Newsroom

Newsroom

"Αποροι" έβγαζαν λεφτά στην… Ελβετία

Η έξοδος από το ευρώ δεν οδηγεί στην εθνική υπερηφάνεια, αλλά στην εξαθλίωση και τη ζούγκλα, τόνισε από το βήμα…

Η έξοδος από το ευρώ δεν οδηγεί στην εθνική υπερηφάνεια, αλλά στην εξαθλίωση και τη ζούγκλα, τόνισε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του προέδρου του ΛΑΟΣ, Γιώργου Καρατζαφέρη. Ανακοίνωσε επίσης ότι η κυβέρνηση θα δημοσιοποιήσει την επόμενη εβδομάδα τη λίστα με τους μεγαλοοφειλέτες (φυσικά πρόσωπα) του Δημοσίου ενώ αποκάλυψε και ορισμένα στοιχεία για την εκροή χρημάτων προς το εξωτερικό.

Ο κ. Βενιζέλος, έστειλε μήνυμα στους απεργούς στην καθαριότητα λέγοντας ότι είναι άλλο πράγμα να να αγωνίζεται κανείς και άλλο να εκβιάζει ενώ επεσήμανε ότι οι καταλήψεις δημοσίων υπηρεσιών απειλούν τη δημοκρατική νομιμότητα και περιέγραψε ως εικόνα ανομίας την κατάσταση που επικρατεί τις τελευταίες εβδομάδες.

Ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι το παιχνίδι για τη σωτηρία και την ασφάλεια της χώρας παίζεται εντός της Ελλάδας, και στρέφοντας τα πυρά του στην αντιπολίτευση ανέφερε: “Κάποιοι παίζουν με τη φωτιά και το μέλλον του λαού. Θυσιάζουν την κοινή λογική στο βωμό κομματικών συμφερόντων”. Και συμπλήρωσε: “Έχουμε υποχρέωση να πούμε στο λαό την αλήθεια για το πόσο επικίνδυνη και ρευστή είναι η κατάσταση”

Πρωθυπουργό κοινής αποδοχής ζήτησε ο Γ. Καρατζαφέρης
Απαντώντας στον υπουργό, ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κάλεσε την κυβέρνηση να αποχωρήσει από την εξουσία και στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να αναζητήσει μία άλλη κυβέρνηση μέσα από την τωρινή Βουλή. “Ποιος το λέει ότι πρέπει να πάμε σε εκλογές (αν παραιτηθεί η κυβέρνηση), υπάρχουν κι άλλες λύσεις”, παρατήρησε ο κ. Καρατζαφέρης, τονίζοντας ότι μπορεί να πράξει τα δέοντα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

“Ακούσαμε από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης ότι πρέπει να ζούμε ταπεινωμένοι -μία ομολογία απώλειας εθνικής κυριαρχίας- υπογράμμισε ο κ. Καρατζαφέρης σχολιάζοντας την ομιλία του κ. Βενιζέλου τον οποίο κατηγόρησε ότι καίτοι συνταγματολόγος, χρησιμοποιεί το Σύνταγμα “ως λαστέξ”.

“Μας λένε, αν θέλετε να πάρετε λεφτά θα σας καρπαζώνουμε όποτε θέλουμε … ε λοιπόν δεν θέλουμε τα λεφτά”, τόνισε χαρακτηριστικά από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., ούτε τις δηλώσεις για περιορισμό της εθνικής μας κυριαρχίας.

“Αυτό που πρέπει να κάνετε”, συνέχισε ο κ. Καρατζαφέρης είναι “να σηκωθείτε να φύγετε και αν φύγετε, να καταθέσει την εντολή ο Πρωθυπουργός και να πάμε σε άλλο πρωθυπουργό κοινής αντίληψης και αποδοχής”.

Ζήτησε μάλιστα από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ “να διευκολύνει τον πρωθυπουργό”, καταψηφίζοντας το πολυνομοσχέδιο ώστε να πέσει η κυβέρνηση.

Στη δημοσιότητα η λίστα των μεγαλοοφειλετών
Επιπλέον, ο κ. Βενιζέλος γνωστοποίησε από τη Βουλή και απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Τσίπρα, την πρόθεση της κυβέρνησης να δημοσιοποιήσει την επόμενη εβδομάδα στη δημοσιότητα τη λίστα των φυσικών προσώπων που συγκαταλέγονται στον κατάλογο των μεγαλοοφειλετών, έφοσον δοθεί το “πράσινο φως” από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα

Οπως εξήγησε ο κ. Βενιζέλος περί τα 15.000 πρόσωπα, φυσικά και νομικά, συγκεντρώνουν οφειλές 37 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 32 δισ. οφείλουν επιχειρήσεις και τα 5 δισ. φυσικά πρόσωπα. “Τον κατάλογο των επιχειρήσεων τον δώσαμε. Από εκεί και πέρα δικηγόροι και ελεγκτές εστιάζουν στην λίστα, εξαιρούν πτωχευμένους ή πεθαμένους και εντοπίζουμε 2.500 εταιρείες και στα αντίστοιχα πρόσωπα των εταιριών αυτών”.

“Ανεργοι” βγάζουν λεφτά στην Ελβετία
Ο κ. Βενιζέλος δημοσιοποίησε επίσης ορισμένα ενδεικτικά στοιχεία για τις εξαγωγές χρημάτων προς το εξωτερικό. Ετσι για το έτος 2009 υπάρχουν εμβάσματα ύψους 5,4 δισ. ευρώ και 180.000 συναλλασσόμενοι που έκαναν 720.000 συναλλαγές:

“Άνω των 100.000 ευρώ εντοπίσαμε 8.667 περιπτώσεις που αντιστοιχούν στα 4,9 δισ. Από αυτές τις 8.667 περιπτώσεις, 542 άτομα έχουν δηλωμένο εισόδημα μικρότερο 10.000 ευρώ” ενώ άλλα 3.718 άτομα τα οποία έβγαλαν στο εξωτερικό 100.000 ευρώ το 2009, δήλωναν εισοδήματα κάτω των 20.000 ευρώ.

“Το 42% όσων έβγαλαν 100.000 δήλωσαν εισόδημα κάτω των 20.000 μπορεί να παίρνουν και επίδομα ανεργίας ΟΑΕΔ!”. Ο υπουργός είπε ότι τις ερχόμενες εβδομάδας θα έρθουν τα αποτελέσματα για τα εμβάσματα του 2010 και 2011.
http://www.ethnos.gr

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

kikilias 0

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

Νωρίτερα ο Βασίλης Κικίλιας έκανε δήλωση για τις φωτιές που ξέσπασαν το τελευταίο 24ωρο, αναφέροντας…

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

6205146

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

Στην Αθήνα επέστρεψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης μετά την οκταήμερη περιοδεία του στα…

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

GMRAAiCWsAAsIeK

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

Η αστυνομοκρατία καλά κρατεί στην Θεσσαλονίκη, φτάνοντας σήμερα στα όρια της γελοιότητας, όταν δεκάδες αστυνομικές…