Newsroom

Newsroom

Κανένα success story δεν βλέπει η έκθεση της Βουλής για την οικονομία

Μπορεί τα κυβερνητικά στελέχη και ο πρωθυπουργός να μιλούν για success story και να το επαναλαμβάνουν συχνά πυκνά, κάτι τέτοιο…

Μπορεί τα κυβερνητικά στελέχη και ο πρωθυπουργός να μιλούν για success story και να το επαναλαμβάνουν συχνά πυκνά, κάτι τέτοιο όμως δε φαίνεται πουθενά. Στην τριμηνιαία του έκθεση το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής, η οποία αφορά την περίοδο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου δεν βλέπει κανένα success story.

Η έκθεση κάνει αναφορά στο πρωτογενές πλεόνασμα. Ωστόσο, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά σε επίπεδο παραγματικής οικονομίας η κατάσταση είναι κρίσιμη, παρότι έχουν περάσει τρισήμιση χρόνια μετά την έναρξη των προγραμμάτων προσαρμογής.

Σημειώνεται επίσης ότι έχουν γίνει βήματα προόδου σε διάφορους τομείς, όπως για παράδειγμα το ότι προχωρούν ορισμένα ιδιωτικά επενδυτικά σχέδια, η πρόοδος στον τουρισμό κτλ. Η έκθεση όμως θέτει το εξής κρίσιμο ερώτημα. Το κατά πόσο αυτή η πρόοδος ήταν διατηρήσιμη “δεδομένου ότι η ύφεση ήταν πολύ μεγάλη, η ανεργία ξεπέρασε κάθε προηγούμενο και ο λόγος χρέους / ΑΕΠ επιδεινώθηκε σε σχέση με το 2010», σημειώνεται μεταξύ άλλων στην ίδια έκθεση.

Στη φυλακή πολύ γνωστός δικηγόρος της Αθήνας – Καταδικάστηκε για βιασμό δύο παιδιών

δικαιοσύνη 1

Στη φυλακή πολύ γνωστός δικηγόρος της Αθήνας – Καταδικάστηκε για βιασμό δύο παιδιών

Ο 64χρονος δικηγόρος από την πρώτη στιγμή αρνήθηκε τις αποδιδόμενες σε βάρος του κατηγορίες, ισχυριζόμενος…