Ζημιές από την κακοκαιρία σε Λακωνία – Αρκαδία

To κύμα κακοκαιρίας που σταδιακά εξαπλώνεται σε όλη τη χώρα, «χτύπησε» την Πελοπόννησο, ιδιαίτερα τη Λακωνία και την Αρκαδία.

δρομοσ

Εκτεταμένες ζημιές προκλήθηκαν στις Τοπικές Κοινότητες Κεφαλά, Σκούρας, Χρυσάφων, Καλλονής, Γκοριτσάς, Αγίων Αναργύρων, Βρεσθένων και Λευκοχώματος του Δήμου Σπάρτης.

Τα προβλήματα εστιάζονται, κυρίως, στο αγροτικό οδικό δίκτυο, σε δίκτυα ύδρευσης και άρδευσης, καλλιεργούμενες εκτάσεις και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις.

Καθίζηση οδοστρώματος λόγω της έντονης βροχόπτωσης σημειώθηκε εντός του οικισμού του Κοσμά Αρκαδίας και συγκεκριμένα λίγο μετά το εστιατόριο “Μπασαράμ”, με αποτέλεσμα να κλείσει ο επαρχιακός δρόμος Λεωνιδίου-Σπάρτης.

Για λόγους ασφαλείας αυτή τη στιγμή πραγματοποιείται εκτροπή της κυκλοφορίας από τον δρόμο προς το κοιμητήριο του Κοσμά, αλλά μόνο για τα ΙΧ αυτοκίνητα, καθώς ο παρακαμπτήριος δρόμος είναι στενός και η πρόσβαση για λεωφορεία και βαρέα οχήματα είναι αδύνατη.

Η πρόσβαση και η διέλευση λεωφορείων και βαρέων οχημάτων, από και προς την Λακωνία, είναι εφικτή μόνο μέσω της Ε.Ο. Πελετών -Μαρίου – Αγ. Δημητρίου.  

Πηγή: Lakonikos.gr, leonidion.gr

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…