Ζουράρις: Θα ψηφίσω "ναι" στο πολυνομοσχέδιο

Ο Κώστας Ζουράρις έδωσε τις δικές του απαντήσεις στον απόηχο της παραίτησής μετά τις δηλώσεις του που προκάλεσαν αντιδράσεις των οπαδών Άρη και Ολυμπιακού.

5a5c5abb1dc52436728b464b

Αρχικά, ο Κώστας Ζουράρις ξεκαθάρισε το πρωί της Δευτέρας, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, ότι θα ψηφίσει «ναι» στο πολυνομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα της τρίτης αξιολόγησης.

Ωστόσο, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ανεξαρτητοποίησης του από τους ΑΝΕΛ.

«Είμαι σε πάρα πολλά πρώην, να ξέρεις…», είπε απευθυνόμενος στον παρουσιαστή της εκπομπής, σχετικά με την παραίτησή του.

Λίγο αργότερα πάντως ανέφερε ότι η παραμονή του στην βουλή είναι μια προσωπική απόφαση και δεν έχει να κάνει με την παραμονή του ή όχι στις τάξεις των ΑΝΕΛ.

«Θα παραμείνω βουλευτής, θα δω εάν θα παραμείνω και στους ΑΝΕΛ».

Τόνισε μάλιστα ότι ήταν έτοιμος να παραιτηθεί και για εθνικούς λόγους διαφωνώντας με τους χειρισμούς στα ζητήματα με την Αλβανία και ειδικά σε ό,τι αφορά στον αλβανικό αλυτρωτισμό όπως εκφράζεται μέσα από τα βιβλία των γειτόνων, όπως είπε πάντως έπεσαν όλοι πάνω του και εκείνος δυστυχώς δεν επέμεινε.

Εθνικό είναι το ζήτημα στο οποίο επίσης ίσως διαφωνήσει όπως είπε με την κυβέρνηση, λέγοντας πως δεν πρόκειται να ψηφίσει υπέρ ονομασίας που θα περιλαμβάνει τον όρο Μακεδονία.

Παράλληλα, απέδωσε τα όσα είπε για τον Άρη και τον Ολυμπιακό στη διάθεσή του για σάτιρα και χαρακτήρισε τις δηλώσεις του «αριστοφανικό ανέκδοτο».

Όπως είπε ο κ. Ζουράρις η σάτιρα δεν έχει προσωπικό χαρακτήρα, λέγοντας πως θεωρήθηκαν όσα είπε προσβλητικά από μερικούς όχι από την πλειοψηφία. Παραιτήθηκα και αυτό τελείωσε, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση εάν επιτρέπεται ένα στέλεχος της κυβέρνησης και δη ένας υφυπουργός Παιδείας να κάνει τέτοιες δηλώσεις, ο κ. Ζουράρις απάντησε: «Πλήρως! Επειδή αυτό είναι παιδεία». 

Διαβάστε επίσης: «Ερίδματε, πρωθυπουργέ και σύντροφε υποβάλλω την παραίτησίν μου»

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…