Μπάιντεν για Ουκρανία: Επιβάλλουμε οικονομικές κυρώσεις στη Ρωσία – Παραμένουμε ανοιχτοί στον διάλογο

Η πολυαναμενόμενη δήλωση του αμερικανού προέδρου που θα δείξει αν η έκκρυθμη κατάσταση στην Ουρκανία θα εξελιχθεί σε γενικευμένη σύγκρουση

gettyimages 1238601377 custom dce4edaaa71995db6d906dfedbbec127ab2b415a s1100 c50

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν κάνει αυτή την ώρα δηλώσεις για την κατάσταση αναφορικά με την Ουκρανία και τη Ρωσία σήμερα, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος. Aξίζει να σημειωθεί ότι ο αμερικανός πρόεδρος εμφανίστηκε με καθυστέρηση τουλάχιστον μιας ώρας στην προγραμματισμένη ομιλία του.

Ο Αμερικανός πρόεδρος αναμένεται ότι θα παρουσιάσει τα νέα μέτρα σε απάντηση για την εντολή του προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν να αναπτυχθούν ρωσικές δυνάμεις στις δύο αυτονομιστικές περιοχές της Ουκρανίας, το Ντονέτσκ και το Λουγκάνσκ.

Υπενθυμίζεται ότι το συμβούλιο της Ρωσικής Ομοσπονδίας (Άνω Βουλή) ενέκρινε το αίτημα του Ρώσου προέδρου να αναπτύξει τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις στο εξωτερικό σε σχέση με την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο Ντονμπάς. Η απόφαση ψηφίσθηκε ομόφωνα σήμερα κατά την διάρκεια της έκτακτης ολομέλειας του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας. Υπέρ της πρότασης ψήφισαν 153 γερουσιαστές.

Ενώ το ΝΑΤΟ αναμένει μια επίθεση ευρείας κλίμακας της Ρωσίας στην Ουκρανία και έθεσε σε ετοιμότητα τη δύναμη ταχείας αντίδρασης, ώστε να υπερασπιστεί τους συμμάχους του, ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας της Συμμαχίας Γενς Στόλτενμπεργκ.

«Όλα αφήνουν να εννοηθεί ότι η Ρωσία σχεδιάζει μια μαζική επίθεση στην Ουκρανία», μετά την αποστολή δυνάμεων στις αυτονομιστικές επαρχίες του Ντονμπάς», είπε ο Στόλτενμπεργκ μετά την έκτακτη συνεδρίαση της Επιτροπής ΝΑΤΟ-Ουκρανίας (NUC) στην έδρα του Συμφώνου, στις Βρυξέλλες.

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…