Τα ψυχεδελικά post-apocalypse πορτραίτα του Ευάγγελου Κωνσταντέλου θα «καρφωθούν» στο υποσυνείδητό σας

Καλλιτέχνες, πολιτικοί, στοχαστές. Προσωπικότητες από κάθε έκφανση και κάθε δεκαετία των τελευταίων αιώνων, παρελαύνουν τις τελευταίες ημέρες από το προφίλ του ακαδημαϊκού και καλλιτέχνη Ευάγγελου Κωνσταντέλου, ο οποίος συστηματικά τιμάει με κείμενά του το koutipandoras.gr και τις σελίδες του Documento.

Το νέο project με τίτλο “Digital Portraits” του Ευάγγελου Κωνσταντέλου αποτελείται από δεκάδες πορτραίτα μεγάλων προσωπικοτήτων που άφησαν ή αφήνουν το στίγμα τους στην παγκόσμια σκηνή, δοσμένα όμως με μια σπάνια αισθητική που κινείται ανάμεσα στην ψυχεδέλεια των 60s το pop των 80s και τις post-apocalyptic, σχεδόν δυστοπικές ταινίες των 00s. Με άλλα λόγια, μια απολύτως διακριτή ψηφιακή τεχνοτροπία που οδηγεί σε εικόνες πασίγνωστων φιγουρών που παρουσιάζονται με τέτοιον τρόπο που εντυπώνονται για τα καλά στο μυαλό του θεατή.

Η επιλογή των προσωπικοτήτων είναι από μόνη της ένα ενδιαφέρον κεφάλαιο του project. Πολιτικοί, pop καλλιτέχνες και στοχαστές εναλλάσσονται στο προφίλ του Κωνσταντέλου χωρίς θεματική συνοχή, όπως ακριβώς συμβαίνει και στην καθημερινότητα μιας εποχής βασισμένης στην ταχύτητα της πληροφορίας και της πολυπλοκότητας των ερεθισμάτων. Το μόνο τους κοινό στοιχείο είναι η τεράστια επιδραστικότητα των συγκεκριμένων ανθρώπων στη σύγχρονη πραγματικότητα.

Με πολλή χαρά -και φυσικά με την άδεια του καλλιτέχνη- το Κουτί της Πανδώρας παρουσιάζει σήμερα μια μικρή μόνο επιλογή από τα δεκάδες πορτραίτα που έχει δημιουργήσει και δημοσιεύσει ο Ευάγγελος Κωνσταντέλος.

Οι συγκλονιστικές εικόνες του φωτογράφου Αλέξανδρου Μιχαηλίδη αφηγούνται το 2020 

Οι συγκλονιστικές εικόνες του φωτογράφου Αλέξανδρου Μιχαηλίδη αφηγούνται το 2020 

Ο φωτογράφος Αλέξανδρος Μιχαηλίδης, με έδρα τις Βρυξέλλες, συμμετέχει στη μεγάλη συλλογική ανασκόπηση του koutipandoras.gr,…