Newsroom

Newsroom

Αμερικανοι πεζοναύτες ουρούν πτώματα Αφγανών (video)

Σοκαριστικές εικόνες κυκλοφορούν στο διαδίκτυο με τέσσερις αμερικανούς πεζοναύτες να ουρούν πάνω σε πτώματα, γεμάτα αίματα, στο Αφγανιστάν. Οι τέσσερις…

usa

Σοκαριστικές εικόνες κυκλοφορούν στο διαδίκτυο με τέσσερις αμερικανούς πεζοναύτες να ουρούν πάνω σε πτώματα, γεμάτα αίματα, στο Αφγανιστάν. Οι τέσσερις άνδρες γελούν με το απάνθρωπο κατόρθωμα τους και δεν διστάζουν μάλιστα να χλευάσουν την κατάσταση καθώς ένας από τους πεζοναύτες λέει ειρωνικά «καλημέρα» σ’ ένα από τα πτώματα.

Οι αμερικανικές στρατιωτικές αρχές ξεκίνησαν άμεσα έρευνα σχετικά με το βίντεο συνολικής διάρκειας 39 δευτερολέπτων. Το Σώμα των Πεζοναυτών, σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, δήλωσε πως γνώριζε ήδη για την ύπαρξη του συγκεκριμένου βίντεο και πως ήδη ερευνά την γνησιότητα του. «Οι ενέργειες που εμφανίζονται στο βίντεο δεν είναι συμβατές με τις αξίες του σώματος μας και δεν είναι ενδεικτικό της συμπεριφοράς των μελών του» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Σώματος Πεζοναυτών.

Οι Ταλιμπάν από την πλευρά τους δήλωσαν οργισμένοι πως πρόκειται για μία «βάρβαρη πράξη», η οποία, ωστόσο, «δεν επηρεάζει τις συνομιλίες με τις ΗΠΑ και την ανταλλαγή κρατουμένων» και πρόσθεσαν: «Το θέμα εξετάζεται επίσης από το Συμβούλιο για τις Αμερικανο-Ισλαμικές Σχέσεις (CAIR) το οποίο καταδίκασε έντονα αυτή τη συμπεριφορά του προσωπικού του αμερικανικού στρατού».

Πριν από λίγο ανακοινώθηκε ότι αναγνωρίστηκαν οι πεζοναύτες,  και ανήκουν στο 3ο τάγμα της δεύτερης Ταξιαρχίας των πεζοναυτων που έχει βάση το στρατόπεδο Λεζέν στη Β. Καρολίνα.

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

mist erdo

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

«Καλούμε την κυβέρνηση, να προβεί άμεσα στις απαραίτητες διπλωματικές ενέργειες απέναντι στη νέα αυτή τουρκική…

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δήλωσε «μετανιωμένος» που η Τουρκία δεν κατέκτησε ολόκληρη την Κύπρο το 1974

8ce56d6d499047e58e6fa1054f091391

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δήλωσε «μετανιωμένος» που η Τουρκία δεν κατέκτησε ολόκληρη την Κύπρο το 1974

«Λάδι στη φωτιά» γύρω από το Κυπριακό έριξε το βράδυ της Δευτέρας (18/3) ο Τούρκος…