Newsroom

Newsroom

Ζητείται, "παλιός" ασφαλισμένος

Της γυναίκας η  καρδία είναι μια άβυσσος …λέει το άσμα και δεν έχει και πολύ άδικο. Όχι ως προς την…

Της γυναίκας η  καρδία είναι μια άβυσσος …λέει το άσμα και δεν έχει και πολύ άδικο. Όχι ως προς την χωρητικότητα της, αλλά ως προς τις συχνές εναλλαγές της. Και για να γίνομαι σαφής. Διαβάζω τα ένθετα των Κυριακάτικων εφημερίδων και σε πολλές από τις συνεντεύξεις αναφέρετε η διαφορετικότητα των γυναικών, η περίεργη ψυχολογία τους, και η «ανικανότητα» των ανδρών να την μεταφράσουν .Καταρχήν, ποια θα ήταν η ουσία του παιχνιδιού, σε περίπτωση που ο γρίφος με το όνομα «ψυχολογία των γυναικών» λυνόταν αμέσως; ΚΑΜΙΑ! Δεύτερον και πολύ βασικό. Όλη αυτή η ψυχολογία -που εχει απασχολήσει σελίδες περιοδικών, είτε από φιλόδοξους ψυχαναλυτές που προσπαθούν να βγάλουν το ψωμάκι τους , αλλα και από «αρσενικά» μέλη της show biz, οι οποίοι λόγο του περίσσιου ανδρισμού τους, λένε μια εκκεντρική «μπαρούφα», για να γραφτεί στο πρωτοσέλιδο ,δίπλα στην ημίγυμνη  φωτογραφία τους –καταρχήν ταλαιπωρεί τις ίδιες τις γυναίκες.

Οπότε ο μύθος περί τακτικής των γυναικών που μπορούν να σε τρελάνουν και να σε κάνουν ότι θέλουν δεν υπάρχει. Γιατί δεν είναι θέμα τακτικής, αλλα μιας πραγματικότητας κατά την οποία , τρελαίνονται,  πρώτα αυτές και μετα αναπόφευκτα τρελαίνουν και τους συντρόφους τους. Και για να μην παρεξηγούμε, στον μοναδικό κλάδο που οι γυναίκες ακολουθούν τακτικές, είναι στον νεοσύστατο κλάδο (καβατζώνομαι για την κρίση με ένα μεσήλικα που είναι «παλιός» ασφαλισμένος ,δηλαδή έχει ένσημα πριν το 1992 και δεν τον αγγίζουν  τα μέτρα του Λοβέρδου).


Όλοι οι υπόλοιποι  κλάδοι αποτελούνται από γυναίκες που είτε ψάχνουν το όνειρο που όταν το βρίσκουν  και το απομυθοποιήσουν, το ρίχνουν στα σκουπίδια (σημειωτέων σε αυτό το κομμάτι υπάρχουν και αυτές που δεν το εχουν βρει ,αλλα επειδή θέλουν να το ζήσουν ,βρίσκουν έναν οποιοδήποτε, τον βαφτίζουν άντρα της ζωής τους μεχρι ο δύσμοιρος να αποδειχτεί ότι δεν μπορεί να κουβαλήσει ένα τέτοιο τίτλο και μετα φεύγουν με κλάματα απογοητευμένες ότι δεν μπόρεσε ο φεικ άντρας των ονείρων τους να τις ταξιδέψει στα αστέρια).


Και υπάρχει και ο συνειδητοποιημένος κλάδος που λέει ο έρωτας έχει διάρκεια κατά συνέπεια έχει και τέλος. Από εκεί και πέρα δημιουργώ μια εταιρεία με τον σύντροφο μου, κατά προτίμηση Α.Ε, δημιουργούμε μια κοινή έδρα (σπιτι) και στο μέλλον δημιουργούμε ακόμα δυο μέλη (παιδιά) για να συνεχίσουν το έργο της εταιρείας μας . Βασικός στόχος της εταιρείας να είμαστε κοινωνικά αποδεκτοί, διότι η κοινωνική κριτική την μαμάς της θειας και του γείτονα μας τρυπάει τα κόκαλα.


Και όλα αυτά δεν θα είχαν πάρει αυτή την  παράδοξη μορφή ,αν είχαν παραμείνει τουλαχιστον στο τομέα των ανθρωπίνων σχέσεων τα δεδομένα αναλλοίωτα. Δηλαδη αν για κάποιο λόγο δεν είχαν γυρίσει όλα τούμπα και ξαφνικά η γυναίκα από την μια να ψάχνει ένα όνειρο, (που ούτε και εκεινη  εχει προσδιορίσει ακριβώς τι ονειρεύεται) και από την άλλη  βαφτίζει όνειρο, οτιδήποτε της προκύπτει μόνο και μόνο για να μπορεί να λέει στο κύκλο της ,ότι το έζησε και αυτή.
Είναι σαν το παιδικό συναίσθημα που όταν δεν είχες μπι-μπι-μπο, τα υπόλοιπα κορίτσια της γειτονιάς δεν σε έκαναν παρέα και σε αντιμετώπιζαν τελείως ρατσιστικά ,γιατί δεν είχες την δική σου κούκλα. Κάπως έτσι λοιπόν, νοιώθει η γυναίκα όταν βρίσκει ένα καινούργιο σύντροφο που αντί να κάτσει να δει  πρώτα τι θέλει και αν αυτά που θέλεις ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, αμέσως τον βγάζει  βόλτα για να το δείξει και βασικά για να δείξει ποσο χαρούμενη και ευτυχισμένη είναι με σκοπό να σκάσουν οι κάργιες που μεχρι πριν λίγο καιρο την χαρακτήριζαν προβληματική που δεν είχε τι δική της μπιμπιμπο-σύντροφο.
Όσο πιο εντυπωσιακός είναι ο άντρας-μπι-μπι-μπο τόσο πιο ευτυχισμένη νοιώθει. Όχι γιατί ξεστραβώθηκε και την κοίταξε, αλλά γιατί η φιγούρα εχει καλύτερα αποτελέσματα. Αν έχει και κανένα φίλο σε κανένα από αυτά τα περιοδικά -που κατά καιρούς εμφανίζονται διάφορα ζευγάρια (άνευ ταυτότητας) που δεν τα ξέρει κανείς- και κάνει και καμία φωτογράφιση τόσο το καλύτερο. Θα περπατά στο πεζόδρομο με τις καφετέριες της γειτονιάς της, με το περιοδικό στην μασχάλη και κατά τυχη θα της πέσει μπροστά στις φίλες –φίδια. Αν όμως δεν είναι τόσο In ώστε να την φωτογραφίσει κάποιος, της φτάνει να είναι η fabulous του μικρόκοσμου της. Τραγικό αλλά πραγματικό.


Συνήθως τέτοιου είδους άρθρα καταλήγουν σε ένα συμπέρασμα. Αυτό όμως όχι. Διότι λέγαμε στην αρχή για την ψυχολογία των γυναικών και ο συντάκτης του άρθου τυχαίνει να είναι γυναικά.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Καιρός: Βροχές, καταιγίδες και κεραυνοί την Παρασκευή – Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού

Καιρός έκτακτο δελτίο

Καιρός: Βροχές, καταιγίδες και κεραυνοί την Παρασκευή – Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού

Δύσκολες θα είναι οι καιρικές συνθήκες σε πολλές περιοχές της χώρας την Παρασκευή και το…

Αναστάσης Μανιουδάκης: Να υπάρξει Δικαιοσύνη για την αστυνομική δολοφονία του πατέρα μου (video)

Μανιου

Αναστάσης Μανιουδάκης: Να υπάρξει Δικαιοσύνη για την αστυνομική δολοφονία του πατέρα μου (video)

«Η απώλεια του οπτικοακουστικού υλικού οφείλεται σε απόρριψη του αιτήματος της οικογένειας από τον Εισαγγελέα»,…

Βραζιλία: Eίχε πεθάνει δύο ώρες πριν ο 68χρονος που τον πήγε νεκρό στην τράπεζα η ανιψιά του για δάνειο 3.000 ευρώ (video)

Βραζιλία

Βραζιλία: Eίχε πεθάνει δύο ώρες πριν ο 68χρονος που τον πήγε νεκρό στην τράπεζα η ανιψιά του για δάνειο 3.000 ευρώ (video)

«Θείε με ακούς; Πρέπει να υπογράψεις. Δεν μπορώ να υπογράψω για σένα», φαινόταν να λέει…