Ζορίστηκε ο Άδωνις από τον Παπαδάκη και ξεκίνησε το σόου: «Δεν βάζουν βενζίνη για ψυχολογικούς λόγους» (video)

«Η μείωση της κατανάλωσης οφείλεται σε ψυχολογικούς λόγους. Όταν ακούς για πόλεμο κάθε μέρα στα κανάλια, σε όλο τον πλανήτη, η κατανάλωση πέφτει. Τι κάνει ο άλλος; Μαζεύεται.»

Screenshot 4 9 1

Μαθήματα οικονομίας επιχείρησε να παραδώσει ο Άδωνις Γεωργιάδης στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη προσπαθώντας να πείσει τον γνωστό δημοσιογράφο αλλά και το τηλεοπτικό κοινό, ότι πίσω από τη χαμηλή κατανάλωση βενζίνης και πετρελαίου, δεν βρίσκεται η οικονομική ανέχεια ως αιτία, αλλά η «ψυχολογία» του κόσμου, ο οποίος φοβάται και δεν καταναλώνει. 

Συγκεκριμένα, ο Γιώργος Παπαδάκης επέμεινε να πιέζει τον Υπουργό σχετικά με τα μέτρα που έχουν πάρει για την αντιμετώπιση των υψηλών τιμών στη βενζίνη. Όσο βέβαια ο κ. Παπαδάκης επέμεινε να λέει ότι μόνο η μείωση του ΕΦΚ θα ρίξει τις τιμές, ο Υπουργός επέμενε να υποστηρίζει ότι η μείωση της κατανάλωσης οφείλεται σε ψυχολογικούς λόγους και όχι στην ακρίβεια και την ανέχεια. 

Όπως είπε ο κ. Παπαδάκης: «Αν έχω μείωση εσόδων από τη μία και μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης από την άλλη ο οποίος θα φέρει μεγαλύτερη κατανάλωση, θα έχω αύξηση. Είναι απλά μαθηματικά», «Δεν ισχύει αυτό» απάντησε ο Γεωργιάδης, και συνέχισε λέγοντας ότι: «Όλοι οι οικονομολόγοι κάνουν λάθος»

Όταν πιέστηκε περισσότερο από τον γνωστό δημοσιογράφο, ο κ. Γεωργιάδης δεν δίστασε να πει ότι: «Η μείωση της κατανάλωσης οφείλεται σε ψυχολογικούς λόγους. Όταν ακούς για πόλεμο κάθε μέρα στα κανάλια, σε όλο τον πλανήτη, η κατανάλωση πέφτει. Τι κάνει ο άλλος; Μαζεύεται.»

Τα παραπάνω προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του Γ. Παπαδάκη, ο οποίος δήλωσε ότι: «Δεν βάζει βενζίνη και δεν θέλει πετρέλαιο για ψυχολογικούς λόγους; Επειδή είναι ακριβά δεν βάζει. Η οικονομία είναι ψυχολογία. Σήμερα έχουμε πόλεμο. Στον πόλεμο πρέπει να κινούμαστε προσεκτικά. Δεν μπορώ να το εξηγήσω πιο απλά».

Δείτε από το 8:30 και μετά το σχετικό απόσπασμα:

 

Κακλαμάνης: «Απαράδεκτος» ο Κυριαζίδης για το ομοφοβικό σχόλιο για Κασσελάκη – «Καρφί» στην κυβέρνηση για το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου (video)

Κακλαμάνης

Κακλαμάνης: «Απαράδεκτος» ο Κυριαζίδης για το ομοφοβικό σχόλιο για Κασσελάκη – «Καρφί» στην κυβέρνηση για το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου (video)

«Δεν πέρασα επιπολαίως το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου για την Ελλάδα. Με στενοχώρησε», είπε χαρακτηριστικά ο…