«Ζητούνται σερβιτόροι» – Viral βίντεο σαρώνει το διαδίκτυο μετά το σάλο για τη Ρόδο

«Καλησπέρα σας, η παραγγελία σας» ακούγεται να λέει ο σερβιτόρος, ο οποίος καταφθάνοντας τον σκεπάζει το κύμα. Και ενώ η σάτιρα έχει πάντα μια δόση υπερβολής, το εν λόγω βίντεο δεν απέχει και πολύ από την πραγματικότητα. 

358343849 946242769796547 5547127637904378874 n 1

Σάλο έχουν προκαλέσει τις τελευταίες μέρες οι απαράδεκτες εικόνες των σερβιτόρων – «κολυμβητών» σε beach bar στη Ρόδο. Όπως προκύπτει δε, από νέα βίντεο που κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και προκαλούν αντιδράσεις, δεν πρόκειται δυστυχώς για πρωτοφανές…φαινόμενο.

Ένα χιουμοριστικό βίντεο του Αντώνη Καλαγάτση στο Instagram με τίτλο «Ζητούνται σερβιτόροι» έχει κάνε πραγματικό πάταγο στα μέσα κοινωνικού δικτύου και έχει γίνει viral.

Αίσθηση προκαλεί πάντως, ότι ενώ η σάτιρα έχει πάντα μια δόση υπερβολής, το εν λόγω βίντεο δεν απέχει και πολύ από την πραγματικότητα.

«Καλησπέρα σας, η παραγγελία σας»  ακούγεται να λέει ο σερβιτόρος, ο οποίος καταφθάνοντας τον σκεπάζει το κύμα.

«Μα…δεν μου έχετε φέρει γάλα», ακούγεται να απαντά η απαιτητική πελάτισσα.

Δείτε το βίντεο:

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Antonis Kalagatsis (@kalagatsis)

«Δεν έχουμε σκοπό να τους μετατρέψουμε σε υποβρύχια»

Υπενθυμίζεται πως το πρωί της Δευτέρας (03/07) κατέθεσαν στον εισαγγελέα για το περιστατικό ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του εργατικού κέντρου του νησιού.

Μιλώντας στο OPEN, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ρόδου, Παναγιώτης Εγγλέζος, αναφέρει χαρακτηριστικά: «Η εικόνα του έχει κάνει το γύρο του κόσμου και δεν είναι τιμή για κανέναν συνάδελφο αυτό το γεγονός. Του ζητήσαμε (του εισαγγελέα) στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του να ζητήσει και αυτός από την πλευρά του να έρθει το αρμόδιο τμήμα της επιθεώρησης εργασίας που είναι τεχνικοί επιθεωρητές από τον Πειραιά γιατί δυστυχώς στην ναυαρχίδα του Τουρισμού δεν υπάρχει τεχνική επιθεώρηση».

Σύμφωνα με όσα γίνονται γνωστά, το επόμενο διάστημα ο εισαγγελέας θα λάβει καταθέσεις και από τους εμπλεκόμενους ενώ ήδη στη Ρόδο μεταβαίνουν ειδικά κλιμάκια του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας. Πάντως, μερίδα εργαζόμενων του επίμαχου Beach Bar, σε ανακοίνωσή τους ανέφεραν πως είναι «ευχαριστημένοι από τις συνθήκες εργασίας τους».

«Ο σερβιτόρος μπορεί να λέει ότι θέλει, έχει δικαίωμα να λέει ότι θέλει έχω υποχρέωση όμως να προστατεύσω έναν ολόκληρο κλάδο. Στους 350.000 εργαζόμενους στην εστίαση και τον τουρισμό που δεν έχουμε σκοπό να τους μετατρέψουμε σε υποβρύχια», σημείωσε από την πλευρά του ο Γιώργος Χοτζογλου, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζόμενων στον Τουρισμό και τον Επισιτισμό.

Ιδιοκτήτης beach bar στη Ρόδο: «Το νερό έφτασε στο στήθος του γιατί είναι κοντός»

Ο ιδιοκτήτης του beach bar στη Ρόδο, από την δική του μεριά, επιχειρώντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, υποστήριξε ότι ο σερβιτόρος πήρε την πρωτοβουλία να μεταφέρει την παραγγελία στις πλωτές ξαπλώστρες και μάλιστα τα έβαλε…και με το ύψος του.

«Εμείς δεν βάλαμε με το ζόρι τον εργαζόμενο να πάει μέσα στη θάλασσα. Το νερό έφτασε στο στήθος του γιατί είναι κοντός. Πήγε από μόνος του για να πάρει τα τυχερά. Έχουμε ειδικές καρδιές που βάζουμε πάνω τα ποτά. Πήγε από άλλη πλευρά και όχι από εκεί που έπρεπε να πάει. Είναι στο μάτι του καθενός πώς βλέπει αυτό που κάνουμε εμείς, που βάζουμε τις ξαπλώστρες στη θάλασσα. Το κάνουμε γιατί θέλουμε να προσφέρουμε κάτι διαφορετικό, γιατί η παραλία δεν έχει κόσμο, μπας και έρθει κάποιος και κάτσει. Δεν είναι εμπορική παραλία εδώ», είπε, μιλώντας στον Alpha.

Νωρίτερα κατέθεσαν στον εισαγγελέα ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ρόδου Παναγιώτη Εγγλέζου και ο πρόεδρος του σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων, Θανάσης Σταμούλης, οι οποίοι στηλίτευσαν τις εικόνες που έκαναν τον γύρο του διαδικτύου.

Κατά την κατάθεση τους στον εισαγγελέα οι πρόεδροι του Εργατικού Κέντρου και του σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων αναφέρθηκαν και σε άλλο περιστατικό όπου ξυλοκοπήθηκε εργαζόμενος σε ταβέρνα του νησιού από ιδιοκτήτη και εργαζόμενους άλλης επιχείρησης.

Έρευνα για τις συνθήκες εργασίας

Δύο έλεγχοι του Λιμενικού στο beach bar στη Ρόδο, τσουχτερά πρόστιμα για τις παράνομες κατασκευές στο νερό, παρόλα αυτά οι πλωτές ξαπλώστρες παραμένουν. Η εισαγγελία διέταξε προκαταρκτική εξέταση για τις συνθήκες εργασίας.

«Όταν ο άλλος μπαίνει στο νερό και κάνει ό,τι του ζητά ο εργοδότης και δεν υπάρχουν οι απαιτούμενες προδιαγραφές, κινδυνεύει η ζωή του. Η εικόνα η συγκεκριμένη, αύριο μεθαύριο θα κάνει έναν άλλο εργοδότη να σκεφτεί να βάλει τον εργαζόμενο να σερβίρει ανάποδα σε ένα σκοινί ή να τον έχει με μάσκα κάτω από τη θάλασσα και να σερβίρει», λέει ο Παναγιώτης Εγγλέζος, πρόεδρος στο Εργατικό Κέντρο Ρόδου.

«Μπαλάκι οι ευθύνες» για το beach bar

Οι ευθύνες φαίνεται πως έχουν γίνει μπαλάκι. Το Λιμενικό βεβαίωσε παραβάσεις για τις παράνομες κατασκευές στις 16 Μαΐου και στις 21 Ιουνίου, ωστόσο το αρμόδιο κλιμάκιο της κτηματικής υπηρεσίας δεν έχει κάνει την απαραίτητη αυτοψία προκειμένου αυτές να ξηλωθούν.

«Οι ξαπλώστρες δεν είναι σταθερές, είναι κινούμενες. Τις βάζουμε το πρωί και τις βγάζουμε το βράδυ. Κανένας επιχειρηματίας δεν είναι εκατό τοις εκατό νόμιμος. Άλλος βάζει περισσότερα τραπέζια, άλλος ανεβάζει τη μουσική. Εγώ βάζω ξαπλώστρες στη θάλασσα όταν μου το επιτρέπει ο καιρός», λέει ο ιδιοκτήτης του beach bar.

«Καμπανάκι» του ΕΟΦ που διαφημίζεται για τους πόνους των αρθρώσεων -«Μην το χρησιμοποιήσετε»

eof

«Καμπανάκι» του ΕΟΦ που διαφημίζεται για τους πόνους των αρθρώσεων -«Μην το χρησιμοποιήσετε»

Το σκεύασμα αυτό δεν είναι εγκεκριμένο φαρμακευτικό προϊόν και ως εκ τούτου δεν έχει αξιολογηθεί…