Newsroom

Newsroom

Αμερικανοι πεζοναύτες ουρούν πτώματα Αφγανών (video)

Σοκαριστικές εικόνες κυκλοφορούν στο διαδίκτυο με τέσσερις αμερικανούς πεζοναύτες να ουρούν πάνω σε πτώματα, γεμάτα αίματα, στο Αφγανιστάν. Οι τέσσερις…

usa

Σοκαριστικές εικόνες κυκλοφορούν στο διαδίκτυο με τέσσερις αμερικανούς πεζοναύτες να ουρούν πάνω σε πτώματα, γεμάτα αίματα, στο Αφγανιστάν. Οι τέσσερις άνδρες γελούν με το απάνθρωπο κατόρθωμα τους και δεν διστάζουν μάλιστα να χλευάσουν την κατάσταση καθώς ένας από τους πεζοναύτες λέει ειρωνικά «καλημέρα» σ’ ένα από τα πτώματα.

Οι αμερικανικές στρατιωτικές αρχές ξεκίνησαν άμεσα έρευνα σχετικά με το βίντεο συνολικής διάρκειας 39 δευτερολέπτων. Το Σώμα των Πεζοναυτών, σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, δήλωσε πως γνώριζε ήδη για την ύπαρξη του συγκεκριμένου βίντεο και πως ήδη ερευνά την γνησιότητα του. «Οι ενέργειες που εμφανίζονται στο βίντεο δεν είναι συμβατές με τις αξίες του σώματος μας και δεν είναι ενδεικτικό της συμπεριφοράς των μελών του» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Σώματος Πεζοναυτών.

Οι Ταλιμπάν από την πλευρά τους δήλωσαν οργισμένοι πως πρόκειται για μία «βάρβαρη πράξη», η οποία, ωστόσο, «δεν επηρεάζει τις συνομιλίες με τις ΗΠΑ και την ανταλλαγή κρατουμένων» και πρόσθεσαν: «Το θέμα εξετάζεται επίσης από το Συμβούλιο για τις Αμερικανο-Ισλαμικές Σχέσεις (CAIR) το οποίο καταδίκασε έντονα αυτή τη συμπεριφορά του προσωπικού του αμερικανικού στρατού».

Πριν από λίγο ανακοινώθηκε ότι αναγνωρίστηκαν οι πεζοναύτες,  και ανήκουν στο 3ο τάγμα της δεύτερης Ταξιαρχίας των πεζοναυτων που έχει βάση το στρατόπεδο Λεζέν στη Β. Καρολίνα.

Eurovision 2024: Έρευνα για τον τραγουδιστή της Ολλανδίας – Αποκλείστηκε από τις πρόβες μέχρι νεωτέρας (Video)

MixCollage 10 May 2024 05 40 PM 3231

Eurovision 2024: Έρευνα για τον τραγουδιστή της Ολλανδίας – Αποκλείστηκε από τις πρόβες μέχρι νεωτέρας (Video)

«Αυτή τη στιγμή ερευνούμε ένα περιστατικό που μας αναφέρθηκε και αφορούσε τον Ολλανδό καλλιτέχνη. Δεν…

Έντι Ράμα: Ο τράπερ και η τραγουδίστρια που θα εμφανιστούν στην ομιλία του – Ποιοι αρνήθηκαν (video)

AP23350392464763

Έντι Ράμα: Ο τράπερ και η τραγουδίστρια που θα εμφανιστούν στην ομιλία του – Ποιοι αρνήθηκαν (video)

Ο Αλβανός πρωθυπουργός, Έντι Ράμα, θα κάνει ομιλία στο κλειστό γήπεδο Γαλατσίου, το πρωί της…