Ζητείται τριμελής επιτροπή για διδακτορικό!!!

Όσα δεν μπορούν να αιτηθούν σε μια μικρή αγγελία φαίνεται ότι μπορούν  να συμβούν μεταξύ πολιτικών, συναδέλφων και φίλων μακρυά (;) από τα μάτια της επιστημονικής κοινότητας. Αρκεί να θέλει “η νύφη κι ο γαμπρός” οπότε “τύφλα νά’χει ο πεθερος”!!! 

Στις μικρές αγγελίες των εφημερίδων διαβάζαμε ευτράπελες αναζητήσεις, τότε που δεν υπήρχε το διαδίκτυο. “Ευκατάστατος συνταξιούχος 78 ετών, αθλητικός, προικισμένος, αναζητά ευπαρουσίαστη κυρία μέχρι 45 ετών για σοβαρή σχέση”, “Ζητείται μπάρμαν γυναίκα”, “Ενοικιάζεται κρασί χύμα”, κ.ά. 

Οι μικρές αγγελίες μετακόμισαν πλέον σε ιστοσελίδες. Διαβάζουμε: “Καφεμαντεία: Διαβάζω τούρκικο καφέ, ελληνικό, εσπρέσο, καπουτσίνο, φρέντο”, “Μαθηματικός πτυχιούχος, με πολυετή φροντιστηριακή πείρα, μεταπτυχιακές σπουδές, παραδίδει καθημερινά γύρο με πίτα τυλιγμένο στο πτυχίο του”…

Όσο κι αν ψάξαμε δεν βρήκαμε αγγελία που να αναφέρει “Ζητείται τριμελής επιτροπή με ελαστική συνείδηση για fast track διδακτορικό”. Φαίνεται ότι τέτοιες αγγελίες δε δημοσιεύονται, όχι μόνο γιατί εκθέτουν τον αιτούντα αλλά και διότι οι “επίτροποι” της επιτροπής έγκρισης της διατριβής δε θα μπορούσαν εκ προοιμίου να ανταποκριθούν σε μια αγγελία που θα ζητούσε:

–  καταστρατήγηση του κανονισμού διδακτορικών διατριβών της τάδε σχολής στο δείνα πανεπιστήμιο. 
–  κατά συρροή λογοκλοπή από άλλες “όμορες” εργασίες.
–  βιβλιογραφία χωρίς αναφορές στο κείμενο της διατριβής.
–  αδρανοποίηση του επίσημου λογισμικού ελέγχου της λογοκλοπής.
–  χρονική απόσταση 25 χρόνων μεταξύ των συλλεγέντων στοιχείων της έρευνας και των συμπερασμάτων της, χωρίς να τεθεί η πρωτοτυπία ή όχι, στη βάσανο της δημοσίευσης σε εγκεκριμένα διεθνή επιστημονικά περιοδικά. 

Όσα δεν μπορούν να αιτηθούν σε μια μικρή αγγελία φαίνεται ότι μπορούν  να συμβούν μεταξύ πολιτικών, συναδέλφων και φίλων μακρυά (;) από τα μάτια της επιστημονικής κοινότητας. Αρκεί να θέλει “η νύφη κι ο γαμπρός” οπότε “τύφλα νά’χει ο πεθερος”!!! 

Από την άλλη, ένας πολιτικός ωριμάζει, γίνεται αποδοτικότερος και χρησιμότερος για το σύστημα ιδεών και συμφερόντων που υπηρετεί, όταν αποκτά τίτλους και τεχνογνωσία. Τίτλους πέτσινους και τεχνογνωσία υψηλόβαθμου κομπιναδόρου, ώστε να τον υπολήπτεται κάθε ομοιόβαθμος αμοραλιστής. Και ταυτόχρονα να δίνει διαπιστευτήρια, ως άξιο τέκνο της “αριστείας”, σ’ εκείνους που τον στηρίζουν στη Νότια Μπανανία της Βαλκανικής. Με τί αντάλλαγμα; Μα φυσικά με αυτή καθεαυτή την τεχνογνωσία!!! Για παράδειγμα, για το πώς θα μπορούσαν οι ΜΗ διδάκτορες της κυβέρνησης Μητσοτάκη να αποκτήσουν fast track διδακτορικό. Πρωτότυπα θέματα υπάρχουν πολλά: “Κοινοβουλευτικές πρακτικές μετατροπής σκανδάλων σε σκευωρίες: το παράδειγμα της Novartis”, “Η ψυχολογία των πολιτών ως παράγων πουντιάσματος. Συγκριτική μελέτη υπό το φως της θεωρίας των νανογιλέκων”, “Η αναβάθμιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας μέσω της κατάργησής του”, “Η Αριστερά ως διαχρονικός εφιάλτης στον ύπνο του Έθνους”, κ. ά.

Ακούω ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για την “καφεμαντεία”, οπότε το γενικό μέρος των διατριβών θα είναι  copy-paste, και το ειδικό και “πρωτότυπο” μέρος θα αφορά, κατά περίπτωση, στον “τούρκικο καφέ”, στον “ελληνικό”, στον “εσπρέσο” ή στον “φρέντο” ανάλογα με τα γούστα του … ερευνητή, υπό το “άγρυπνο” μάτι μιας …αδέκαστης τριμελούς επιτροπής !!!    

ΥΓ:  Όσοι επιστήμονες φτύνουν αίμα για την απόκτηση ενός διδακτορικού θα έπρεπε να είναι ήδη στα “κάγκελα”. Ο δικός τους κόπος απαξιώνεται στα μάτια της κοινής γνώμης όταν πολιτικάντηδες της συμφοράς και πανεπιστημιακοί με ελαστική συνείδηση συναγελάζονται στα σκαλοπάτια της διαπλοκής…  
 

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Δεκάδες χώρες καλούν τη Ρωσία να αποσυρθεί από το πυρηνικό εργοστάσιο Ζαπορίζια

AP - Ουκρανια

Δεκάδες χώρες καλούν τη Ρωσία να αποσυρθεί από το πυρηνικό εργοστάσιο Ζαπορίζια

«Το γεγονός ότι σταθμεύουν στην πυρηνική εγκατάσταση μέλη του στρατιωτικού προσωπικού της Ρωσίας και όπλα…