Newsroom

Newsroom

Μανιάτης: Ταμείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης γενεών απ'τα έσοδα από υδρογονάνθρακες

Ένα Ταμείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γενεών στα πρότυπα της Νορβηγίας το οποίο θα στηρίξει σε βάθος δεκαετιών το Ασφαλιστικό Σύστημα της…

Ένα Ταμείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γενεών στα πρότυπα της Νορβηγίας το οποίο θα στηρίξει σε βάθος δεκαετιών το Ασφαλιστικό Σύστημα της χώρας, και θα δώσει μεγάλη γεωοικονομική ώθηση και αναβάθμιση στη χώρα, παρουσίασε την περασμένη Παρασκευή στη Πάτρα, ο υφυπουργός ΠΕΚΑ Γ. Μανιάτης , εξηγώντας την εθνική πολιτική για την αξιοποίηση των υδρογονανθράκων σε Ειδική Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας, με αφορμή την προκήρυξη γύρου παραχωρήσεων για τα «οικόπεδα» (blocks) του Πατραϊκού Κόλπου και του Κατακόλου και ιδιαίτερα αναφερόμενος στον τρόπο αξιοποίησης των αναμενόμενων εσόδων του δημοσίου.

«Η διακηρυγμένη θέση της Νορβηγίας ότι οι πετρελαϊκοί πόροι ανήκουν στο Νορβηγικό λαό και ότι αυτοί θα πρέπει να διαχειρίζονται κατά τρόπο που να ωφελείται το σύνολο της Νορβηγικής κοινωνίας, αποτέλεσε το θεμέλιο της διαχείρισης των πετρελαϊκών πόρων των τελευταίων 50 χρόνων. Το 1973 στη Λευκή Βίβλο με τις «10 εντολές περί πετρελαίου» η Νορβηγική Κυβέρνηση και το Νορβηγικό Κοινοβούλιο, συνομολόγησαν ότι οι «πετρελαϊκοί πόροι θα πρέπει να χρησιμοποιούνται για την ανάπτυξη μιας ποιοτικά καλύτερης κοινωνίας σε μια μακροπρόθεσμη βάση» τόνισε ο κ. Μανιάτης και συμπλήρωσε «Οι υδρογονάνθρακες κάθε χώρας αποτελούν κορυφαίο στοιχείο ορυκτού πλούτου που σχετίζονται άμεσα με τα αντίστοιχα Εθνικά Κυριαρχικά Δικαιώματα. Ταυτόχρονα, συνιστούν κομβική πηγή εθνικής αναπτυξιακής κι επενδυτικής ανάταξης. Ουσιαστικά αποτελούν τη μεγαλύτερη πηγή εθνικής προοπτικής των τελευταίων δεκαετιών».

Στη φυλακή πολύ γνωστός δικηγόρος της Αθήνας – Καταδικάστηκε για βιασμό δύο παιδιών

δικαιοσύνη 1

Στη φυλακή πολύ γνωστός δικηγόρος της Αθήνας – Καταδικάστηκε για βιασμό δύο παιδιών

Ο 64χρονος δικηγόρος από την πρώτη στιγμή αρνήθηκε τις αποδιδόμενες σε βάρος του κατηγορίες, ισχυριζόμενος…