Ζελένσκι: Ανοιχτός σε συμβιβασμό με τους 2 από τους 4 όρους που έθεσε ο Πούτιν (video)

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ABC, ο Ζελένσκι άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για συμβιβασμούς για Κριμαία, Ντονμπάς και Λουγκάνσκ

AP21305631149188 1

Ανοιχτό το ενδεχόμενο για συμβιβασμούς όσον αφορά την Κριμαία, το Ντονμπάς και το Λουγκάνσκ άφησε ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντιμίρ Ζελένσκι, σε συνέντευξή που παραχώρησε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο ABC το βράδυ της Δευτέρας.

Οι δηλώσεις Ζελένσκι πραγματοποιήθηκαν αφότου ολοκληρώθηκε ο τρίτος γύρος διαπραγματεύσεων ανάμεσα στην Ουκρανία και τη Ρωσία.

Όπως συγκεκριμένα δήλωσε ο ίδιος: «Μπορούμε να συμβιβαστούμε για το πώς θα συνεχίσει η ζωή στις περιοχές της Κριμαίας του Ντονμπάς και το Λουγκάνσκ», ενώ παράλληλα πρόσθεσε ότι: «μιλάμε για περιοχές που έχει αναγνωρίσει μόνο η Ρωσία και κανένας άλλος, όμως μπορούμε να συζητήσουμε και να βρούμε συμβιβασμούς για το πώς θα συνεχίσουν να ζουν αυτές οι περιοχές».

Παράλληλα πρόσθεσε ότι: «Για μένα το πιο σημαντικό πράγμα είναι το πώς θα ζήσουν οι άνθρωποι σε αυτές τις περιοχές που θέλουν να είναι τμήμα της Ουκρανίας. Ποιος θέλει να τους αποδεχθεί στην Ουκρανία; Επομένς το ζήτημα είναι πιο περίπλοκο από ό,τι απλά μια αναγνώριση».

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας ωστόσο ξεκαθάρισε ότι: «είμαι έτοιμος για διάλογο, δεν είμαστε έτοιμοι για συνθηκολόγηση».

Ζελένσκι για ΝΑΤΟ:

«Για το ΝΑΤΟ, έχω ήδη πει από τότε που καταλάβαμε ότι το ΝΑΤΟ δεν είναι έτοιμο να αποδεχθεί την Ουκρανία, ότι η Συμμαχία φοβάται την αντιπαράθεση με την Ρωσία, πως ποτέ δεν θέλαμε να είμαστε μια χώρα που παρακαλάει στα γόνατά της για κάτι. Δεν θα είμαστε αυτή η χώρα, δεν θέλω να είμαι ένας τέτοιος πρόεδρος», υποδεικνύοντας εμμέσως ότι η ένταξη στο ΝΑΤΟ δεν αποτελεί πλέον κάτι που δεν διαπραγματεύεται η χώρα του.

Ζελένσκι: Προς συμβιβασμό με τους δυο όρους που έθεσε ο Πούτιν;

Σημειώνεται ότι η η αναγνώριση της ανεξαρτησίας των δημοκρατιών του Λουγκάνσκ και του Ντονέτσκ αλλά και η αναγνώριση της Κριμαίας ως ρωσικού εδάφους, αποτελούν τους δυο από τους τέσσερις όρους που έθεσε ο εκπρόσωπος τύπου του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, ώστε η Μόσχα να πάψει άμεσα τη ρωσική στρατιωτική επιχείριση στην Ουκρανία.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι οι άλλοι δυο όροι που έθεσε ο Πεσκόφ για να σταματήσει η Ρωσική εισβολή, είναι η αλλαγή του συντάγματός της, και η κατοχύρωση της ουδετερότητας.

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

6167427

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

Στο μαζικό συλλαλητήριο για την ΛΑΡΚΟ συμμετέχουν και άλλα σωματεία, φορείς, συνδικάτα αλλά και φοιτητικοί…

Θρήνος στο Ρέθυμνο: Αυτοκτόνησαν σε μια μέρα, ένας 56χρονος επιχειρηματίας και ένας 84χρονος

5860197

Θρήνος στο Ρέθυμνο: Αυτοκτόνησαν σε μια μέρα, ένας 56χρονος επιχειρηματίας και ένας 84χρονος

Τον αυτόχειρα εντόπισαν οι οικείοι του. Λίγες ώρες αργότερα, ένας 84χρονος, έκοψε το νήμα της…

Μυστήριο με την αιτία θανάτου της Χρονοπούλου: «Κανείς δεν μας έχει απαντήσει πώς έπεσε και έσπασε το κεφάλι της» (Video)

χρονοπουλου10

Μυστήριο με την αιτία θανάτου της Χρονοπούλου: «Κανείς δεν μας έχει απαντήσει πώς έπεσε και έσπασε το κεφάλι της» (Video)

«Υπάρχουν πολλά ερωτήματα και σκοτεινά σημεία σε αυτή την υπόθεση - Η ιατροδικαστική έκθεση δεν…