρουβίκωνα για την Παλαιστίνη στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Η οργάνωση ανάρτησε σημαίες της Παλαιστίνης στο κτίριο όπου Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί διεθνές συνέδριο για…