Ζελένσκι: Δεν πιστεύω τον κόσμο μετά από αυτά που συμβαίνουν στην Ουκρανία

Μήνυμα προς τον Βλαντίμιρ Πούτιν στέλνει ο Ουκρανός Βολοντίμιρ Ζελένσκι, με νέα συνέντευξη που παραχώρησε στο CNN - Δύσπιστος, αλλά και αποφασισμένος να μη παραδώσουν οι ουκρανικές δυνάμεις τα όπλα.

image 1 3

Ο Ουκρανός πρόεδρος δήλωσε ότι είναι αποφασισμένος να μην παραχωρήσει τα εδάφη της ανατολικής Ουκρανίας στη Ρωσία και ότι ο στρατός της Ουκρανίας θα πολεμήσει με όλες τις δυνάμεις του για να αντισταθεί.

Στη συνέντευξή του στον δημοσιογράφο Τζέικ Τάπερ, ο Ζελένσκι δήλωσε από το γραφείο το προεδρικό μέγαρο του Κιέβου, ότι η χώρα του δεν έχει καμία εγγύηση για τις μελλοντικές προθέσεις της Ρωσίας και για το αν η Μόσχα θα προσπαθήσει εκ νέου να καταλάβει το Κίεβο, εφόσον καταφέρει να νικήσει στο Ντονμπάς. «Γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό για εμάς να μην τους επιτρέψουμε, να καταλάβουν τις θέσεις μας, γιατί αυτή η μάχη μπορεί να επηρεάσει την πορεία ολόκληρου του πολέμου», είπε ο Ζελένσκι. «Επειδή δεν εμπιστεύομαι τη ρωσική στρατιωτική ηγεσία και τους ηγέτες της Ρωσίας», πρόσθεσε.

«Γι’ αυτό αντιλαμβανόμαστε πως το ότι τους πολεμήσαμε και τους διώξαμε, πως τους κάναμε να τρέχουν μακριά από το Κίεβο και το Τσερνίχιβ, αυτό δεν σημαίνει πως αν κατακτήσουν το Ντονμπάς, δεν θα επιστρέψουν για το Κίεβο», τόνισε ο Ουκρανός πρόεδρος.

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε για μία ακόμη φορά ότι δεν εμπιστεύεται κάποιους από τους Ευρωπαίους ηγέτες, καθώς στο παρελθόν έχουν πει πολλά, αλλά δεν έχουν προχωρήσει σε πράξεις. Μάλιστα, συνέδεσε την κατάσταση στην Ουκρανία με το Ολοκαύτωμα, στην επέτειο του οποίου οι Ευρωπαίοι ηγέτες δηλώνουν «ποτέ ξανά», αλλά στη χώρα του, ενώ συμβαίνει ξανά, δεν κάνουν τίποτα για να το αποτρέψουν.

«Δεν πιστεύω τον κόσμο. Μετά από όσα συμβαίνουν στην Ουκρανία, δεν μπορώ να εμπιστευτώ ορισμένους Ευρωπαίους ή χώρες. Δεν πιστεύουμε τα λόγια. Μετά την εισβολή της Ρωσίας, δεν εμπιστευόμαστε τους γείτονές μας. Δεν πιστεύουμε τίποτε απ’ όλα αυτά», τόνισε χαρακτηριστικά ο Ουκρανός πρόεδρος.

«Επίσης δεν πιστεύω τα έγγραφα, διότι έχουμε ήδη το μεμοράντουμ της Βουδαπέστης. Για μένα είναι ένα κομμάτι χαρτί και τίποτε περισσότερο», πρόσθεσε.

«Αν είστε φίλοι ή συνεργάτες μας, δώστε μας όπλα, δώστε μας χρήματα και σταματήστε τη Ρωσία, χτυπήστε τη Ρωσία. Μπορείτε να το κάνετε, αν είστε φίλοι μας», δήλωσε ο Ζελένσκι, επαναλαμβάνοντας το αίτημά του για διεθνή αντίδραση στο πεδίο της μάχηας κατά των ρωσικών δυνάμεων εισβολής.

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

6167427

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

Στο μαζικό συλλαλητήριο για την ΛΑΡΚΟ συμμετέχουν και άλλα σωματεία, φορείς, συνδικάτα αλλά και φοιτητικοί…