Γηρυόνης: Το καταστροφικό πέρασμα της κακοκαιρίας από την Κινέτα

Σαρωτικό, το πέρασμα της κακοκαιρίας Γηρυόνης τα ξημερώματα της Δευτέρας από την Αττική.

Αποτέλεσμα, οι καταστροφές στην Κινέτα και στους Αγίους Θεοδώρους να είναι πολύ μεγάλες με δρόμους να υποχωρούν και να μετατρέπονται σε ορμητικούς χειμάρρους με τα νερά να μπαίνουν μέσα σε σπίτια και επιχειρήσεις.

Συνολικά στην Κινέτα από τις 48 κλήσεις που δέχτηκε η Πυροσβεστική για άντληση υδάτων και τις 40 για παροχές βοήθειας και απομακρύνσεις ατόμων από τα οχήματά τους και τις οικίες τους σε ασφαλές σημείο, τρία περιστατικά εξελίχτηκαν σε επιχειρήσεις διάσωσης με ευτυχές αποτέλεσμα.

Το πιο επικίνδυνο περιστατικό σημειώθηκε σε υπόγεια οικία επί της οδού Ύδρας στην Κινέτα, όπου το φαινόμενο έπιασε στον ύπνο μία οικογένεια, ένα νεαρό ζευγάρι με την μόλις 5 ετών κόρη τους. Εντελώς ξαφνικά κατέβηκε με ορμή από το βουνό ένας χείμαρρος με τεράστιες ποσότητες νερού, πέτρες και κορμούς δέντρων και έφραξε την πόρτα του σπιτιού τους, ενώ στα παράθυρα είχαν κάγκελα και δεν μπορούσαν να βγουν έξω. Το σπίτι πλημμύρισε μέσα σε δευτερόλεπτα και μόλις που πρόλαβαν οι γονείς να καλέσουν την Πυροσβεστική.

Οι συγκλονιστικές εικόνες του φωτογράφου Αλέξανδρου Μιχαηλίδη αφηγούνται το 2020 

Οι συγκλονιστικές εικόνες του φωτογράφου Αλέξανδρου Μιχαηλίδη αφηγούνται το 2020 

Ο φωτογράφος Αλέξανδρος Μιχαηλίδης, με έδρα τις Βρυξέλλες, συμμετέχει στη μεγάλη συλλογική ανασκόπηση του koutipandoras.gr,…