Ζητείται δασκάλα για τη Γαύδο

Χωρίς δασκάλα έμεινε το ακριτικό νησί Γαύδος, καθώς η αναπληρώτρια δασκάλα που τοποθετήθηκε την περασμένη Τετάρτη, εγκατέλειψε την Θέση της και το κουδούνι δεν χτύπησε σήμερα.

Η δασκάλα έφτασε την περασμένη Τετάρτη στη Γαύδο και ανέλαβε κανονικά τα καθήκοντα της. Ωστόσο είναι μητέρα με τρία παιδιά που βρίσκονται στην Θεσσαλονίκη. Στις επιλογές της εκπαιδευτικού ήταν τα Χανιά καθώς θα είχε τη δυνατότητα αεροπορικώς να βρίσκεται στο σπίτι της.

Η Δήμαρχος Γκέλη Καλλίνικου με ανάρτηση της στο facebook ανέφερε:

«Νομίζαμε ότι καλύφθηκε η θέση της δασκάλας στο σχολείο της Γαύδου, η οποία αποφάσισε να μην ξαναέρθει στο σχολείο χωρίς να ενημερώσει κανένα, ούτε γονείς ούτε Δήμο, ούτε πρωτοβάθμια μέχρι και αυτή τη στιγμή. Ο εκπαιδευτικός έχει ευθύνη για το μέλλον παιδιών και οφείλει να κλειδώνει την επιπόλαιη συμπεριφορά στο σπίτι του πριν αναλάβει καθήκοντα έστω και για μια μέρα. Ο αγώνας για το δικαίωμα των παιδιών των ακριτικών νησιών στην εκπαίδευση δεν θα σταματήσει μέχρι να δικαιωθεί. Οι περιοχές με ιδιαιτερότητες οφείλουν να βγαίνουν σε λίστα από μόνα τους ώστε να τους δίνεται η δυνατότητα να λειτουργούν». 

Πηγή: cretapost.gr