Ζευγάρι που έκανε διακοπές στη Ρόδο έγραψε μήνυμα σε μπουκάλι και το έριξε στη θάλασσα – Πότε και πώς βρέθηκε

Ένα μήνυμα σε μπουκάλι που έριξε ένα ζευγάρι στη θάλασσα στη Ρόδο ήταν αρκετό για να φτιαχτεί μια συγκλονιστική ιστορία.

599b275a1dc5248b4e8b45bb

«Γειά! Ευχαριστούμε που πιάσατε αυτό το μπουκάλι. Ως επιβράβευση εδώ υπάρχουν μερικά μαγικά λουλούδια. Αυτή την στιγμή βρισκόμαστε σε διακοπές στην Ρόδο και θα θέλαμε να μάθουμε πόσο μακριά έχει φθάσει αυτό το μπουκάλι, ακόμη και αν είναι η διπλανή παραλία!

Με εκτίμηση Zac και Beth».

Το μήνυμα αυτό έκλεισαν μέσα σε ένα γυάλινο μπουκάλι, μαζί με μερικά άνθη λουλουδιών και μία διεύθυνση e-mail, ένα νεαρό ζευγάρι Εγγλέζων στις 4 Ιουλίου, και το πέταξαν στα ανοιχτά της παραλίας που έκαναν μπάνιο στην Ρόδο, μία ημέρα πριν ολοκληρώσουν τις διακοπές τους και επιστρέψουν στην Βρετανία.


Για την 22χρόνη Beth που μόλις είχε αποφοιτήσει από το Πανεπιστήμιο, το να ρίξει ένα μπουκάλι με μήνυμα στην ανοιχτή θάλασσα για να δει που μπορεί να φθάσει, ήταν κάτι που ήθελε να κάνει από παιδί. Ο 25χρόνος φίλος της Zac χωρίς να το γνωρίζει η Beth είχε φέρει μαζί εκείνη την ημέρα στην παραλία ένα γυάλινο μπουκάλι μαζί με το μήνυμα ώστε να πραγματοποιήσει το όνειρο της.

Οι ημέρες περνούσαν, απάντηση δεν ελάμβαναν και οι ίδιοι απορροφημένοι από την καθημερινότητα είχαν ξεχάσει την νεανική τους τρέλα. Το μήνυμα τους όμως όλο αυτό το διάστημα ταξίδευε στα νερά της Μεσογείου. Πέρασε ανοιχτά από τις ακτές της Τουρκίας και της Κύπρου για να φθάσει ανήμερα το Δεκαπενταύγουστο στα νερά της Γάζας όπου ένας Παλαιστίνιος ψαράς περισυνέλεξε το μπουκάλι.

Ο 54χρόνος Jihad al-Soltan, πατέρας εφτά παιδιών, μετέφερε το μπουκάλι με το μήνυμα, μαζί με τα ξεραμένα και καμμένα από τον ήλιο λουλούδια, στον γαμπρό του Wael al Soltan, δάσκαλο Αγγλικών, για να το μεταφράσει. Ο Soltan ζήτησε από τον γαμπρό του να στείλει απαντητικό e-mail που να τους ενημερώνει ότι το μήνυμα τους έφθασε στην Γάζα. “Θέλω να γνωρίζουν ότι οι κάτοικοι της Γάζας είναι καλοί άνθρωποι και ότι εύχονται να έχουν μία ζωή σαν την δική τους. Εύχομαι να μπορούμε να ταξιδεύουμε και να κάνουμε και εμείς τέτοιες ρομαντικές πράξεις” ανέφερε στο npr.org.

Η λωρίδα της Γάζας είναι αποκλεισμένη από τις ισραηλινές δυνάμεις και τίποτα δεν μπορεί να περάσει πριν ελεγχθεί από τους Ισραηλινούς. Ο Soltan είχε κάνει το ίδιο πριν από τρία χρόνια, ρίχνοντας στην θάλασσα ένα μπουκάλι που περιείχε το μήνυμα “Τελειώστε την πολιορκία” στα αραβικά. Ο ίδιος δεν έμαθε ποτέ αν το δικό του μήνυμα έφθασε ποτέ στα χέρια κάποιου.

“Ήταν σίγουρα απίστευτο ότι το μπουκάλι μας βρέθηκε από κάποιους, πόσο μάλλον σε μία παραλία στην Γάζα” δήλωσε ο Wright στο NPR. “Eίναι τόσο τραγική η κατάσταση εκεί και οι άνθρωποι τόσο αποκομμένοι, όπως το μπουκάλι που έφθασει δείχνει με τον καλύτερο τρόπο πως είμαστε ένας κόσμος, όλοι ενωμένοι με μία θάλασσα και από την αγάπη ενός Θεού”.

μτφ: news247

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

6167427

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

Στο μαζικό συλλαλητήριο για την ΛΑΡΚΟ συμμετέχουν και άλλα σωματεία, φορείς, συνδικάτα αλλά και φοιτητικοί…