Το ζήτημα της εργασίας είναι ζήτημα Δημοκρατίας σε όλη την Ευρώπη επισήμανε ο Νάσος Ηλιόπουλος

Το έργο της κυβέρνησης, για την προστασία της εργασίας και την μείωση της ανεργίας, προέταξε ο υφυπουργός Εργασίας, Νάσος Ηλιόπουλος, υπογραμμίζοντας τους λόγους για τους οποίους πρέπει να στηριχθεί αυτή η κυβέρνηση.

Ηλιόπουλος 1

Ταυτοχρόνως ο κ. Ηλιόπουλος, είπε πως δεν πρέπει να στηριχθεί η κυβέρνηση αυτή, “αν θέλετε να καταργήσετε τις συμβάσεις εργασίας και να επιστρέψετε στην μνημονιακή πειθαρχία του μία πρόσληψη κάθε πέντε απολύσεις και να διαλύσετε τον δημόσιο τομέα”. “Δεν πρέπει να στηριχθεί αυτή η κυβένρηση, αν θέλετε μια κυβέρνηση τύπου Όρμπαν”, είπε.

Ο υφυπουργός Εργασίας, ανέφερε ότι επί των ημερών της σημερινής κυβέρνησης μειώθηκε η ανεργία 8% και η αναλογία στις θέσεις εργασίας είναι 70% πλήρους απασχόλησης και 30% μερικής απασχόλησης. Δηλαδή – όπως είπε – 380.000 περισσότεροι, σε σχέση με το 2014, εργάζονται σε αυτή τη χώρα. Ακόμη, έγινε επαναφορά των Συλλογικών Διαπραγματεύσεων, η Επιθεώρηση Εργασίας “που ήταν ο τελευταίος τροχός της αμάξης” κατέστη μηχανισμός υπέρ των εργαζόμενων και υπήρξαν καταλυτικές αλλαγές στα Προγράμματα για την ανεργία.

Ακόμη, ο κ. Ηλιόπουλος, ανέφερε ότι έχουμε μπροστά μας την κατάργηση του υποκατώτατου μισθού και την αύξηση του μισθού, κάτι το οποίο είναι ζήτημα κοινωνικής δικαιοσύνης και αναπτυξιακής στρατηγικής. “Γιατί όλα τα νεοφιλελεύθερα συστήματα δοκιμάστηκαν στην Ελλάδα της κρίσης” προσέθεσε και απευθύνθηκε προς την πτέρυγα της ΝΔ, λέγοντας “Μειώσατε σε ένα βράδυ 23% τον μισθό και 32% τον υποκατώτατο και η ανεργία έφτασε στο 27% δεν μειώθηκε η ανεργία”.

“Το ζήτημα της εργασίας είναι και ζήτημα Δημοκρατίας σε όλη την Ευρώπη” είπε ο υφυπουργός Εργασίας επισημαίνοντας πως σήμερα γίνονται στην Πολωνία διαδηλώσεις ενάντια στην δολοφονία τουΠάβελ Αντάμοβιτς, που δολοφονήθηκε γιατί ήταν ένας δήμαρχος που είχε υποστηρίξει τους μετανάστες, τα δικαιώματα των ανθρώπων που έχουν διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό.

“Κι όλη η ρητορική του μίσους των ανθρώπων με τους οποίους η ΝΔ συνομιλεί και μέσα στη χώρα και στο ΕΛΚ οδήγησε σε αυτή τη δολοφονία. Γιατί το να είναι κάποιος πατριώτης σημαίνει ότι αγαπάει έναν τόπο και σέβεται τους ανθρώπους του και δεν μπορείς να σέβεσαι έναν τόπο και τους ανθρώπους του αν δεν σέβεσαι τα δικαιώματα όλων. Δεν μπορείς να αγαπάς έναν τόπο και τους ανθρώπους του αν, όπως ο Όρμπαν, πιστεύεις ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να δουλεύουν σαν σκλάβοι 300 ώρες παραπάνω και να πληρώνονται μέσα στην επόμενη τριετία” τόνισε.

Αναφορικά με το ζήτημα της Συμφωνίας των Πρεσπών, ο κ. Ηλιόπουλος είπε πως η ΝΔ δεν πιστεύει αυτά που λέει διότι στις Ευρωεκλογές θα υποστηρίξει για Πρόεδρο της Κομισιόν τον κ. Βέμπερ που την γειτονική χώρα την λέει “Μακεδονία”.

“Αν η ΝΔ πίστευε αυτά που λέει για την Συμφωνία θα έφευγε από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και θα πήγαινε στην αγκαλιά του Σαλβίνι και της Λεπέν σε αυτή την ευρωομάδα. Το ΕΛΚ που από την πρώτη στιγμή, υποστηρίζει αυτή τη Συμφωνία, και πολύ καλά κάνει γιατί είναι μια Συμφωνία μιας στρατηγικής ήττας του εθνικισμού στα Βαλκάνια, μια Συμφωνία για την σταθερότητα και την ειρήνη” κατέληξε στην ομιλία του ο κ. Ηλιόπουλος.

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…