Newsroom

Newsroom

Ζημιές από την κακοκαιρία σε Σκόπελο, Σκιάθο και Ρόδο (video)

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα και πιθανόν η έλλειψη αντιπλημμυρικών έργων προκάλεσαν σοβαρά προβλήματα σε πολλές περιοχές της χώρας.

2371835

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα και πιθανόν η έλλειψη αντιπλημμυρικών έργων προκάλεσαν σοβαρά προβλήματα σε πολλές περιοχές της χώρας.

Στη Σκόπελο, οχήματα παρασύρθηκαν από ορμητικούς χειμάρρους και δέντρα ξεριζώθηκαν.

Πολλοί οδηγοί εγκλωβίστηκαν στα οχήματά τους καθώς σημειώθηκαν και πολλές κατολισθήσεις.

Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, τα σχολεία δεν θα λειτουργήσουν σε όλο το νησί για λόγους ασφαλείας ενώ υπάρχουν προβλήματα στην ύδρευση και στην ηλεκτροδότηση του νησιού.

Μεγάλες ζημιές υπέστησαν και πολλά καταστήματα στο παραλιακό μέτωπο. Η Πυροσβεστική δέχτηκε δεκάδες κλήσεις για αντλήσεις υδάτων από πλημμυρισμένα σπίτια και καταστήματα.
Οι τηλεφωνικές επικοινωνίες της σταθερής τηλεφωνίας διεκόπησαν σε μεγάλες περιοχές στην Χώρα Σκοπέλου. Προβλήματα παρατηρήθηκαν και στην ηλεκτροδότηση πολλών περιοχών του νησιού.

Προβλήματα και στη Σκιάθο που μετατράπηκε σε ορμητικό χείμαρρο η κεντρική οδός Παπαδιαμάντη.

Στη Χαλκιδική και συγκεκριμένα στην περιοχή της Κασσάνδρας η Πυροσβεστική δέχθηκε 150 κλήσεις ενώ διέσωσε και 5 τουρίστες που εγκλωβίστηκαν στα οχήματά τους.

Στο νησί των Ιπποτών, τη Ρόδο, το αεροδρόμιο «Διαγόρας» έκλεισε εκτάκτως λόγω λακκούβας που προκλήθηκε από την βροχή στον διάδρομο προσγείωσης.

(φωτο eurokinissi)