Newsroom

Newsroom

Συνάντηση του Τζον Κέρι με τους ηγέτες της Ουκρανικής αντιπολίτευσης

Με τους ηγέτες της ουκρανικής αντιπολίτευσης συναντάται στο Μόναχο ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, καθώς βαθαίνει η πολιτική κρίση στην…

johnkerry 0

Με τους ηγέτες της ουκρανικής αντιπολίτευσης συναντάται στο Μόναχο ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, καθώς βαθαίνει η πολιτική κρίση στην Ουκρανία, όπου για πρώτη φορά ο Στρατός κάλεσε τον πρόεδρο να λάβει μέτρα.
Έπειτα από δύο μήνες πολιτικής κρίσης, οι Ένοπλες Δυνάμεις ζήτησαν να ληφθούν έκτακτα μέτρα, επισημαίνοντας ότι η κλιμάκωση των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων απειλεί «την εδαφική ακεραιότητα» της Ουκρανίας.

Οι μυστικές υπηρεσίες ανακοίνωσαν ότι ξεκίνησαν έρευνα για «απόπειρα κατάληψης της εξουσίας», αφού εξέτασαν τους σέρβερ που κατέσχεσαν τον Δεκέμβριο από την έδρα του κόμματος της πρώην πρωθυπουργού Γιούλια Τιμοσένκο.
Λίγες ώρες αργότερα, η ανακοίνωση του Στρατού χαρακτηρίστηκε «απόπειρα εκφοβισμού» από τον Αρσένι Γιατσενγιούκ της αντιπολίτευσης.
Οι στρατιωτικοί «προσπαθούν να μας εκφοβίσουν, αλλά μάταια», δήλωσε ο Γιατσενγιούκ στο Γαλλικό Πρακτορείο στο περιθώριο της Διάσκεψης για την Ασφάλεια στο Μόναχο, όπου θα συναντηθεί με τον Κέρι.

Ο Τζον Κέρι θα συναντηθεί επίσης και με άλλους ηγέτες της ουκρανικής αντιπολίτευσης, μεταξύ αυτών και ο πρώην πυγμάχος Βιτάλι Κλίτσκο.
Οι ΗΠΑ φαίνεται ότι θέλουν να ασκήσουν πιέσεις στην Ουκρανία, ενώνοντας τη φωνή τους με εκείνη των ευρωπαίων αξιωματούχων, οι οποίοι έχουν αυξήσει τις αποστολές μεσολάβησης και τις δηλώσεις για την πολιτική κρίση στη χώρα.
Ρώσοι αξιωματούχοι έχουν ήδη αντιδράσει σε αυτές τις πρωτοβουλίες. Σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους, ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Ντμίτρι Ρογκόζιν, χαρακτήρισε τη συνάντηση Κέρι-αντιπολίτευσης «τσίρκο».

Στην ΕΕ εκφράζονται φόβοι για περαιτέρω κλιμάκωση της έντασης, από την οποία έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 4 άνθρωποι και περισσότεροι από 500 έχουν τραυματιστεί.
Την ώρα που κυβέρνηση και αντιπολίτευση αλληλοκατηγορούνται για την κλιμάκωση της έντασης, ο Γιανουκόβιτς βρίσκεται από την Πέμπτη σε αναρρωτική άδεια λόγω «οξείας νόσου του αναπνευστικού», αν και κάποιοι αναλυτές κάνουν λόγο για «διπλωματική» ασθένεια. in.gr

Αιμιλία Υψυλάντη: Οι γυναίκες σήμερα σκοτώνονται όλη μέρα στα καθήκοντά τους και νιώθουν ενοχές

Screenshot 2024 04 28 175209

Αιμιλία Υψυλάντη: Οι γυναίκες σήμερα σκοτώνονται όλη μέρα στα καθήκοντά τους και νιώθουν ενοχές

Ξέσπασε η γνωστή ηθοποιός σχετικά με την καθημερινότητα των σύγχρονων γυναικών, ενώ παράλληλα μίλησε και…

Καθηγητές Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ προς Καλλιάνο: Το ΕΣΥ παρέχει παρέχει υψηλότατο επίπεδο υπηρεσιών

eka

Καθηγητές Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ προς Καλλιάνο: Το ΕΣΥ παρέχει παρέχει υψηλότατο επίπεδο υπηρεσιών

Ο Σύλλογος του Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού (ΔΕΠ) της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ καταγγέλλουν τον Γιάννη…

Πάτρα: Συγγενείς των συλληφθέντων επιχείρησαν να περάσουν στα κρατητήρια, χασίς μέσα σε κρουασάν!

σχολειο

Πάτρα: Συγγενείς των συλληφθέντων επιχείρησαν να περάσουν στα κρατητήρια, χασίς μέσα σε κρουασάν!

Αργά το βράδυ του Σαββάτου, συγγενείς συλληφθέντων που κρατούνται στην Ασφάλεια Πατρών, για την υπόθεση…