ΚΚ

Κώστας Καναβούρης

Ζολώτας ή Στουρνάρας;

Και καλά. Στον νέο άνθρωπο δεν χρειάζεται ο Γρηγόρης Λαμπράκης. Ο νέος άνθρωπος δεν χρειάζεται να ξέρει τον Σωτήρη Πέτρουλα, τον Νικηφορίδη, τον Ελή, τον Διομήδη Κομνηνό.

stournaras2

Ο ακόμα πιο νέος άνθρωπος δεν πρέπει να νοιάζεται να μάθει ποιος ήταν ο Τεμπονέρας και ποιος ο νυν υποψήφιος δήμαρχος Πατρέων της Ν.Δ. που αναγόρευσε τον φονιά του Τεμπονέρα σε αγωνιστή της παράταξης. Και φυσικά, ο νεότατος άνθρωπος δεν χρειάζεται να ξέρει τον Αλέξη Γρηγορόπουλο.

Γιατί ο νέος άνθρωπος, ο «πελάτης σχολείου» σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη νεοφιλελεύθερη άποψη, πρέπει να νοιάζεται μόνο για το ότι «Η δημοκρατία πούλησε τη Μακεδονία», πρέπει να νοιάζεται μόνο για το πώς θα αγοράσει ένα πτυχίο ανώτατης σχολής από κάποιο ιδιωτικό πανεπιστήμιο σε καθεστώς κλεψιμαίικης αριστείας, όπως έδειξε και η περίπτωση της αείμνηστης καθηγήτριας Φώφης Μπουλούτα. Ο νέος άνθρωπος τελικά το μόνο για το οποίο πρέπει να νοιάζεται είναι «να τρουπώσει» σε μια δουλειά. Ας είναι και χωρίς δικαιώματα, συλλογικές συμβάσεις και άλλες περιττές «αριστερές ιδεοληψίες» που εμποδίζουν τις επενδύσεις, σε αντίθεση με τον εργασιακό παράδεισο του υποκατώτατου μισθού, του ακραία υποκυπτικού εργασιακού περιβάλλοντος με την απελευθέρωση των απολύσεων και τη βαρβαρότητα των μαζικών παρόμοιων. Αυτά είναι που χρειάζεται να ξέρει ο νέος άνθρωπος του νεοφιλελεύθερου παραδείσου και μόνο αυτά. Δεν χρειάζονται περισσότερα για να θεωρείς την εργασία όχι δικαίωμα, αλλά επαιτεία και άνωθεν παροχή, για την οποία πρέπει να ευγνωμονείς εσαεί (δια της ψήφου) τον πάροχο. Τον «κουμπάρο». Τον «μπάρμπα στην Κορώνη». Τον «κύριο τζάκι». Γιατί, βέβαια, κάπως έτσι χτίζονται τα τζάκια, οι πολιτικές καριέρες ελέω κληρονομικότητας, αλλά και οι περιουσίες για τις οποίες επίσης δεν χρειάζεται να ξέρει ο νέος άνθρωπος.

Τι τον νοιάζει, ας πούμε, να ξέρει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης χρωστάει για τον «Κήρυκα» Χανίων πάνω από 700.000 ευρουδάκια, η Μαρία Σπυράκη επίσης κάτι (αρκετές) εκατοντάδες χιλιάδες, όπως και ο Άδωνις Γεωργιάδης, ενώ η Ν.Δ. μαζί με το ΠΑΣΟΚ κοντά 500.000.000 εις υγείαν των κορόιδων. Τι τον νοιάζει το νέο άνθρωπο, ότι μόνο σε μια προεκλογική περίοδο το ΠΑΣΟΚ ξόδεψε 16 μύρια δραχμές εκ των οποίων τα 12 ήταν μαύρες χορηγίες από τη Siemens και άλλους «ευεργέτες» που δεν χρειάζεται να τους ξέρουμε γιατί και σήμερα συνεχίζουν το θεάρεστο έργο τους. Πράγμα απολύτως φυσιολογικό σε μια δημοκρατία. Τι τον νοιάζει το νέο άνθρωπο να ξέρει ότι αυτή η δημοκρατία είναι σαν τα μούτρα τους. Σαν τις χοντρές ψυχές τους, τα χοντρά τους αυτοκίνητα και τη χοντρή ζωή τους. Που δεν νοιάζεται για τίποτα και για κανέναν, παρά μόνο για το πώς θα συνεχίζεται αδιατάρακτα το χοντρό τους φαγοπότι. Κι όποτε μπορούν και το χοντρό τους φαρμακοπότι. Ούτε κι αυτό όμως χρειάζεται να το ξέρει ο νέος άνθρωπος.

Κι άντε πες ότι τα ξέρει όλα τα ανωτέρω. Μήπως θα του χρησιμεύσουν να βάλει την κάρτα στο ΑΤΜ και να ζητήσει 100.000 ευρώ; Δεν είδες που το απέδειξαν οι ιεροφάντες της ερευνητικής δημοσιογραφίας; Το μηχάνημα «δεν δίδει» όπως θα λέγε και σπουδαίος Μίμης Φωτόπουλος. Ενώ στον Παύλο Πολάκη «δίδει». Όχι το μηχάνημα, η Attica Bank.

Και βγήκανε στα κάγκελα όλοι οι άμωμοι μωμόγεροι και οι κουδουνάδες (πρώτη Κυριακή της Αποκριάς σήμερα, με τις υγείες σας), να βροντοχτυπούν τα κουδούνια τους φωνάζοντας «λύκος στα πρόβατα», σε ένα ωραιότατο λαϊκό δρώμενο, πλην όμως λύκος δεν υπήρχε. Υπήρχε μόνο το κοπάδι. Αυτό που οι κουδουνάδες θεωρούν κοπάδι το οποίο μπορούν ανά πάσα στιγμή να τρομάξουν. Βγήκε και η Μαρία Σπυράκη βροντώντας τα κουδούνια της, αλλά μόλις τη γνωρίσανε από το μέγεθος (του δανείου της), την απέσυραν για να μην της κρεμάσουνε κι άλλα κουδούνια. Ιδίως οι νέοι άνθρωποι.

Βγήκε και ο Γιάννης Στουρνάρας ντυμένος Κεντρικός Τραπεζίτης και άρχισε να βαράει τα κουδούνια στην Τράπεζα της Ελλάδος, συγκαλώντας σύσκεψη για το δάνειο Πολάκη, αλλά αυτόν τον είχαν γνωρίσει από καιρό και το θέμα έληξε ησύχως. Σύννομο το δάνειο. Πάμε γι’ άλλα.

Έχω όμως μια απορία: καλά τους Λαμπράκηδες και τα άλλα ταραχοποιά στοιχεία της Ιστορίας. Τον τρεις φορές διοικητή της ΤτΕ όμως, τον αείμνηστο Ξενοφώντα Ζολώτα (και πρωθυπουργό χρηματίσαντα) χρειάζεται να τον ξέρει ο νέος άνθρωπος; Χρειάζεται να ξέρει ποιος ήταν κεντρικός τραπεζίτης; Ο Ξ. Ζολώτας ή ο Γ. Στουρνάρας; Γιατί και οι δύο αποκλείεται…

Πηγή: Η Αυγή

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Κωνσταντίνος Τζολάκης: Η συγκινητική αγκαλιά με τον πατέρα του μετά τα πέναλτι με τη Φενέρ (video)

Καταγραφή 26

Κωνσταντίνος Τζολάκης: Η συγκινητική αγκαλιά με τον πατέρα του μετά τα πέναλτι με τη Φενέρ (video)

Μια αρκετά φορτισμένη στιγμή για τον πρωταγωνιστή της πρόκρισης του Ολυμπιακού

Λαζόπουλος: “Τα έχωσε” σε Αυτιά – «Πόσα χιλιόμετρα γλείψιμο έχει κάνει η γλώσσα του» (video)

InCollage 20240419 145031854

Λαζόπουλος: “Τα έχωσε” σε Αυτιά – «Πόσα χιλιόμετρα γλείψιμο έχει κάνει η γλώσσα του» (video)

«Σηκωνόταν χαράματα για να στηρίξει την κυβέρνηση. Δεν προχώρησε καθόλου σαν άνθρωπος», ανέφερε ο Λάκης…

Xριστίνα Σούζη: «Πολικός αεροχείμμαρος γιοκ! Πολικές θερμοκρασίες γιοκ!» – H πρόγνωση της για τις επόμενες μέρες (video)

Σούζη

Xριστίνα Σούζη: «Πολικός αεροχείμμαρος γιοκ! Πολικές θερμοκρασίες γιοκ!» – H πρόγνωση της για τις επόμενες μέρες (video)

Η μετεωρολόγος του ΣΚΑΪ δεν συμφωνεί με τις προβλέψεις για πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και για…