Ζωή σε δόσεις

Η σύγχρονη Ελλάδα δεν είναι εκείνη των μεταρρυθμίσεων όπως επαίρεται ο πρωθυπουργός, αλλά η Ελλάδα των δόσεων...

5418428

Πάει ο καιρός των δοσατζήδων της δεκαετίας του ’50. Τότε που οι τρίκυκλες μοτοσυκλέτες στολισμένες με προικιά και φτηνά είδη γυναικείου ρουχισμού περιδιάβαιναν στις φτωχογειτονίες. Τότε που το τεφτέρι του δοσατζή έγραφε κι έσβηνε δόσεις. Τότε που ο μπακάλης της γειτονιάς έγραφε στο μπακαλοτέφτερο τις προμήθειες των νοικοκυριών μέχρι την εξόφληση του Σαββάτου από το βδομαδιάτικο του πατέρα. Τότε που η μετεμφυλιακή Ελλάδα προσπαθούσε να επιβιώσει στα μεγάλα αστικά κέντρα.

Στη σύγχρονη Ελλάδα δεν υπάρχουν τεφτέρια. Οι σύγχρονοι δοσατζήδες είναι οι τραπεζίτες, οι αόρατες αγορές χρήματος, τα funds, μέσω των οποίων πνίγονται στην κυριολεξία οι οφειλέτες. Πρόκειται για μια σύγχρονη δουλεία που δένει χειροπόδαρα κράτος και πολίτες.

– Δόσεις στα διεθνή κοράκια για την αποπληρωμή του δυσθεόρατου δημόσιου χρέους.
– Δόσεις για δάνεια απόκτησης πρώτης κατοικίας, για καταναλωτικά, για μικροεπενδυτικά.
– Δόσεις για τα ρυθμισμένα κόκκινα δάνεια νοικοκυριών και επιχειρήσεων.
– Δόσεις για την εξόφληση φορολογικών υποχρεώσεων (φόρο εισοδήματος, ΕΝΦΙΑ, κλπ)
– Δόσεις για τέλη κυκλοφορίας και για ασφάλεια αυτοκίνητου.
– Δόσεις άτοκες για προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης, για παροχή υπηρεσιών, για αγορά προϊόντων.
– Με δόσεις ακόμα και η εξόφληση των υπέρογκων λογαριασμών της ΔΕΗ, της κερδοσκοπικής ρήτρας αναπροσαρμογής που επέβαλαν οι σύγχρονοι μαυραγορίτες με τις ευλογίες του Μητσοτάκη. Ο οποίος ακόμα ψάχνει τα υπερκέρδη των εταιρειών παραγωγής ενέργειας για να τα … φορολογήσει.

Ο Μητσοτάκης! Με τα τριαντατόσα ακίνητα, τα “αδιευκρίνιστα” πόθεν έσχες, τις “αδιευκρίνιστης” προέλευσης αρχαιολογικές συλλογές από “αδιευκρίνιστους” αρχαιοκάπηλους. Ο Μητσοτάκης των κολλητών, των μετακλητών, των κρατικοδίαιτων “επενδυτών”, των αρπακτικών και των πολιτικών λωποδυτών.

Η σύγχρονη Ελλάδα δεν είναι εκείνη των μεταρρυθμίσεων όπως επαίρεται ο πρωθυπουργός, αλλά η Ελλάδα των δόσεων. Η Ελλάδα της ψευδαίσθησης ότι με τις δόσεις μπορεί και να τα φέρει βόλτα ο υπερχρεωμένος πολίτης.

“Ανακούφιση σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις”!!! Έτσι βαφτίζουν τα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια τις δόσεις προς τα δημόσια ταμεία που εξαγγέλλει πυκνά – συχνά η κυβέρνηση. Και στο μεταξύ το ιδιωτικό χρέος εκτοξεύεται ως αποτέλεσμα της αδυναμίας των ανθρώπων να εξοφλήσουν τις δόσεις των τοκογλυφικών χρεών τους.

Αλλά ο “εκσυγχρονισμός” των δόσεων εκπορεύεται απευθείας από το καθεστώς Μητσοτάκη. Και συγκεκριμένα:
– Κατάργησε τις δόσεις που οφείλουν οι καναλάρχες για τη χρήση των ραδιοτηλεοπτικών συχνοτήτων.
– Κατάργησε τις δόσεις δανείων μεγαλοεφοπλιστών οφειλετών προς τις τράπεζες. Δανεικά κι αγύριστα.
– Με δόσεις και λίστες επιδοτεί τα φιλοκυβερνητικά μέσα προπαγάνδας.
– Με δόσεις αυξάνει τους μισθούς των μετακλητών, των golden boys, των παρατρεχάμενων της εξουσίας. Με δόσεις προσλαμβάνει δημοσιογραφικά απολειφάδια στο μηχανισμό παραπληροφόρησης της κοινής γνώμης.
– Με δόσεις ανεξόφλητες είναι τα δάνεια της ΝΔ που έφτασαν αισίως στα 362 εκατομμύρια ευρώ λόγω μη πληρωμής των τόκων.
– Με δόσεις και απανωτές “ρυθμίσεις” (ΜΗ;) πληρωμής των δανείων του Κήρυκα Α.Ε. υπό την εποπτεία του Κυριάκου του… Μεγαλοπρεπούς!!

Όλα με δόσεις!!! Έχεις δεν έχεις θα τους πληρώσεις. Όσο μένεις απαθής θα είσαι χρεωμένος εσύ, τα παιδιά και τα εγγόνια σου. Και με τον Μητσοτάκη και την παρέα του δε γλυτώνεις με …δόσεις. Χρειάζεται … “εξόφληση” μια κι έξω.

Εδώ το χρέος είναι πολιτικό και δεν τεμαχίζεται σε δόσεις. Ωστόσο με το σύστημα εξουσίας της διαπλοκής και της διαφθοράς θα χρειαστούν πολλές “δόσεις” μακροχρόνιας προσπάθειας μέχρι να απαλλαγεί ο τόπος απ’ αυτό το καρκίνωμα, αν ποτέ… Θα χρειαστούν πολλές δόσεις υπομονής κι επιμονής.

Βήμα – βήμα. Ως πρώτη δόση έστω… Μητσοτάκης.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

5754833

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

Τα παράπονα της προς το ΠΑΣΟΚ εξέφρασε σε συνέντευξη η Εύα Καϊλή

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Κανάκης 1

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Αυλαία έριξε για φέτος το Ράδιο Αρβύλα, με τον Αντώνη Κανάκη να μιλάει για τη…

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

μητσο

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

Εκτός τόπου και χρόνου τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ