Ζητούν πιστοποιητικό εμβολιασμού COVID για να φιλοξενήσουν πυρόπληκτα ΑΜΕΑ

Έχουν την απαίτηση να κρατάνε στα χέρια τους τα πιστοποιητικά εμβολιασμού ενώ εκκένωναν κυριολεκτικά τελευταία στιγμή τα σπίτια τους

NewsRoom 10/08/2021 | 14:02

Την ίδια στιγμή που η πύρινη λαίλαπα έκαψε τουλάχιστον 1.000 κατοικίες στην Βόρεια Εύβοια και ξερίζωσε πολλές δεκάδες χιλιάδες κατοίκων από τα σπίτια τους, η περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ζητάει πιστοποιητικό εμβολιασμού ώστε να δεχθεί να φιλοξενήσει πυρόπληκτα ΑΜΕΑ.

Συγκεκριμένα, με αίτημα του ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Στερεάς Ελλάδας, ζητάει από τον κ. Φάνη Σπανό, Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, πιστοποιητικό εμβολιασμού COVID ως προϋπόθεση για να φιλοξενηθούν πυρόπληκτα ΑΜΕΑ στο Παράρτημα ΑΜΕΑ Εύβοιας στο Βαθύ Αυλίδος και στο Παράρτημα ΑΜΕΑ Φθιώτιδας στο Δομοκό.

Δείτε εδώ το επίσημο έγγραφο:

Βέβαια, την ίδια στιγμή που η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος ζητάει πιστοποιητικά εμβολιασμού, θα μπορούσε να είχε προβλέψει ένα εντελώς διαφορετικό σενάριο, λίγων ημερών καραντίνας παραδείγματος χάριν, ώστε οι συγκεκριμένοι άνθρωποι να μην αποκλειστούν από τις δομές φιλοξενίας και να μην βρεθούν εντελώς αβοήθητοι στον δρόμο.

Είναι, τέλος, απορίας άξιον πως γίνεται ο Πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας να έχει την απαίτηση να κρατάνε στα χέρια τους τα πιστοποιητικά εμβολιασμού την ίδια στιγμή που οι περισσότεροι κάτοικοι εκκένωσαν κυριολεκτικά τελευταία στιγμή τα σπίτια τους παίρνοντας μαζί τους μονάχα τα απαραίτητα είδη.