Ζελένσκι: Θα ανακαταλάβουμε όλα τα κατεχόμενα εδάφη από τη Ρωσία

Ο ουκρανικός στρατός συνεχίζει την προέλασή του σε ανατολικές περιοχές της χώρας

AP - Ζελενσκι

Καθώς ο ουκρανικός στρατός συνέχισε την προέλασή του σε ανατολικές περιοχές της χώρας χθες Κυριακή, ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δεσμεύτηκε στο βραδινό διάγγελμά του πως θα ανακαταληφθούν όλες οι περιοχές της Ουκρανίας που τελούν υπό ρωσική κατοχή.

«Ίσως φαίνεται πως έπειτα από μια σειρά νικών έχουμε ορισμένη κάμψη της δραστηριότητας», είπε ο κ. Ζελένσκι, σπεύδοντας να προσθέσει πως στην πραγματικότητα γίνεται «προετοιμασία» για την ανακατάληψη της Μαριούπολης, της Μελιτόπολης και της Χερσώνας, κατ’ αυτόν το επόμενο στάδιο της αντεπίθεσης.

«Επειδή η Ουκρανία πρέπει να είναι ελεύθερη — ολόκληρη», ο ουκρανικός στρατός σχεδιάζει όχι μόνο να ανακαταλάβει εδάφη που έλεγχε πριν από την εισβολή των δυνάμεων της Ρωσίας την 24η Φεβρουαρίου, αλλά και τομείς στο Ντονμπάς και στην Κριμαία που περιήλθαν στα χέρια υποστηριζόμενων από τη Μόσχα αυτονομιστών από το 2014, σύμφωνα με τον κ. Ζελένσκι, όπως μεταδίδει το dpa και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η Ρωσία κατέλαβε μεγάλους τομείς της νότιας και της ανατολικής Ουκρανίας όταν εισέβαλε τον Φεβρουάριο. Συνεχίζει να κατέχει χονδρικά το ένα πέμπτο της ουκρανικής επικράτειας.

ΙΣΑ: Προσφεύγει στα Ευρωπαϊκά δικαστήρια για το clawback στα διαγνωστικά εργαστήρια

διαγνωστικα

ΙΣΑ: Προσφεύγει στα Ευρωπαϊκά δικαστήρια για το clawback στα διαγνωστικά εργαστήρια

Επιστήμονες και επαγγελματίες του κλάδου ανέδειξαν τα σημαντικά προβλήματα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι…

«Αλλαξε ο Μανωλιός κι έβαλε τα ρούχα του αλλιώς»: Ορκίστηκε η νέα Κυβέρνηση μετά τον ανασχηματισμό

anasximatismos 3

«Αλλαξε ο Μανωλιός κι έβαλε τα ρούχα του αλλιώς»: Ορκίστηκε η νέα Κυβέρνηση μετά τον ανασχηματισμό

Το κρίσιμο ερώτημα είναι εάν αυτές οι πολλαπλές αλλαγές προσώπων που έγιναν στον  ανασχηματισμό θα…

Αμαλιάδα: Νέες εξελίξεις για τον θάνατο του Παναγιωτάκη – «Κόντρα» ιατροδικαστών για το επιστημονικό πόρισμα

παναγιωτακη

Αμαλιάδα: Νέες εξελίξεις για τον θάνατο του Παναγιωτάκη – «Κόντρα» ιατροδικαστών για το επιστημονικό πόρισμα

Ο ιατροδικαστής και τεχνικός σύμβουλος της μητέρας του Παναγιωτάκη, Δημήτρης Γαλεντέρης, φαίνεται να απορρίπτει το…