Newsroom

Newsroom

Ζημιές σε «περίπου» 20 σπίτια – Εκκενώνονται άλλοι 4 οικισμοί στη Βούλα

Τρεις πυροσβέστες τραυματίες - Εκκενώνονται περιοχές, αλλά και τα παιδικά χωριά SOS.

5616978

Εντολή εκκένωσης ακόμη τεσσάρων οικισμών, αλλά και ενός γηροκομείου στην Άνω Βούλα, δόθηκε από τις Αρχές, καθώς η φωτιά που ξεκίνησε από την Άνω Γλυφάδα, στην περιοχή Πουρνάρι στα όρια με τον Υμηττό, επεκτεινόταν διαρκώς. Όπως αναφέρει ο δήμαρχος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, στο γηροκομείο βρίσκονται 300 τρόφιμοι. 

Σημειώνεται ότι εκκενώνονται για προληπτικούς λόγους οι περιοχές Νέα Κάλυμνος, Εξοχή, Χέρωμα και Δίλοφο στη Βάρη, σύμφωνα με τον δήμαρχο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης. Επιπλέον εκκενώνεται το Παιδικό χωριό SOS και ενα γηροκομείο.

Σύμφωνα με αναφορές, επεκτείνεται περαιτέρω η φωτιά, με το πύρινο μέτωπο στη Βάρη να φουντώνει σημαντικά.

Το 112 ενεργοποιήθηκε λόγω των ανέμων 8 μποφόρ, καθώς η φωτιά πλησίασε κατοικημένη περιοχή ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ενισχύονται περαιτέρω οι πυροσβεστικές δυνάμεις από Ήπειρο, Δυτική Μακεδονία και Θεσσαλία.

Τρεις πυροσβέστες τραυματίες

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, δύο πυροσβέστες με τραυματισμούς και ένας με αναπνευστικά προβλήματα οδηγήθηκαν σε νοσοκομειακές μονάδες, οι οποίοι επιχειρούσαν στα μέτωπα της πυρκαγιάς της Βούλας, που μαίνεται από το μεσημέρι του Σαββάτου.

Ο Γιώργος Παπανικολάου, δήμαρχος Γλυφάδας, μίλησε για τον υποσταθμό της ΔΕΔΔΗΕ στην Άνω Γλυφάδα, απ’ όπου φαίνεται να ξεκίνησε η φωτιά.

Στην πυρκαγιά στην ‘Ανω Γλυφάδα και την ‘Ανω Βούλα έχουν μεταβεί ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης μαζί με το Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Παπαγεωργίου.

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του Π.Σ. Γιάννης Αρτοποιός η πυρκαγιά στην ‘Ανω Βούλα παρουσιάζει βελτιωμένη εικόνα, με διάσπαρτες εστίες, ωστόσο όταν ξεκίνησε ήταν πολύ επικίνδυνη, καθώς έπνεαν βόρειοι άνεμοι με ριπές 8 μποφόρ, που την έσπρωξαν μέσα στον αστικό ιστό.

Ειδικότερα, ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής δήλωσε νωρίτερα ότι η εικόνα στο μέτωπο είναι βελτιωμένη καθώς και ότι τα πυροσβεστικά αεροσκάφη και ελικόπτερα θα επιχειρούν μέχρι το τελευταίο φως.

Σύμφωνα με τον ίδιο, επιχειρούν 102 πυροσβέστες με τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 30 οχήματα. Οι επίγειες δυνάμεις ενισχύονται από Πελοπόννησο, Δυτική και Στερεά Ελλάδα.

Δώσαμε εντολή εκκένωσης στις 16:20, ανέφερε ακόμη.

Επιπλέον, επιχειρούν έξι αεροσκάφη, πέντε ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα ως συντονιστικό, ενώ στο έργο της πυρόσβεσης συνδράμει ο στρατός με ένα ελικόπτερο καθώς και η ΕΛ.ΑΣ. με 250 αστυνομικούς.

Άνεμοι οκτώ μποφόρ έπνεαν στην περιοχή της Άνω Γλυφάδας, όταν ξεκίνησε η πυρκαγιά, που επεκτάθηκε στη συνέχεια στην Άνω Βούλα.

Υλικές ζημιές σημειώθηκαν σε σπίτια της Άνω Βούλας.

Μετά τις 18:00 το απόγευμα σημειώθηκαν δύο αναζωπυρώσεις, που ωστόσο ελέγχθησαν από τις πυροσβεστικές δυνάμεις. Ακολούθησαν νέες που μαίνονται.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, από τις 7 το απόγευμα της Παρασκευής μέχρι τις 7 σήμερα το απόγευμα, εκδηλώθηκαν 45 δασικές πυρκαγιές.

Οι περισσότερες αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο.

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Διακοπές κυκλοφορίας και στον Κουβαρά λόγω της πυρκαγιάς

Σε διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην περιοχή του Νέου Κουβαρά έχει προχωρήσει η Τροχαία λόγω της πυρκαγιάς που έχει ξεσπάσει. Ειδικότερα έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων:

-Επί της οδού Ομήρου από το ύψος της συμβολής της με τη λεωφόρου Σουνίου
-Επί της λεωφόρου Σουνίου από το ύψος της συμβολής της με την λεωφόρο Λαυρίου
-Επί της λεωφόρου Σουνίου από το ύψος της συμβολής της με τη λεωφόρο Κουβαρά.

Υπό έλεγχο η φωτιά στην Κάρυστο

Άμεση ήταν η επέμβαση της Πυροσβεστικής στη φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα στην Κάρυστο. Η πυρκαγιά ξέσπασε στη θέση Αετός, γύρω στις 6 το απόγευμα του Σαββάτου, ωστόσο οι πυροσβεστικές δυνάμεις έθεσε σύντομα το μέτωπο υπό έλεγχο.

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…