Newsroom

Newsroom

Ζευγάρι Ιρλανδών ήρθε για ταξίδι του μέλιτος στο Μάτι αλλά ο άντρας δεν τα κατάφερε

Μία ακόμη τραγική ιστορία ήρθε στην επιφάνεια μετά την καταστροφική πυρκαγιά στην ανατολική Αττική.

5b59b35e1dc524154f8b458f

Ένα ζευγάρι Ιρλανδών ήρθε στην Ελλάδα για ταξίδι του μέλιτος ωστόσο, το ταξίδι αυτό έμελε να είναι και το τελευταίο για τον Μπράιαν Ο’Κάλαχαν-Γουέστροπ.

Όταν ξέσπασε η πυρκαγιά στο Μάτι, ο Μπράιαν Ο’Κάλαχαν-Γουέστροπ και η γυναίκα του Ζόε Χόλοχαν μπήανσ το αυτοκίνητό τους για να σωθούν. Το εγκατέλειψαν όμως στη συνέχεια διότι οι δρόμοι ήταν πλοκαρισμένοι. Τότε το ζευγάρι χωρίστηκε. Η Ζόε κατάφερε να διαφύγει σε κοντινή παραλία, δεν συνέβη όμως το ίδιο και με τον σύζυγό της ο οποίος τελικά δεν τα κατάφερε.

Η Ζόε εντοπίστηκε το βράδυ της Τρίτης και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται με εγκαύματα στο κεφάλι και τραύματα στα χέρια της.


Το ζευγάρι είχε παντρευτεί ακριβώς πριν από μία εβδομάδα και το Σάββατο έφθασε στην Ελλάδα για το μήνα του μέλιτος.

Σε ανακοίνωσή τους, οι δύο οικογένειες δήλωσαν «τη βαθιά λύπη» τους για το θάνατό του και ζήτησαν σεβασμό στην ιδιωτικότητά τους «καθώς θρηνούμε και η Ζόε αναρρώνει από τα τραύματά της».

«Είμαστε στην εξαιρετικά δυσάρεστη θέση να επιβεβαιώσουμε το θάνατο του Μπράιαν Ο Κάλαχαν-Γουέστροπ. Οι οικογένειες θα εκτιμούσαν διακριτικότητα στη δύσκολη αυτή στιγμή, καθώς εμείς θρηνούμε και η Ζόε βρίσκεται στη διαδικασία ανάρρωσης», αναφέρει η ανακοίνωση της οικογένειας.

Η κα Χόλοχαν κατάφερε να διαφύγει σε κοντινή παραλία ενώ το βράδυ της Τρίτης μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο. Ο σύζυγός της δεν τα κατάφερε. Η πρέσβης της Ιρλανδίας στην Ελλάδα, Όρλα Ο’Χάνραχαν, επιβεβαίωσε το θάνατο του Μπράιαν Ο’Κάλαχαν -Γουέστροπ : «Με βαθιά μου λύπη επιβεβαιώνω το θάνατο ενός Ιρλανδού πολίτη στην Ελλάδα. Πρόκειται για μια τρομερή τραγωδία. Οι σκέψεις και η καρδιά μας βρίσκεται αυτή τη στιγμή με την οικογένεια».

Γάζα ώρα μηδέν: Αδιέξοδο για κατάπαυση του πυρός, το Ισραήλ απομακρύνει αμάχους από τη Ράφα

AP23317538078204

Γάζα ώρα μηδέν: Αδιέξοδο για κατάπαυση του πυρός, το Ισραήλ απομακρύνει αμάχους από τη Ράφα

Επιμένει η Χαμάς ότι δεν θα δεχθεί συμφωνία που δεν θα προβλέπει ρητώς τον τερματισμό…