Ζωή Κωνσταντοπούλου: Καταδικασμένοι στη συνείδηση της κοινωνίας εκείνοι που αθωώνουν τους εαυτούς τους

Για “σπασμωδικές πανικόβλητες αντιδράσεις” κάνει λόγο η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου σε δήλωσή της αναφορικά με τον τρόπο που…

konstantopoyloy 3

Για “σπασμωδικές πανικόβλητες αντιδράσεις” κάνει λόγο η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου σε δήλωσή της αναφορικά με τον τρόπο που ΠΑΣΟΚ και ΝΔ υποδέχτηκαν τη δικογραφία για την υπόθεση των ναυπηγείων Σκαραμαγκά και των υποβρυχίων.

Η δήλωση της Ζωής Κωνσταντοπούλου

“Εκείνοι που αθωώνουν τους εαυτούς τους και τους εκλεκτούς τους, εκείνοι που αποθεώνουν την αδιαφάνεια και τη συγκάλυψη, εμποδίζοντας τη διερεύνηση με κάθε αθέμιτο μέσο, κλείνοντας ακόμη και τη Βουλή, να ξέρουν ότι τους έχει προ πολλού καταδικάσει στη συνείδησή της η κοινωνία.

Θέλει απύθμενο θράσος οι ιδιοτελείς υπαίτιοι της καταστροφής της χώρας και οι σκανδαλωδώς ωφελημένοι από τη χρόνια παραμονή τους στην εξουσία να επιτιμούν τη Δικαιοσύνη όταν ερευνά και λειτουργεί θεσμικά.”

Παράλληλα, η Ενωση Εισαγγελέων Ελλάδος (ΕΕΕ), με ανακοίνωσή της, καλεί «τα θεσμικά όργανα της Πολιτείας σε σώφρονες αντιδράσεις όσον αφορά σε ζητήματα λειτουργίας και απονομής της Ποινικής Δικαιοσύνης».

Αφορμή για την ανακοίνωση της Ενωσης αποτέλεσαν οι δηλώσεις του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτη Ρήγα, που «χαρακτηρίζουν ως “νομικά απαράδεκτη την ενέργεια των εισαγγελικών Αρχών να διενεργήσουν προκαταρκτική εξέταση” για την υπόθεση των υποβρυχίων και των ναυπηγείων Σκαραμαγκά».

Ακόμη, η Ενωση αναφέρει ότι για την επίμαχη υπόθεση των υποβρυχίων είχαν υποβληθεί στους εισαγγελείς Εγκλημάτων Διαφθοράς Αθηνών, «από τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Κωνσταντοπούλου, τα απομαγνητοφωνημένα πρακτικά της από 18.12.2013 συνεδρίασης της Ολομέλειας της Βουλής, που αφορούσαν την υπόθεση των υποβρυχίων».

Οι επίκουροι εισαγγελείς Εγκλημάτων Διαφθοράς, συνεχίζει η Ενωση, «αφού μελέτησαν τα απομαγνητοφωνημένα πρακτικά της συγκεκριμένης συνεδρίασης της Ολομέλειας της Βουλής και τα συνημμένα έγγραφα που τους υποβλήθηκαν, διαβίβασαν- από υπηρεσιακή υποχρέωση, νομίμως και κατά καθήκον- τα έγγραφα αυτά, μέσω της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, χωρίς να ενεργήσουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο- πέραν, βεβαίως, της αναγκαίας ανάγνωσής τους- μη επιτρεπόμενες από τον νόμο ανακριτικές ενέργειες».

Παράλληλα, η Ενωση επιβεβαιώνει ότι «οι έλληνες εισαγγελείς ασκούν ευόρκως τα καθήκοντά τους, με μοναδικό γνώμονα το Σύνταγμα και τους νόμους της Πολιτείας».

Τέλος, υπενθυμίζει «ως αυτονόητη την υποχρέωση η τυχόν συναφής κριτική, να ασκείται εντός του πλαισίου που διαγράφει το Σύνταγμα, οι νόμοι και τα πέραν αμφισβήτησης, γνωστά δεδομένα της εκάστοτε υπόθεσης».

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Κυριακή

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Στη μήνυση, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star παρουσιάζεται ένα άγνωστο στοιχείο, αφού…

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

5619840

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

Το πτώμα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Κορίνθου, ενώ το Λιμεναρχείο Κορίνθου διενεργεί προανάκριση για την…

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

nigiria 768x512 1

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

Πρόκειται για την Λίντια που «διασώθηκε μαζί με τα τρία παιδιά της» κοντά στην πόλη…